Instagram @sarkkuk

tiistai 31. toukokuuta 2011

Muuttoja ja mukavia uutisia

Terkkuja kesäisestä, sateisesta Ateenasta. Nyt onkin tullut harva se päivä vettä. Eilen satoi oikein kunnolla puolisen tuntia. Olin kaupungilla juuri silloin hakemassa uutta puhelinliittymää.  (Numero on muuten +306983669584 tähän uuteen. Tuolla aikaisemmalla kun tulee liian kalliiksi soitella [noin 30 senttiä minuutti eri liittymään puhelut]). Ja tänään taas tälläkin hetkellä taivas avautui salamoiden kera.



Katu tulvii. Enpä halunnut olla tämän tytön kengissä. Taustalla Ateenan vanha yliopisto.

Ateenan kansalliskirjasto vesisateessa.

Toukokuun viimeinen päivä, tarkoittaa siis, että toinen harjoittelija lopetti tänään työt ja lähtee torstaina Suomeen. Koska hänen asuntonsa, jossa hän on saanut asua yksin, vapautuu, niin saan muuttaa siihen. Muutan siis kamani kerrosta alemmaksi ens maanantaina. Ollaan lähdössä nyt illalla jäähyväislounaalle,

Selvitin Kelalta, miten nyt värkkään tuon osotteeni kanssa ilman, että se vaikuttaa opintotukea heikentävästi. Vastaus: "Ulkomaan jakson ajalle voit hakea opintotukea täyttämällä opintotuen muutosilmoituslomakkeen, --- Liitteeksi hakemukseen tulee toimittaa laitoksen/tiedekuntasi todistus siitä, että ulkomaan jakso kuuluu Suomessa suorittamaasi tutkintoon. --- Noiden osoitteiden suhteen ei tule ongelmaa, jos päivität osoitetietosi ulkomailla olon ajalle vanhempiesi luokse. Voit siis saada asumislisää ulkomaille, vaikka osoitteesi olisikin vanhempiesi luo. Sillä laitoksen lausunnolla todistat että olet todellisuudessa ulkomailla. Ulkomaan osoitetta sinun ei siis ole pakko ilmoittaa väestörekisteriin lainkaan."

Eli tämä selvä, laitan osotteeni sitten Liminkaan. Paljon ei tosiaan sitä postia tule, kun laskut tulee nettipankkiin ja osa NetPostiin. Joitakin virallisia lappuja sieltä välillä tulla tupsahtelee, mutta ei mitään tärkeämpää. Taas pitää alkaa pyörittää vaan nuita yliopiston papereita, jos ei se keväällä jo lähetetty lipare kelpaa - samoja opintoja kun täällä edelleenkin teen.

Ja vielä sain lisää iloisia uutisia, kun vilkaisin aamulla pankkitiliä ja hieraisin silmiäni kahdesti. Hain sitä stipendiä tiedekuntamme kattokillalta graduani varten, ja sieltä olikin myönnetty ihan hyvä summa kattamaan matka- ja majoituskuluja täällä Kreikassa. Eli se nyt on ainakin varmaa nyt, että syksyllä tulen olemaan Kreikassa, mutta vielä on suunnitelmat hiukan avoinna, että miten, milloin ja missä. Eli kerron sitten, kun tiedän asiat varmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!