Instagram @sarkkuk

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

1,5 v. neuvola+lääkäri (1 v 8 kuukautta)

Viimein päästiin mekin käymään tuolla puolitoistavuotisneuvolassa, muutamaa päivää ennen 1 v 8 kk-päivää. Aika ois jo ollu viime viikolla, vaan olin vissiin varannut sen ajatuksella etten töissä olis, keskelle päivää, eli vielä piti sitä siirtää ja onneksi saatiin uus aika näin lähelle. (Ens neuvolan vois siis varata kohtapuoliin niin ei taas mene pari kuukautta yli.)

Ajanvarauksessa unohdettiin sanoa, että kloaika oli lääkärille ja neuvolatarkastus ois ensin, eli myöhässä mentiin ja hirveällä tohinalla piti ottaa neidiltä mitat. Mutruhuuli-itkut sitten päästi protestiksi, mutta lähtiessä sentään hymyili ja vilkutti. Mitat oli 83,2 cm ja piirua vaille 11 kg eli 10970 g, pää 45,5 cm. Pieni kasvupyrähdys (no ilmankos taas vaatteet tuntuu jäävän kinttanaksi), vastaavasti pieni lasku painoon kuten asiaan kuuluu. Pää menee tasaisesti omalla -2 käyrällä.


Lääkäri kyseli kuulumisia, muutenhan neidin kanssa menee hyvin, mutta se nukkuminen! No meilleppä on jo tulossa unikouluttaja neuvolan puolelta eli jospa hommaan saatais viimein joku tolkku. Lääkäri painotti lähinnä rytmien merkitystä mutta sanoi, että uniongelmat on lapsilla hyvin yleisiä ja ne saattaa myöhemmin korjaantua. Myös tulevan vauvan rooli mainittiin niin, että jonkunlaista taantumaa voi tulla Sn kehitykseen sitten, kun ei olekaan enää huomion keskipiste.


Sydänäänet oli hyvät, silmissä ei vikaa ja korvatkin olivat kunnossa. Lääkärin kanssa koottiin hienosti palikat päällekkäin, pallo haettiin penkin alta eikä sitä pelkästään heitetty, vaan hienosti potkaistiin. Sanoja neiti kertoili myös (eikä ollut tuppisuuna) ja ilahdutti uusimmalla taidollaan eli laskemisella "kooe, viisi". Kerroin, että osaa syödä lusikalla itse jos haluaa, haarukan käyttöä harjotellaan varovasti, pinsettiote onnistuu mm. marjoja popsiessa ja juo tavallisesta mukista jo. Pukeminen on alkanut omatoimisesti, sukat, lakki ja hanskat menee omatoimisesti, puserokin yritetään laittaa mutta väärin päin vielä menee ja siitä hermostuu. Lääkäri totesi, että hyvä tässä iässä, että omaa tahtoa jo löytyy.


Vastasi neiti siis hyvin ikäistensä kehitystä. Seuraava lääkärintarkastus on vasta piiitkän ajan päästä 4-vuotiaana, neuvolassa 2 v. tarkastus sitten kesällä.

4 kommenttia:

  1. Taitava tyttö jo teillä! Meillä ei Aku vielä pue itse, sukat saa pois ja kengät jalkaan, mutta muu on vielä harjoittelu asteella. :D Toivottavasti noihin uniasioihin tulisi jokin tolkku, on varmasti raskasta. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että kuitenki on kiinnostunu, kyllä se siitä ajan kanssa! Eihän moni vanhempikaan lapsi vielä välttämättä saa kaikkea itse päälle.

      jospa me nyt saatais koulittua tytölle kunnon yöunet, ennen vauvan syntymää ois hyvä kun ois jo rutiiniksi muodostunu.

      Poista

Ilahduta kommentillasi!