Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen mummolassa

Oltiin siis pääsiäisen vietossa mummolassa, eli minun mummolla. Neljän sukupolven naisväki samassa pirtissä. Minua tosiaan vaivasi pieni flunssa lähtiessä, torstain vastaisesta yöstä saakka oli kurkku kipeä, ja vaikka illalla se tuntui jo hellittävän, niin kipu oli kahta kauheampi pe-aamuna. Sopivasti tabletteja ja juotavaa niin kipu sen verran helpotti, että tunsi ittensä ihmiseksi. Sen lisäksi tosiaan autosta hajosi vinkkari, eli ei ihan parhaat lähtökohdat loman alulle, mutta päästiinpä kuitenkin perille.


Vaikka tulo- ja menomatkalla satoi vettä ja räntää ja jotain siltä veliltä, oli säiden valtiatar lomalaisten puolella ja saatiin nauttia yks päivä jopa ihanasta auringonpaisteesta. Vielä lauantaina minun nenä alkoi valumaan niinku seula, mutta sunnuntaina alkoi sekin olla tiessään ja pääsi reippailemaan kunnolla ulos aurinkoon.

Innostuin väsäämään jopa pienen lumiukon, mutta pikkuapurin mielestä lumiukon porkkana kuului hänen syötäväkseen, eikä hiiletkään saaneet koristaa ukon naamaa, niin jäi ukko vähän rumilukseksi.

Kävin tosiaan pikkuneidin johdolla heittämässä sunnuntai-aamusta pikkuruisen kävelylenkin, ennen mummun kanssa pulkkailua. Itte kävin tässä välissä vähän hiihtelemässä, ja hanki oli täydellisen kova hiihtämistä varten yöpakkasten jäljiltä. Iltapäivällä kävin vielä vetämässä neitiä pulkalla, eikä enää luistanutkaan niin hyvin mäessä. Illalla käytiin vielä yks kävely, neiti istu pulkassa ja minä vedin, ja kun koitin samaa kelkanjälkeä mennä pellolla, niin jalka uppos jo kymmenen senttiä, äkkiä se hanki muuttuu.Kokeili myös S ensi kertaa hiihtämistä! Minun suksilla ois ensin yrittäny mennä, mutta isomummun vanhanmallin sukset oli sopivasti hollilla eli saatiin kenkäkin sukseen kiinni, ja sillä pari metriä harjoteltiin. Selkeästi heti kiinnosti, kun näki että äitikin hiihti! Ens talveksi sitten omat sukset jalkaan!


Vielä ehittiin maanantai-aamulle käydä pulkkamäessä ja minä hiihtämässä. Nyt ei vaan jalat meinannu totella ollenkaan, sukset meni ristiin ja ite kompuroin ja kaaduin kerran mahtavasti polvilleni tielle, mustelma näyttää olevan toisessa polvessa.

Semmonen pääsiäinen meillä! Sopivasti tuli liikuttua ja liikaa syötyä. Neidillä tuntui olevan mukavaa mummujen kanssa, ja pulkassa ois istunu vaikka koko loman. Niinhän tuo nyt kotona sippasi minun syliin jo ennen iltakahdeksaa, eli selkeästi touhuttu on!

Ai niin, pakko vielä kertoa hauska oivallus. Neiti näki illalla kun isomummu vaihtoi yöpaitaa päälle, ja sieltä vilahti kaksi tutun näköistä kapistusta. Siinä sitten kuiskaili "maitoa, maitoa" ja hyppäsi sängystä ylös mummun luokse kipittäen, että onkohan sitä maitoa tarjolla. Ei tainnut olla. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!