Instagram @sarkkuk

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vappu

Niin se vappukin tuli ja meni. Vappuaattona nyt ei sen kummempaa tehty - kaukana on ne ajat, kun opiskeluaikoina vapun vietto huipentui aattoon ja itse vappupäivä paranneltiin oloja sängyn pohjalla. Olin ite töissä, kävin kaupassa ja ostin samalla jo kukkia istutuksia varten. Simat oli ollu pöhisemässä jo viikon, ensi kertaa kun nyt tein niin eipä tienny mitä siitä tulisi. Hiivan otin pakastimesta sulamaan ja siinä vaiheessa kun se piti lisätä, oli se sulanut melkoiseksi liejuksi eli oikean määrän annostelu oli hiukan hankalaa. Ilmeisesti sitä tulikin sitten himpun verran liikaa, koska hiukan se edelleen maistuu läpi, mutta juodaan nyt se mitä voi. Lapselle en tuota kuitenkaan uskaltanu antaa (eikä kyllä kelvannutkaan kun hän sitä maistoi) eli toisesta kaupasta hain vielä hänelle omaa simaa (ekassa kaupassa oli kaikki loppu!). Munkkeja en jaksanu alkaa tekeen kun se satsi jäis kuitenkin lopulta minun syötäväksi, niinpä kaupasta ostin niitäki muutaman.


S oli kuulemma hoidossa syöny munkkeja eli en niitä nyt ensimmäisenä ois ollu tarjoamassa, ja kun isin piti vielä päästä kauppaan ja kävi siellä pyörällä Sn kanssa, sanoin mennessä että ei sitte mitään karkkeja kun on syönyt tarpeeksi sokeria jo tälle päivälle. Ilmeisesti limsassa ei sitten ole hänen mielestään sokeria tarpeeksi, sieltä vaan S ilmestyi limsatölkki kourassa. Vielä hän siitä samaisesta tölkistä halusi simaakin juoda, eli sokeripöhnä oli kyllä taattu.


Meillä päin ei onneksi satanu lunta niin ku muualla päin Suomea, vaan ilma oli justiinsa sopiva avata grilli talvihorroksesta. Niinpä grillattiin ruokaa ja samalla ite sain istutettua nuo orvokit ruukkuihin.


Vappupäivälle sitten olikin ohjelmaa jos jonkinmoista suunnitteilla. Meillä oli viime vkl paikallisen MLL:n kirppis, jossa ois pitänyt olla ponitalutusta, mutta kuljetusongelmien vuoksi se peruuntui. Niinpä siellä sitten jaettiin lappuja, että vappupäivänä olisi heidän tallillaan ilmaista talutusratsastusta. Meillehän tuo sopi oikein hyvin, itse kun olin siellä kirppiksellä myymässä eikä S edes mukana, niin päästiinpä nyt kattomaan heppoja!





Kyllä oli neidin ilme niin yhtä hymyä, kun näki heppoja JA pääsi vielä ratsastamaan! Pienistä asioista se on lapsen onni kiinni. :) Ilmiselvästi oli mieluisaa puuhaa eli onkohan tässä tuleva heppatyttö kasvamassa?




Tallilta kurvattiin katsomaan Vanhojen autojen kulkuetta. Sen verran meni tuohon ratsastukseen aikaa ja kun joku körötteli tiellä meidän edessä vailla kiireen häivää, niin ei ehditty näkemään ku aivan loppukulkue eli kaikki helmet jäi näkemättä. Tais näissäki olla meidän tytölle näkemistä, hällä kun on nyt hirveä auto-traktori-lentokone-helikopteri -vaihe päällä eli kaikki liikkuvat koneet kiinnostaa.

Samalla suunnalla oltiin sopivasti eli käytiin vielä yliopistolla erään biologian ainejärjestön järjestämässä lasten vapputapahtumassa. Erääseen tuttuun törmäsin ja hän sanoi, että tuntuu olevan vuosi vuodelta suositumpi. Niin vaikutti, kummitusjunaan olis ollut hirveät jonot, samoin niihin muotoiltaviin ilmapalloihin. Eli me käytiin eläinmuseossa ihastelemassa eläimiä, juotiin mehut/kahvit ja S leikki hetken leikkipaikassa legoilla.


Ja kun päivä oli vasta nuori, niin vielä lähdettiin kaupungille. Epäilin vähän parkkipaikkojen saatavuutta, mutta sellainen löytyikin helposti ja käytiin sitten torilla kävelemässä, syötiin jäätelöt (äiti söi lopulta kaksi kun ei Slle kelvannutkaan!), S leikki niillä liikkuvilla autohärveleillä eikä olisi niistä halunnut lopulta pois lähteä ollenkaan.




Piti vielä Slle ostaa yksi foliopallo. Olin monta päivää ollut niin noita jo vastaan, että ei mitään järkeä ole hankkia ja kaupassa ohitin myös monta kertaa. Sieltä torilta sitten hankittiin kuitenkin kaksinkertaisella hinnalla. Mutta saipa S mieluisan kun itse pääsi valitsemaan. Vähän epäilin miten hän siitä suoriutuisi, mutta hän bongasi "Muun" ja se meille sitten kotiutui.


Ehdittiin vielä sen verran kävellä, että Rotuaarilla käytiin kuulemassa Teekkaritorvien kaksi kipaletta. Siinä vaiheessa taivas kuitenkin repesi, ja kun autolle ehdittiin niin oli jo melkoinen sadekuuro kastellu meidät. Ehdittiin siis just hyvissä ajoin näkemään kaikki vapputärpit.


Loppuilta sujuikin sitten telkkaria katellen. S sippasi unten maille ajoissa viihdyttävän päivän jälkeen. Ja näköjään meillä alkaa jo muodostua vappuperinteitä, kun viime vuonna mentiin lähes samanlaisella kaavalla!

2 kommenttia:

  1. On tellä ollut paljon puuhaa vappuna! :) Haha tuo biologien wapputapahtuma... mun porukat on kiikuttanu mua ja mun veljeä sinne lapsena lähes joka vuosi ja onhan sieltä hyviä muistoja, mm. hedelmäpelistä ja onginnasta. :D Mutta sitten taas niitä traumauttavia kokemuksia, kun siellä on liikkunut joku opiskelija, jolla on ollut iso hirvenpäänaamari ja se, kun piti käydä kummitusjunassa, vaikka oli ihan mamis pentuna... :D Huhu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai se on noin vanha tapahtuma, luulin että se on syntyny ihan viime vuosina! Nyt ei ollu ketään naamari päässä, ehkä ens vuonna pitää testata onko se kummitusjuna pelottava..! :)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!