Instagram @sarkkuk

lauantai 14. lokakuuta 2017

Tunnelmia Kädentaito- ja Hyvinvointimessuilta

Oulussa on siis tänä viikonloppuna, 14.-15.10.2017 meneillään Kädentaito- ja Hyvinvointimessut Ouluhallissa. Olin paikalla myös viime vuonna (ks. postaus), joten vähän osasin jo ennakkoon varautua siihen, mitä paikan päällä olisi. Ajoin paikalle juuri sopivasti vähän ennen kymmentä niin, että parkkipaikkoja oli vielä yllin kyllin jäljellä. Pois lähtiessä jokainen paikka ja penkere olikin sitten täyteen parkkeerattu, ja osa vissiin jättänyt autonsa marketeillekin, eli auton kanssa matkaavien kannattaa tämäkin seikka huomioida. Täyttä siis oli ja väkeä vauvasta mummoon ja vaariin, vaikka mieskävijät kyllä olikin selvästi vähemmistössä. Hirveän kauan ei tarvinnut sisään jonottaa, koska ennakkolipulla pääsi omaa jonoa suoraan sisään. Lippujono taas ylsi portille saakka, mutta fiksuimmat olivat jonossa ostaneet mobiililipun ja päässeet näin suoraan sisään hekin.


Käpynen


Ommellinen

Sen verran ehdin vilkaisemaan näytteilleasettajien karttaa, että tiesin ovelta suoristaa suoraan eteenpäin hallin takaosaan kohti kankaita ja se oli hyvä, koska aika hyvin mahtui heti tässä vaiheessa rauhassa katselemaan ja ostamaan kankaita. Löysinkin heti suoraan Indie Fabrics Finland -kokoonpanojen pisteille ja tekemään omat tärppiostokseni heti kärkeen pois. Minulla oli tarve kokolapuille, joita PaaPii mukavasti ihan äskettäin sai myyntiinsä ja toi messuillekin mukaan, ja mustaa resoria. Tokihan siinä sivussa tuli muutama kangas ostettua. Harmillisesti oli osa kankaista niin suuria paloja - 1 m ja 1,5 m - että itelle ei ole näin isoilla määrillä tarvetta, niin siksi jäi muutama kiva kuosi ostamatta. Mutta löysin kyllä siis paljon muutakin. Näiden jälkeen lähdin kiertelemään summanmutikassa messuosastoa ja olisi oikeastaan pitänyt lähteä juuri päinvastaiseen suuntaan, niin vastaan olisi tullut heti muutkin kangasmyyjät, Ommellinen ja Verson Puoti, joiden pisteille päädyi vasta parin tunnin päästä ja osa mukavimmista paloista oli jo ehtinyt tässä ajassa loppua.
Messuilla oli taas monenlaista käsityöyrittäjää ja kyllä siinä ihastellessa sai ajan kulumaan. Pakkopysähdys olikin sitten tehtävä Helmien talon kohdalla, ja siinä ihastellessa päätin ostaa vähän kotiinkin askarreltavaa, varsinkin tytölle varmasti mieluista puuhaa tulisi olemaan tuo helmien pujottelu ja voisihan niistä jonkun joululahjankin saada aikaan.


Raahen taitopaja


Raija Riihimäki


VanjaSeaKankaita ja ihan valmisvaatteitakin oli myynnissä vaikka millä mitalla ja niistäkin kyllä sai monenlaista inspistä omiin projekteihin. Ja jos vaan aikaa olisi rajaton määrä maailmassa, niin myös monia muita ihania käsityötarvikkeita olisi ollut, näin joulun alla etenkin erilaisia korttitarvikkeita, himmeleitä ja valopalloja muun muassa. Mulla kyllä pomppasi jo oma messubudjetti täyteen näissä kangasostoksissakin jo, eli monta ihanaa juttua oli vaan jätettävä ostamatta. Mutta tosi hienoja juttuja olisi ollut vaikka joululahjoiksi ja miksei muutenkin jollekin tuliaisiksi.Hiekkakakku

Namia Design

Verson PuotiErityisesti nyt oli useampia näitä "karkkikorujen" myyjiä, esimerkiksi kuvissakin vilahtaneet Elvari ja Hiekkakakku. Muistakin materiaaleista tehtyjä koruja oli paljon ja sitten tosiaan niitä korutarvikkeita, jos itse tykkää tehdä. Myös erilaiset lelujen myyjät pistivät silmään ja ainakin muutamalla taholla oli nimenomaan näitä ekologisia puuleluja ja -pelejä myynnissä. Sitten oli myös keramiikkaa, lasista tai pellistä tehtyjä juttuja, maalauksia, kanavatöitä ja vaikka mitä monenlaiseen makuun!

Makeistehdas MakeidonJa makuasioihin kun päästiin, niin messujen toisella laidalla oli hyvinvointipisteet, joissa oli tarjolla jos minkälaisia näytteitä ja maistiaisia. Esimerkiksi pääsi pikameikkiin, hiuspohja-analyysiin, värikartoitukseen tai InBody-mittaukseen. Sitten pääsi maistelemaan rahkoja, hilloja, karkkeja, sipsejä... Ja sai ostaa ihan suomalaisista raaka-aineista valmistettuja kastikkeita, kuohujuomia, leivonnaisia jne. Hyvinvointipuolella oli myös useampi kunto- ja hyvinvointikeskus mukana ja lisäksi erilaisia kauneudenhoitoon liittyviä pisteitä. Eli moneen lähtöön tälläkin puolella.HeliKo

Sattumalta osuin sopivasti paikalle vielä muotinäytökseen, jossa oli näytteilleasettajien joukosta valikoitujen ompelimojen merkkejä, esimerkiksi HeliKo, VersonPuoti ja Iloinen Kettuliini. Erityisesti ihastuin HeliKon näytöksessä olleisiin mekkoihin, niin että minun oli lopuksi vielä käveltävä hallin toiseen päähän ihastelemaan näitä tuotteita. Kyseessä siis oli kierrätysfarkuista ommeltuja takkeja ja mekkoja, ja oli kyllä niin upeita, että ansaitsevat kyllä ihan erityismaininnan. Ja inspiraation siemenhän se iski, eli mitä tehdä tuosta läjästä farkkuja, joita ei tule pidettyä... Vaatii kyllä paljon mittailuja, kaavoitusta ja leikkuuta (sekä hyvän ompelukoneen), että saisi yhtä ihania luomuksia aikaiseksi. Mutta hienoja kyllä saa kun vain osaa!

Kaiken kaikkiaan minulla meni yksin kiertäessä koko messuhalli läpi kolmisen tuntia. Sitten oikeastaan päätin, että olin jo kaiken tarvittavan nähnyt ja ostanut enkä palannut enää hypistelemään mitään, vaikka muutama juttu harkintaan jäikin. (Ja vasta kotona hoksasin, että niitä kokolappujakin olisin voinut ostaa vielä laajemmassa kokoskaalassa).


Mutta mitä ne omat saaliit siis oli?

Monenlaisia herkkuja siis kotiutui, ihan sekä syötäväksi että ommeltavaksi. Paikallisen yrittäjän Pahoilaisen hilloa ja Lakkakastiketta taisin ostaa siinä vaiheessa, kun oli jo itsellä hirveä nälkä ja samaan syssyyn menivät myös nuo ruistikut ja -lastut. :) Kankaita tuli sitten ostettua sekä ajatuksella että herätyksellä, ja osa onkin jo käynyt pyykikoneessa esipesussa ja odottaa nyt, että pääsisin niistä jotain ompelemaan. Muutama juttu jäi kyllä ostettua ihan sen vuoksi, että joko ei ollut messutarjousta ollenkaan tai kuten jo mainitsin, oli palaset omaan käyttöön liian suuria. No, ompelupalstoilla on jo ehditty messuanalyysejä tehdä ja kylläpä sieltä on moni muukin löytänyt niin ihania ostoksia, että melkein kateus iskee. :)

Vielä ehtii siis sunnuntaina paikan päälle, jos on jäänyt vielä käymättä. Tosin suosittelen menemään heti aamusta, jos on jotain tiettyä vailla, sillä suosituimmat tuotteet menee kyllä äkkiä.


Yhteistyössä MediaPro -messut

1 kommentti:

 1. Moi! Hyvinvointi ja käsityöt on lähellä omaakin sydäntä. <3

  Pidämme keskiviikkona eli huomenna 8.11. hyvinvointi-illan Oulun Keskustassa ja olet lämpimästi tervetullut mukaan. ❤

  Olisi todella mukava, jos pääsisit paikan päälle. 😊

  Yst.terv. Etna

  https://elinalappalainen.blogspot.fi/2017/11/hyvinvointia-jakamassa.html?spref=fb

  VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi!