Instagram @sarkkuk

tiistai 3. marraskuuta 2020

Talvi oli hetken ainakin

 Ulkona on pimeää, vesi tippuu räystäältä ja koko päivän on tasaisen harmaa keli. Marraskuu on siis tullut. Onneksi jälleen kerran aivan ajallaan saimme kuitenkin nauttia jo hetken ensilumesta. Syyslomaviikolla, joka aina täällä Oulun seudulla on viikko 43, satoi lunta niin, että sitä oli muutaman päivän ajan ihan maassa asti. Minulla oli keskellä viikkoa pari vapaapäivää ja niinpä esikoisen syyslomaviikon kunniaksi otettiin pieni irtiotto kotioloista ja käytiin ihan minireissussa.




Aika menee menojaan ja viime käynnistä mummolaan on vierähtänyt taas tovi. Muistaakseni viime syysloman aikaankin olin töissä ja samoin koko vuoden enemmän ja vähemmän. Tänä aikana on ehtinyt tapahtua tietysti monenlaista. Mummolakaan ei ole enää entisellään kun sieltä puuttuu tuttu isomummo. Lapsillakin oli hirveän vaikea ymmärtää, että vaikka mennään mummolaan, isomummo ei enää asu siellä vaan käytiin häntä katsomassa eri paikassa.





 Tuolla pohjoisessa lunta tulikin sitten jo reippaammin. Lapset pääsi tekemään lumiukkoja, heittelemään lumipalloja ja tekemään lumitöitä. 






Oon aina varoitellut lapsia siitä, etteivät söisi lunta. Siellä voi olla linnun kakkaa, hiiren kakkaa, koiran pissaa, hämähäkkejä... Nytpä ainakin isommat lapset taitavat uskoa tämän, kun metsässä kävellessä lumihanki oli täynnä sääskiä ja nähtiin ihan järjettömän iso hämähäkki kävelevän lumen päällä. Vaan lienekköhän muistavat tuon kovin kauan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!