Instagram @sarkkuk

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Hellettä ja suunnitelmia

Kevät on todellakin täällä: Tälle viikonlopulle on luvattu jopa kesäisiä ilmoja. Säätietojen mukaan tänään on 25 astetta, tosin tuuli on sen verta ettei se aivan siltä tunnu. Toissapäivänä tuuli niin paljon että meinas tukka lentää päästä. Pari tuntia terassilla topissa, ja seurauksena se, että oon taas ku keitetty rapu. Onneksi lähdin pois, kun meinasin että vielä ei näy mittää. No, nyt näkyy.

Viikko on ollut melkoista ohjelmaa jälleen täynnä. Esseiden deadlinet on ens maanantaina (tai juhannuksen jälkeen toisen tiedon mukaan - no parempi tehdä alta pois).

Jos alotetaan vaikka siitä, että pistin hakemuksen Arakhamitain kaivauksille, jotka olis heinäkuussa. Sitä joko tulee tai ei tule valituksi. Jos tulee, täällä ollaan kesäkin, jos ei, niin sitten Suomessa. Molempi on parempi.

Eduskuntavaalit alko. Käytiin torstaina äänestämässä, Suomen suurlähetystössä oli äänestyspaikka. Oon käyny siellä aikasemminkin, vaan silti ei meinattu löytää, kun koko suurlähetystöä merkkas vaan seinässä oleva pieni vaakuna ja siinä oleva teksti. Kuvittelin jotenkin, että siellä Suomen liput liehuis ja fanfaarit sois, tai jotain sinne päin. Äänestäminen oli aika lailla samaa ku Suomessa, muttei aivan niin byrokraattista. Äänestys tapahtu jossai pikkusessa varastohuoneessa, jossa oli ovi auki koko ajan. Seinillä oli kaikkien vaalipiirien ehdokkaat, mutta itse äänestyskopissa ei mitään - tämä oli joillekin kuulemma aiheuttanut sen, että unohtikin ehdokkaansa numeron ja piti täyttää uusi lappu. Äänestyslappu leimattiin, suljettiin kuoreen (joka ei pysynyt kiinni vaan piti liimata) ja äänioikeuslapun kanssa laitettiin suurempaan kuoreen. Mulla kun ei ollut itse äänioikeuslappua, niin piti itse täyttää sellainen. Lauantaina kuulemma lähtevät Suomeen. Outoa oli, että siinä vaalivirkailijan pöydällä oli joku lappu, jossa oli ihmisten nimet ja paikkakunnat - vissiin ne siihen merkkas, ketkä kävi äänestämässä ja sitä sai siinä sitten töllötellä. Sen verran vaan katoin, ku sen näin, että siinä oli ihmisten nimiä ja paikkakuntia, mm. Oulusta oli joku käynyt, mutta en tietenkään nyt sen enempää kattonu että ketä sinne oli laitettu. Mutta outoa kyllä.

Torstaina instituutilla oli jälleen luento, aiheena egyptiläisissä piirtokirjoituksissa näkyvät kreikkalaisvaikutteet helleenisellä ajalla. Olen entistä varmempi siitä, että kielitiede ei ole mun alaa, minä voin kaivaa ne tekstit esiin mutta jätän suosiolla niiden tulkinnat muille :)

Luennon jälkeen käytiin työporukalla yhdet oluet juomassa viereisessä Pulp-baarissa. Tois hyvää olutta, jonka nimeä en tietenkään muista, puolikas tuoppi 3,50 e. Pitääpä muistaa tuo. Jotenkin aihe eksyi politiikkaan, ja jutuista olen entistä varmempi mm. siitä, ettei kaikki yksityistämistoimet todellakaan kannata, mm. sairaaloiden tapauksessa. Voin kertoa tästä lisää, jos joku on kiinnostunut :D

Perjantaina väsyneenä ja pää kipeänä töihin. Tosin pää on ollut kipee koko viikon ja epäilen että lämpöäkin oli yks ilta. Tiistai menikin itse asiassa nukkuessa, "otanpa pikku päikkärit" ja heräsin puolen yön jälkeen vaan mennäkseni takasin nukkumaan sen jälkeen, kun piti vähän lukea, että sais taas unta. (Luennassa Härkösen Häräntappoase - ihan jees kirja mutten ymmärrä, miksi se on niin suuren mediahuomion saanut).

Perjantaina oli Tanskan instituutin vuosiseminaari, vähän mietin että menisinkö ollenkaan, kun väsytti. Mutta onneksi menin. Seminaarin aiheet sinänsä ei ollut mitenkään erityisiä (paitsi osuus, jossa kerrottiin Pireuksessa tehdyistä meriarkeologisista tutkimuksista): vuoden aikana tehty arkeologinen toiminta sekä mies, joka kertoi Delfoissa määrittämistään tieurista. Sitten mielenkiintoista oli tanskalainen nainen, joka soitti muinaisilla soittimilla (lähinnä huiluilla) musiikkia, mahtavuutta. Kuulemma perinteistä on, että Tanskalla on myös kulttuuriesityksiä. Vastaanotto oli Tanskan instituutilla, jossa olinkin ensimmäisten joukossa, alakerrassa oli tarjoilu, mutta sitten huomasin että yläterassille menee myös porukkaa. Siinä ovella sitten hoksasin Pohjoismaisessa kirjastossa työskentelevän tytön, moikkasin ja sitten se kutsui mukaansa muuhun porukkaan. Siinä sitten ilta menikin, jutellessa näiden kanssa, mm. Norjasta oleva kiinalaistyttö, joka on kuulemma pääsiäisen jälkeen lähdössä jo pois. Mutta mukavia tyttöjä. Norjan instituutilla on ens viikolla luento antiikin graffiteista, pitänee mennä.

Suunnitelmista puheen ollen: pääsiäisenä meillä on viikon loma ja ollaan tosiaan mietitty että lähettäisiin käymään reissussa. Tuli se tuolla oman instituutin vastaanotolla puheeksi keskenämme, ja Santorinista innostuttiin. Sattuipa niin, että eräs mies, joka käy nuissa tapahtumissa (vaimo suomalainen) on kotoisin Santorinilta ja lupasi antaa jonkun tutun hotellin yhteystietoja ja muita vinkkejä.
Mahtavuutta.

Tänään ois joku suomalainen säveltäjä soittamassa Ateenassa Vivaldia, vaan tokkopa jaksaa mennä. Ei ois ku kympin lippu, vaan rahaa ei oo nyt yhtään ylimäärästä ja pitää säästää etenkin tuota reissuakin ajatellen, viime viikolla meni kuitenkin paljon rahaa. Ja kun tukia ei tule nyt mistään tuutista vaan maksan vuokraa ihan omistani.

Keväinen narsissi.

Kevät instituutin terassilla.
Otin asuntolasta kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!