Instagram @sarkkuk

maanantai 1. syyskuuta 2014

Kakunleivonnan työvaiheet

Tarina perustuu tositapahtumiin.



1. Aloita ottamalla esiin tarvikkeet. Pelasta osa pöydälle kurkottavilta pikkukäsiltä.
2. Valmistaudu paloittelemaan suklaa. Totea, ettei paloittelua varten esiin ottamasi silppuri toimi.
3. Kuuntele, kuinka pikkuapuri leipoo vieressä ähisten omaa "kakkuaan". Kiikuta lapsi vessaan. Siivoa potta, potan reunukset, lavuaari ja lattia. Vaihda uusi vaippa ja uudet vaatteet lapselle sekä itsellesi. Muista mielellään pestä kätesi.
4. Palaa kohtaan kaksi. Totea, ettei silppuri vieläkään toimi. Paloittele suklaa veitsellä.
5. Vatkaa margariini ja sokeri löydettyäsi olohuoneen lattialta äsken pöydälle jättämäsi toisen vatkainosan. Lisää taikinaan kuivat aineet ja viimeiseksi suklaa.
6. Kaada taikina rasvattuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Laita kakku uuniin, kun ensin olet kiikuttanut lapsen riittävän kauaksi, jotta tämä ei keksisi kivuta kuumaan uuniin selkäsi kääntäessä.


7. Siivoa keittiö, pikkuapuria saa käyttää tässä vaiheessa apuna astioiden esitiskauksessa.
8. Kurkkaa välillä uuniin (ks. kohta 6) ja suojaa kakku päältäpalamiselta laittamalla päälle esim. leivinpaperia.
9. Syötä lapsi tässä välissä (muullakin kuin taikinalla).
10. Noin tunnin päästä kakku on kypsä, totea, että kyllä se koristettuna hyvältä näyttää. Raivaa jääkaapista tilaa saadaksesi kakun sinne jäähtymään.



11. Tee toinen taikina halutessasi iiison kakun. (Kakusta toivottiin isoa, ja myös varotoimenpiteenä päädyin valmistamaan kakun kahdessa eri osassa). Pelasta reseptivihko olohuoneen lattialta, ja tulkitse uusia hienoja lisäyksiä reseptiisi.
12. Toista vaiheet 1-10 välttäen toista kakkakatastrofia.

13. Syötä lapsi taas jossakin välissä.



14. Kun ensimmäinen kakku on tarpeeksi jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan. Kiellä pikkuapuria tuhat kertaa, jotta tämä ei vetäsi kakkuosia, veitsejä ja lastoja pöydältä lattialle.
15. Kostuta kakku.
16. Valmista täytteet, kun olet taas löytänyt reseptivihkon jostakin lattialta uusia luomuksia täynnä. Heittäydy itsekin luovaksi, ja keksi lennosta uusia ideoita ja improvisoi ohjeiden kanssa. Ja kun et edelleenkään osaa päättää, että millaisen täytteen tekisit, tee samalla kaksi täytettä hätistellen pikkuapuria pois jalasta roikkumasta.
17. Täytä kakku, ja taas pikkuapurin kiinnostuksen herätessä lahjo tämä pysymään hieman kauempana antamalla täytteistä maistiaisia muutama lusikallinen.

18. Totea taas, että kyllä se kakku koristettuna hyvältä näyttää, tai ainakin maku on kohdillaan. Siivoa keittiö, esitiskauksessa taas pikkuapuri innokkaana auttaa.


19. Jätä kakku tekeytymään jääkaappiin raivattuasi sille taas ensin lisää tilaa. Nyt voit alkaa tekemään viime hetken päätöksiä tai muutoksia koristelu-ideoihin. Voit myös nähdä unta tulevasta kakkukatastrofista (näin ei onneksi käynyt tällä kertaa).

20. Herää aamulla aikaisin, toiveena päästä hetkeksi koristelemaan kakkua omassa rauhassa. Totea tämä minuutin päästä toiveajatteluksi lapsen aloittaessa sängyssä iloiset kiljahdukset. Aamutoimien jälkeen laita ensimmäiseksi kerma kuumenemaan. Sulata kuumaan kermaan suklaa.

21. Kaada suklaa kakun päälle, yrittäen saada se sileäksi ja kiiltäväksi. Kiroa pariin otteeseen väärää levittämistapaa, ja tajua, että parempi luovuttaa ajoissa vielä kun kuorrute näyttää suhteellisen hyvältä.

22. Anna lapselle jotain esiaamupalaa, murot käyvät hyvin hetkeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, varo vatkaamasta liikaa. Harjoittele kermapursotuksilla ruusujen tekemistä nyt ensimmäistä kertaa ikinä ja totea, että ensikertalaiseksi tulos on hyvä ja toivo, ettei se ole todellakaan vain aloittelijan tuuria.


23. Pursota kermaruusuja kakkuun ja keksi jälleen lisää koristeluideoita lennosta. Totea osa näistä käyttökelvottomiksi viimeistään siinä vaiheessa, kun osa kermasta ei vaahtoudu vaan härskiintyy, ja kun osa suklaakoristeista ei jähmety edes oltuaan yön yli jääkaapissa. Tee varmuuden vuoksi ekstrakoristeita, koska osa tippuu varmasti lattialle tai menee muuten vaan poikki.

24. Valmista aamupuuroa ja saa kiireeseen vedoten isi hoitamaan aamusyöttö.

25. Tajua lopettaa taas, ennen kuin menee liian överiksi. Huokaise helpotuksesta - kakku on valmis - kymmenen minuuttia ennen sovittua toimitusaikaa.



26. Vaihda päälläsi vielä oleva suklaaroiskeita täynnä oleva yöpaita pois ja juo aamukahvin loput rauhassa täytteiden jämiä maiskutellen. Siivoa keittiö, joka on kuin räjähdyksen jäljiltä.

2 kommenttia:

Ilahduta kommentillasi!