Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

2. neuvola + lääkäri

Koitti jälleen neuvola-aika viikolla 15+4, ensimmäisestä käynnistä vissiin on 7 viikkoa aikaa. Olikin uusi täti vastassa, tai tämä vissiin on se vakihoitaja kun viimeksi oli joku erikoisjärjestely. Verenpaineet mitattiin ja oli oikein hyvät 117/65 p. 65. Sitten piti hypätä puntarille ja oikein pirulliset lukemathan siihen tuli. Viime kertaiseen lisää läskiä 3.7 kiloa eli 500 g per viikko. Hoitaja kehui kyllä hyväksi, mutta mun puolesta saa loppua tuo painonnousu tähän (ainakin nuin vauhdikkaalla aikataululla).


Lääkäri teki rutiinitarkastukset, ei mittää hämminkejä. Kohtu seikkailee jossain juuri navan alapuolella. Vauvan syke kuului heti ja olikin rytmikkäät 158-160.


Sitä jäin ihmettelemään kun muistelin viime raskaudesta, että niitä valkuaisarvoja-vai-mitä-olikaan seurattiin joka kerta virtsanäytteestä. Että oliko se missä vaiheessa raskautta kun niitä alettiin seurata, kun ei nyt mitään näytettä tarvinnu antaa. En viittiny sitte kyselläkkää. Kait ne ite sanoo, jos tarvii ottaa?4 kommenttia:

 1. Veikkaisin etä tavallisesti niitä seurataan jostain sieltä rv 20 paikkeilta asti :)

  VastaaPoista
 2. Okei, kiitos veikkauksesta, itellä ei oo mitään muistikuvaa asiasta! :)

  VastaaPoista
 3. Täällä otetaan paino ja pissanäyte itse, ennen terkkarille menoa, samoin kuin verenpaine. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meilläki entisessä paikassa piti kätdä wc:ssä ennen terkkariin menoa.. verenpaineet terkkari sitten mittasi. :) jännä miten käytäntö vaihtelee.

   Poista

Ilahduta kommentillasi!