Instagram @sarkkuk

tiistai 3. marraskuuta 2015

3 kk neuvola

Torstaina käytiin Rn 3kk-neuvolassa, taas oli eri terkka meillä vakinaisen sijaisen sijaisena vissiin! R sopivasti nukkui reilun tunnin aamupäivällä niin jaksoi olla virkeänä tarkastuksen ajan. Nukkumisrytmistä kysyikin ja ei kyllä kahta samanlaista päivää ole, mutta yöt tankkaa maitoa, jaksaa jo valvoa pitemmän pätkän aamu- ja iltapäivällä. Lapsentahtisesti on täysimetyksellä eli syöntivälit kyllä vaihtelee. Terkka mainitsikin vauvan pitävän maidontuotantoa yllä tuolla yösyömisellä. Jaksan kun vauva nukkuu vieressä, niin ei tarvitse heräillä ja pomppia sängystä ylös koko ajan.


Hyvin oli R taas kasvanut, 6640g ja 62,4 cm eli painoa reilu 600g/kk ja pituutta 2 cm lisää. Painokäyrä tekee pientä tasaista siksakkia, mutta niin käsittääkseni asiaan kuuluukin. Pituus on hieman lähtenyt miinuksen puolelle, mutta terkka näytti kasvuennustekaaviota, joka siis laskettu vanhempien pituuden perusteella, ja tämän mukaan odotus on -0,55 ja sitä kohti pituus siis on menossa, mitä terkka piti hyvänä asiana.

Eli muillekkin samoja aiheita pohtiville tiedoksi, ettei sen kasvun pidäkkään mennä lineaarisesti ylöspäin koko ajan!


Saatiin myös rokotteet. Rota maistui hyvin. Piikeistä sen sijaan itku tuli vaan pakkohan se on ne laittaa. Meni kuitenkin ohi, kun terkka heilutteli värikästä lelua ja R keskittyi sitä seuraamaan.


Seuraava aika meillä on vasta joulukuun puolivälissä. Kysyjille tiedoksi, että vähintään siihen saakka mennään täysimetyksellä ja jos vain hyvältä näyttää, kuten vakaasti uskon, niin ainakaan ennen 5kk en näe tarvetta alkaa kiinteitä aloittamaan.


Rokotteet annettiin kymmenen jälkeen. Kolmelta R aloitti hirveän huutamisen, johon oli pakko antaa Panadolia ja sillä selvittiin iltaan saakka. Yöunille alettaessa huuto alkoi uudelleen ja annoin toisen pikkuannoksen Panadolia. Sillä selvittiinkin sitten. Vatsa ehkä ollut tavallista löysempänä, ja arvatkaa muistinko edes, että suositus ois pitää kertsejä rotan annon jälkeen... No, oli ja meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!