Instagram @sarkkuk

lauantai 8. marraskuuta 2014

Hopottajat: Myllyn Paras Voitaikinataskut

Pääsin mukaan Hopottajien kampanjaan, jossa testataan uusia Myllyn Paras voitaikinataskuja.


 Kampanja lähti osaltani vähän hitaasti käyntiin, koska tätä uutuustuotetta sai kyllä metsästää useammasta kaupasta. Kampanjakirjeessä kerrottiin, että tuotetta löytyy ainakin K-Super- ja K-Citymarketeista, mutta kolmannellakaan katsannalla ei paikallinen Superkauppa ollut ottanut tuotetta valikoimiinsa, eikä sitä löytynyt myöskään paikkakunnan kolmesta muun merkkisestä kaupasta.


Piti siis lähteä kaupungille saakka ostoksille, ja K-Citymarketissa viimein tärppäsi, kun osasi vielä kysyä neuvoa, mistä niitä löytyisi - taskutuotteet kun eivät löytyneet kaupan pakastealtaasta muiden piirakkataikinoiden joukosta, vaan jostakin muusta hyllystä. Hinta oli sopivahko, hieman yli kolme euroa. Tavalliset voitaikinat on siis jonkin verran huokeampia hinnaltaan.


Ajatuksenani oli tarjota sekä suolaista että makeaa kavereille, mutta myönnettävä on, että kun sellaisia ei ole, niin taskuista teki kyllä hyvin täyttävämmän iltapalan / pienen päivällisen perheelle.



Kaikki nyt ei taaskaan mennyt kuin Strömsössä. 


 Tein suolaisia taskuja varten itsetehdyn jauheliha-tomaattitäytteen, johon käytin kaksi ja puoli tomaattia. Apulainen maisteli omatoimisesti yhtä tomaattia, joten onneksi löytyi vielä yksi tomaatti lisää. Kuorrutin kaikki taskut ennen uuniin laittamista juustoraasteella.


Innokas apukokki oli käynyt pyöräyttämässä uunin asteet vähemmälle en tiedä missä vaiheessa, eli suositeltua paistoaikaa piti pidentää. Norm. paistoaika olisi ollut 15-20 minuuttia, ja nämä oli sitten puolisen tuntia uunissa. Tämän seurauksena olipa vähällä, ettei taskut palaneet, ja johtuen kai epätasaisesta paistolämpötilasta, eivät nämä juurikaan kohonneet.


Siispä muutamasta yksilöstä oli taskua hyvin vaikea saada auki, seurauksena että koko tasku repesi kahdeksi levyksi. Täytettäkin jäi muuten puolet yli. Taskut oli onneksi hyvän makuisia, ja pienimmäinenkin tykkäsi syödä ainakin nuo täytteet välistä (tasku taisi päätyä sylin ja osittain lattiankin kautta äidin syötäväksi).






Makeita taskuja valmistin banaani-suklaa"vaahdon" kera. Ei onnistunut tämäkään ei. Olin alunperin ajatellut laittaa banaanit ja suklaat uuniin taskun sisään sulamaan, mutta tarkemmin ohjetta tavattuani huomasinkin, että taskut täytetään vasta paiston jälkeen.


Siispä banaanit oli kylmiä, suklaan sulatin mikrossa ja niin, kun ei kermavaahtoa ollut ja sekoitin sen jugurttiin, niin plörinäksi meni... Ja tosiaan kuorrutin kaikki taskut juustoraasteella - myös nämä makeat siis, ja tämänhän tajusin vasta täyttäessä. No, ei se maku tästä kärsinyt. Vaan makeita tekeleitä ei siis maistanutkaan muut kuin minä itse, ja jäi tästä seuraavallekin päivälle iltapalaa syystä, että aika makeaa oli.



Suosittelen voitaikinataskuja käytettäväksi sellaiselle, jolla ei ole aikaa itse väkertää taikinaa. Erinomainen vaihtoehto vaikka nyt isänpäiväksi, ja varmasti luonnistuu myös joululeivontaan, jos tavalliset tortut kyllästyttää. Kannattaa myös ostaa samantien kaksi pakettia, jos ensimmäinen satsi sattumalta menisikin vähän pilalle. Täytevaihtoehtoja on lukuisia ja vain mielikuvitus on rajana.

Jos haluaakin nähdä oikein kauniita luomuksia, kannattaa käydä katsomassa muiden tekemiä leivonnaisia ja niistä otettuja kuvia instagramilla hästägillä voitaikinataskuhopo.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Haluatko mukaan Hopottajien testaajaksi? 
Mukaan voit liittyä minun kauttani klikkaamalla linkkiä ja rekisteröitymällä mukaan!
> Hopottajiin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!