Instagram @sarkkuk

maanantai 27. helmikuuta 2017

Liikunnat vk. 8

Ei ihan mennyt taas suunnitelmien mukaan tämä viikko.



Ma: 
2,5 km | 20 min 25 s | Crosstrainer
55 min BodyPump

Ti:
1,3 km | 11 min 40 s | Crosstrainer (alkul.)
40 min | Sali: Ylävartalo (PT)
1,1 km  | 10 min | Crosstrainer (loppul.)

Ke-To:
Flunssa

Pe:
7,6 km | 1 h 10 min | Lenkkeily (41 min kävely 29 min juoksu)

La:
Ulkoilua (kävelyä 21 min)

Su:
Ulkoilua (kävelyä 29 min)


Yhteenveto:
Urheilit 6 kertaa, yhteensä 3 tuntia 27 minuuttia


heiaheia.com

Viikko alkoi ihan hyvin ja innolla kävin taas BodyPumpissa. Ihmettelin jo siinä crossarilla lämmittelyjä tehdessä, kun tuntui jotenkin jähmeältä se meno ja keuhkoissa saakka tuntui hengen vetäminen... Pumppailut itessään meni kyllä tosi hyvin nyt, kun on hyvä tuntuma niihin omiin painoihin. Tiistaina sitten kuitenkin heräsin flunssaisena ja salilla PT:n ohjaustunnilla muutettiinkin suunnitelmaa ja tehtiin vähän "kevyempi" ylävartalotreeni. Huomasi kyllä siinä lämmitellessä CrossTrainerilla, että ei ehkä ihan kannatakkaan (eikä pysty) täysillä revitellä... Vielä keskiviikkona oli flunssaa ja leposykkeetkin sillä mallilla, että koin viisaammaksi perua torstain PT:n tunnin ja koittaa lepäämällä saada sairastelun jäämään lyhyeksi. Lisäksi mulla oli niska niin kipeenä, ettei pää kunnolla kääntyny, ja oonkin miettiny, että millähän ilveellä sen oon niin jumiin saanut ja missä vaiheessa esim. tuota pumppia oon tehnyt liikkeet väärin. Perjantaina oli jo sen verran olo kohennut ja happi lopussa monen päivän sisällä olon jälkeen, että heti aamulla kävin pikkuisen ulkona kävelemässä ja vähän koitin sitä juoksuakin jo, vaikka täysiä ei kyennyt vieläkään menemään. Viikonlopun otin ihan levon kannalta, vaikka käytiinkin taas ulkoilemassa - huomaattehan ihan uuden harrastuksen tilastoissa. ;) Ei se sekään ihan onnistunut, kun palelluin ja sain ihan järettömän päänsäryn lauantai-illaksi, mutta ainakin ilma oli hieno ja sai oltua ulkosalla.



Pidin PT:n arviointia varten pari viikkoa takaperin vähän syömispäiväkirjaa muutaman päivän ajan. Esimerkeissä oli päiviä viikölta, jolloin olin kotona ja sitten oli viikko, jolloin oli koulussa lähiopetusta. PT kommentoi, että ihan hyvältähän se näyttää. Mutta sitten siellä oli ne asiat, mitkä itsekkin jo tiedostin. Kotona ollessa ei tahdo muistaa sitä säännöllistä syömisrytmiä, kun taas koulussa se lounas automaattisesti tulee keskellä päivää. Vielä kun muistaisi aina niitä sopivia välipaloja pitää mukana. Jos minulla jää aamupala ja/tai lounas välistä, niin se syöminen on sitten hyvin iltapainotteista ja siinä verensokerien heilahdellessa tulee syötyä sitten vähän mitä vaan epämääräistä... Proteeinilisät yms. PT kehotti jättämään kokonaan pois, koska minunkaan treenimäärällä niistä ei ole mitään hyötyä. Yhtä mieltä oltiin siitä, että se proteiini tulisi saada monipuolisesta ruuasta. Se ylimääräinen proteiini kun pakkautuu joko lihakseksi tai rasvaksi ja lihaksiin mennäkseen se vaatii aika paljon lihastreeniä... Minun maitotuotteiden käyttö on välillä vähän huonoa, koska maitoa en juo muuten kuin kahvissa, jonkun verran syön rahkaa ja oon käyttänyt kasvimaitoja minun myslimössöissä ihan vaan siksi, kun ei tosiaan tule tuota tavallista maitoa juotua. Tätä puolta pitäisi vähän muistaa petrata. Summa summarum: Pitäisi muistaa syödä säännöllisesti ja etenkin kiinnittää huomiota siihen aamupalan ja lounaan syöntiin.



Nyt kahden viikon löysäilyn jälkeen tuntuu siltä, että tää homma menee ihan lorvailuksi. Huolettaa, että kunto tässä jo rapistuu ja se päänsisäinen kynnys taas saada itsensä kunnolla liikkeelle kasvaa sekin... Ulos juoksemaan lähtö houkuttaa kyllä, mutta taas on sääennusteet vähän huonot minun suunnitelmille. Hiihtoonkin on tullut nyt aivan liian pitkä tauko eli sinnekkin pitäisi yrittää johonkin väliin joutaa. Oon tuntenut itteni todella saamattomaksi, kun oon katsonut naapurin käyneen hirveessä lumimyräkässä hiihtolenkillä ja itse vaan sisällä kökötän. Onneksi tämä kevät alkaa tässä pikku hiljaa etenemään, eli kovat pakkaset toivon mukaan hellittää jossakin vaiheessa ja jokakeväinen juoksuinnostus purasee taas, kun lumet alkaa vähän sulamaan.



Nyt vaan positiivista mieltä tulevaan viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!