Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Hopottajat: Testissä Skyr laktoosittomat rahkat

Pitkästä aikaa pääsin taas mukaan johonkin testauskampanjaan. Nämä ruokajutut on kyllä kivoja. Nyt siis vuorossa Skyr laktoosittomat rahkat, joita kampanjaan sai testausmielessä ostaa 3-4 kappaletta. Meidän K-Supermarketissa rahkat maksoivat 1,59-1,69 € / kpl.Skyr laktoosittomat rahkat on valmistettu Islannissa. Laktoosittomana rahkat ovat tulleet tuoteperheeseen tämän vuoden alusta. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, vähän hiilihydraatteja eikä niissä ole lisättyä sokeria. Koko 170 g rahkaan mahtuu proteiinia 16-17 g eli tämä on hyvä proteiinilisä täysipainoiseen ja terveelliseen ruokavalioon. Makuvaihtoehtoja on neljä: mango-meloni, mansikka-banaani, wanhanahan vanilja sekä veriappelsiini. Tuote on laktoositon ja gluteeniton.Skyr laktoosittomien rahkojen mukana tulee lusikka, eli rahka on helppo ottaa mukaan välipalaksi mihin vaan. Rahkat kestävät paistamista ja niitä voi käyttää mm. smoothieiden tekoon. Tuote on varsin makea, ja joissakin tuotteissa, esim. vaniljassa, makeutukseen on käytetty asesulfaami K:ta.

Skyr-rahka ei varsinaisesti ole rahka, vaan hapatettu maitotuote. Skyr-tuotteiden historia ulottuu kauas viikinkiaikaan ja alunperin tuote on ollutkin juusto, josta syystä Skyr-tuotetta kuvataan myös rahkan kaltaiseksi tuorejuustoksi. Valmistuksessa käytetään toisenlaista maitohappobakteerikantaa kuin Suomessa. Omanlaisensa hapate vaikuttaa tuotteen koostumukseen ja makuun. Tuotantoteknisistä ja lainsäädännöllisistä syistä tuotteet tuodaan Suomeen Tanskasta. Lähteet: Viikonkuvalehti.fimtv.fi | Innolact


Mango-meloniEnergiaa.................................296 kJ/71 kcal
Rasvaa.......................................................2,0 g
– josta tyydyttynyttä.............................1,2 g
Hiilihydraatteja.......................................3,9 g
– josta sokereita.....................................3,7 g
Proteiinia..................................................9,2 g
Suolaa......................................................0,14 g
Wanhanajan vaniljaEnergiaa.................................317 kJ/75 kcal 
Rasvaa......................................................2,0 g
 – josta tyydyttynyttä............................1,2 g 
Hiilihydraatteja......................................3,7 g
 – josta sokereita...................................3,3 g 
Proteiinia...................................................10 g 
Suolaa.....................................................0,14 g

Veriappelsiini


Energiaa................................246 kJ/58 kcal 
Rasvaa......................................................0,2 g 
– josta tyydyttynyttä...........................0,1 g 
Hiilihydraatteja.....................................4,4 g 
– josta sokereita....................................4,1 g 
Proteiinia.................................................9,5 g 
Suolaa......................................................0,11 gItse tykkään syödä rahkoja aamu- tai iltapalaksi, toisinaan myös välipalaksi ja siihen tarkoitukseen nämä Skyr laktoosittomat rahkat sopivatkin hyvin. Oma suosikkini mauista oli vanilja, myös veriappelsiini oli melko veikeän makuinen. Mango-meloni oli näistä mauiltaan ehkä perinteisin.

Tuotteet menevät meillä ehdottomasti jatkoon! Seuraavaksi täytyykin testata myös Skyrin normaalit rahkat, makuvaihtoehtoja näyttäisi olevan moneen lähtöön, esim. Cookies and Cream tai Crème Brülée kuulostaa aika jännittäviltä. Varsinkin aion käyttää näitä leivonnassa, näillä kun saa tehtyä ihania laktoosittomia rahkaleivonnaisia ja -kakkuja, varsinkin vaniljan makuisena rahka sopii hyvin leivonnaisiin. Esimerkiksi valejuustokakkuun nämä sopii täyteläisyytensä ansiosta varmasti hyvin, harmi kun en tajunnut tätä ostaessani. Seuraavaksi aikomus olisikin leipoa näistä jokin keväinen herkku. Muita reseptejä pääsee katsomaan sivulta http://skyr.fi/reseptit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!