Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

4-vuotiaan synttärit

Heipähei taas, pitkä aika jälleen vierähtänyt viime postauksesta. Kyllähän se vaan niin on, että työharjottelut+kirjoitustehtävät siihen päälle niin ei kyllä ainakaan omasta päästä irtoa enää yhtään ylimäärästä ajatusta puhumattakaan siitä, että eipä ole ollut aikaa edes kurkistaa blogin puolelle. Mutta nyt siis harjottelujakso on takana päin ja ehkä saan joltakin aamulta nipistettyä hieman aikaa blogillekin.
Kaiken maailman juhlia tässä on kesäkuun aikana tapahtunut (alkaa tämä kuukin käydä viimeisiä päiviään, mihin se aika häviää?). Aloitetaan nyt sitten vaikka meidän neidin 4-vuotissynttäreistä. Neitokainen täytti neljä vuotta kaksi viikkoa sitten ja itse synttäripäivänä annoin tytölle lahjan heti aamulla ja iltapäivällä ostin ihan kaupasta pienen kakun ja pienet kakkukahvit juotiin isän luona, kun S sitä itse toivoi. Lahjoja neiti sai kyllä pitkin viikkoa ja varmaan luulee vieläkin, että niitä tulee harva se päivä (varsinkin, kun vielä kaverisynttärit on tulossa!). ;) Frozen-puuhapakkauksen sai minulta ja seuraavana päivänä sai uima-altaan pihalle ja vaikka sää ei tuolloin ollut mikään kovin lämmin, niin testattavahan se oli. Nyt sais vaan tulla ne kunnon helteet niin päästäis polskimaan pihalle!Mutta varsinaisesti juhlistettiin synttäreitä sitten pienellä porukalla seuraavana viikonloppuna. Lapset oli isänsä luona yön niin, että sain sitten rauhassa tehtyä kauppaostokset, siivota ja alkaa kakkuvalmistelut. Neiti toivoi itselleen mitäs muuta kuin Frozen-kakkua ja toiveita oli muitakin, mutta toisen kakun päätin tehdä sitten raparpereista, kun niitä satuin menneellä viikolla poimimaan. Vielä piti juhla-aamulle kiertää kaupan kautta hakemassa kakkuun kynttilät, koska S mainitsi, miten haluaa sitten puhaltaa kynttilät kakun päältä (kuten on nähnyt muillakin synttäreillä tehtävän) ja minähän en ollut tullut ees ajatelleeksi asiaa.
Kakut oli tosiaan kääretorttupohjalla leivottu täytekakku, välissä itse tekemääni mustikka-vadelmamarmeladia ja kermavaahtoa ja päällä sitten samanlainen kakkukuva, joka oli viime vuonnakin! Ei S onneksi asiaa muistanut mutta muutama tarkkasilmäinen vieras kylläkin. ;) Ens vuonna pitää etsiä jo toisenlainen kuva. Raparperi-mansikkakakku oli yhdistelmä kahdesta resetistä omalla sovelluksella, gluteeniton pohja käytettiin uunissa ja sen päällä on raparperihilloke ja mansikkajugurtti-mousse. Vatkasin kahden päivän aikana 1,5 litraa kermaa näihin ja ei ois haitannut, jos ois ollut vähän lisääkin! Suolasia en nyt sitten tehnyt ollenkaan, kun aika lapsipainotteisesti mentiin. Karjalanpiirakoita, keksiä, sipsejä, popcornia, suolatikkuja, karkkeja ja vesimelonia oli lisäksi tarjolla ja ihan hyvin näillä pärjäsi.
Synttäripäivänä oli onneksi ihan kiva ilma niin sai lapset juoksennella vähän tuossa pihallakin ja taloyhtiön leikkipuistossa vähän leikkiä. Suurimmilta haavereilta vältyttiin vaikka ainahan sitä jollakin kopsahtaa ja kolisee...


Seuraavana päivänä ajettiin vielä kylään mummulle & papalle ja S sai lisää lahjoja, Frozenia melkein pelkästään kaikki. Kaikista mieluisin oli kuitenkin Bratz-nukke, jonka kanssa nukuttiinkin seuraavana yönä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!