Instagram @sarkkuk

torstai 28. kesäkuuta 2012

Pilvinen Oulu

Siskon poikaystävällä on Canonin järkkäri, ja kun juhannuksena mainitsin, että oispa kiva, jos siinä ois putki, jolla saa ihan lähikuviakin otettua - niin olihan hänellä sitten sellainenkin jemmassa.

Eli eilen lähdin sitten testailemaan tuota kameraa - eli siis harjoittelemaan, en mää sitä oikeasti osaa käyttää :)


Sää ei tosiaankaan ollut mikään mainio, mutta samanlaista se näyttää olevan seuraavatkin päivät, eli semmosia kostean harmaita kuvia sillä sitten sai. Jalustakin tuohon ois ollut, vaan eipä sitten jaksanut missään märässä ruohikossa myllertää noiden kanssa.

Oon jo pitempään aatellu, että ois hauska muutenkin tehdä Oulun kaupungista joku pikanen kuvaesittely, niin tässäpä sitten semmosia pyöräreitin varrelle sattuneita mielenkiintosia kuvauskohteita :)


 Oulun Tuomikirkko.

Tosiaankin, siis lähikuvia tuolla sai ja jos tuon koko kirkon ois meinannu saaha kuvaan niin ois vissiin pitäny mennä kaupungin toiselle puolelle...

Valveen talo.

Tää on mun mielestä Oulun kauneimpia taloja - tuommonen pinkki karkkitalo :) Tuolla siis nykyään toimii Valveen tilat, sekä Unirestan Ravintola-Kahvila Minttu, jossa ainakin sillon ylioppilaskuntavuotena tuli muutamaan kertaan käytyä syömässä.



Sattumalta hoksasin kuvata näitä Kaupungintalon takana olevia pikku-ukkoja.


Enkä edes muistanut, että tosiaan täälläkin tais olla yks tämmönen pipopää.



Näitä tämän pojan kuvia on vissiin jo(i)ssakin muissakin blogeissa jo aikaisemmin ilmestynyt, mutta olin täysin unohtanut, että tähänkin on ilmestynyt yksi pipo. Se aikaisempi oli muistaakseni (?) siellä Hupisaarilla / Ainolan puistossa. En kyllä ihan heti tiedä, että missä siellä...

Oululaisia tyyppejä, mm. Tiernapoika.

 Kauppahalli.

Torinrannasta olis saanut kyllä hienompiakin kuvia, mutta kesämarkkinoiden vuoksi se oli solkenaan nuita sinivalkoraidallisia telttoja, jotka ei kyllä kauneudellaan silmää hivene. Mutta Kauppahalli on kyllä kaunis rakennus myös.

Ja Toripolliisi valvoo!



Kävin kattoon myös Pikisaaressa kaivauksia, kun siellä luin Tapiirin blogista (ja jostakin Kalevankin uutisesta) semmosia vielä olevan.


Melko köyhältä vaikutti sekä löytöjen että koko kaivausalueen suhteen - maata oli kyllä koko tontin laidalta auki, mutta suurimmaksi osaksi epämääräinen sekamelska isoja kiviä vaan.


Tunkiohan me sillon tuosta tontilta löydettiin sillon vuonna 2006.

Tässä vaiheessa ripsikin jo vettä, ja sisko soitti että pitäis lähtee shoppaileen. Niinpä pistäydyin enää ainoastaan Merimiehen kotimuseossa - sattumalta kun hoksasin kyltin, että sínne on vapaa pääsy. Noloa, että kiertelee maailman museoita, eikä näissä ilmasissa, oman kaupungin museoissa ole käynyt... :/



Näillä koirillahan on se tarina, että ne aina katselee ikkunassa tiettyyn suuntaan riippuen siitä, onko talon isäntä merillä vai kotona.




Kotimuseo tosiaan, nimittäin tuossa oli kolme huonetta, eli ei sen kiertämisessä kauaa mennyt. Onnistuin sitä paitsi tuhoamaan muutaman ottamani kuvan tuossa koneelle siirtovaiheessa, mutta eipä siellä mitään tärkeämpää ollutkaan.

Mutta jos Pikisaaressa päin pyörii, niin kannattaa käydä tsekkaamassa tämä museo ihan vaikka pelkän paikallistuntemuksen takia - museo on ihmisiä varten, ei siksi, että siellä säilytettäs näitä tavaroita pelkän säilyttämisen vuoksi. :)

Eli sitten mentiin shoppailemaan. Oulussa se ei paljon vaadi, täällä kun on vaan muutama vaatekauppa (siis sellanen, missä yleensä viitsii edes käydä). Ja oli kyllä säälittävä valikoima, ja oon ihan varma, että mm. Ginassa oli joitakin vaatteita, jotka oli siellä jo kaksi vuotta sitten. Onneksi myös tuo rajoittaa, että ei ole ylimääräistä rahaa eikä tilaa ostaa mitään. Nytki kaapissa ja laukussa on käyttämättömiä kesävaatteita ihan vaan siksi että a) Kreikassa niitä ei ehi käyttää b) Suomessa niitä ei voi käyttää.

No, sentään jotain löysin. H&M:ssä silmiin osui pinkki urheilutoppi. Oon koittanu jotain urheilutoppia välillä ettiä, mutta en tosiaan maksa jostain topista niitä hintoja, joita niistä yleensä pyydetään >) Varsinkaan, jos ne sitten jää vaan vaatekaapin perälle pölyttymään. No, tämä lähti nyt kymmenellä eurolla kokeiluun, ja nyt kaksi kertaa testanneena voin sanoa, että tuommoseksi halpistuotteeksi vaikuttaa ihan napakalta omaan käyttööni. (Koitin muuten numeroa suurempaa kokoa sovituskopissa, ja kun se oli liian iso, summilla ostinkin sitten pienemmän ja hyvinhän tuo sopii!).


Vielä ku tarkenis olla topilla ulkona.. sitä ootellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!