Instagram @sarkkuk

maanantai 1. lokakuuta 2012

Emporio

Uusi kuukausi, uudet kujeet.

Muistin vihdoin ja viimein lähteä alkuviikon kunniaksi sinne postiin. Reippaasti kävelinkin sinne kaikesta helteestä huolimatta. Yöt on muuten alkanu jo viilentyyn, A:n mukaan eilenkin illalla oli "kylmä". Vähän nauroin siihen :D Mutta päivällä on vielä reilusti 25 ylemmällä puolella lämmöt.



En oo näitä kuvia aikasemmin räpsinytkään matkan varrelta, viimeksikkään ei ollu kameraa mukana. Tässä nyt näätte tämmöstä maalaiskylän tiesuunnittelua. Kävelytiet? Eiiii olee. Kadut on kyllä tosi kapeita. Tuossaki jos tulee vastaan yhtään leveämpi auto, niin toinen joutuu pysähtyyn johonkin vähän leveämpään kohtaan, että ohi mahtuu. Kävellen sama juttu.


Nuita risteyksiä saa kyllä varoa puolin ja toisin, olipa sitte millä tahansa menopelillä liikenteessä. Sitte niihin risteyksiin vielä yleensä on tungett joku roskis eteen, jos ei niissä kasva mitään palmua tai oo jotain kylttiä näköesteenä. Sentään muutama tämmönen risteyspeili löytyy.


Matkan varrella ihastelin taloja. Nimittäin tuossa  kylän pinnassa näytti olevan muutama ihan siistiki talo (muutenhan nää on täällä rannan puolella etenkin melko rustiikkia tekoa). Mutta ei vissiin oo mistään köyhimmästä päästä nämä niissä asuvat. Tämmönen nurmikko oli jonkun pihassa, ja olkoonkin pieni pläntti, mutta en halua ees ajatella, minkä verran rahaa tuon ylläpitäminen vie!


Posti sijaitsee tosiaan tuon pikku kylän keskustassa. Kelloa en kattonu, mutta ilmeisesti tuonne kesti joku kolme varttia kävellä, eli mitähän siitä tulee matkaa - kolme-neljä kilsaa kaiketi.


Tässä vaiheessa hiki valu jo päästä, tuo jyrkkä mäki ei paljoo helpottanu, mutta tuolla postissa sentään oli ilmastointi.


En löytänyt ittelleni kuitenkaan mitään, joten tyhjä reissu sen puolesta tuli tehtyä.


 Senpä vuoksi päätin ottaa muutaman kuvan ihan varta vasten blogiani ajatellen. Tässä on kylän hurjan suuri aukio ja sillä oleva kirkko.


Joku hieno muistopatsas oli tuossa puistossa. Mikä lie tyyppi kuollut, ei se nimi kertonut mulle yhtään mitään.



Tässä on yks pahimmista risteyksistä muuten, kun tässä menee neljään suuntaan tie, ja esim. tuolta sinisen auton takaa jos joku tulla pölähtää, niin saa olla hoksottimet kohillaan. Siellähän on STOP merkki, mutta sen ohi kyllä pitää mennä reilusti, että näkee tuonne tielle mitään. Ja STOP täällä on samanvahvunen ku mikä tahansa normikolmio Suomessa, eli ei se sitä meinaa, ettei sieltä ketään eteen ikinä tulis.

Tässä kuvassa ei ihan näy, vaan tuossa oikealla puiden takaa ois kylän toinen kirkko.


Ja eihän mikään kylä Kreikassa ilman kissoja ole! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!