Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Mummolassa

Viime viikonloppuna käytiin lomalla vauvan isomummulla pohjoisen suunnassa. Omat vanhempani hakivat meidät kyytiinsä perjantaina iltapäivällä täältä Oulusta ja minä ajelin (pitkästä aikaa) autolla mummulaan saakka. Vauva nukkui tyytyväisenä melkein koko tuon kolmituntisen ajomatkan, loppumatkasta alkoi vähän kitisemään. Siihen auttoi lopulta tutti, ja loppumatka mentiin taas hiljaisuuden vallitessa.


Sen verran myöhään oltiin perjantaina perillä, että eipä siinä ihmeempiä ehtinyt hommailemaan ennen yöpuulle siirtymistä. Minä nukuin vauvan kanssa mummun sängyssä tämän siirtyessä vieraspedille, vissiin siinä oli parempi patja tj.


Minä toivoin pääseväni viikonlopuksi eroon herkuista, mutta mummulla oli tietysti kaikenlaista pullaa ja lettua tarjolla. Käsi kävi nopeammin kuin järki.
Päivällä saatiin lisää sukulaisia kylään, kun serkkuni ja neidin pikkuserkku tulivat käymään kans kylässä mummulassa. Toisella serkuistani oli tämän kolmivuotias tyttö mukanaan, kyllähän sitä vauva lopulta kiinnosti kun sen verran ujoudestaan pääsi. :)


 Iltapäivästä käytiin äitini kera kävelyllä ja löydettiin jopa muutama mustikka poimittavaksi asti, vaikka ensin tilanne näytti vähän heikolta. Vauva nukkui vaunuissa sen aikaa kerran vähän kitisten.

Vielä kävästiin vaaran päällä kävelemässä, kun oli nätti ilmakin. Siellä oli kyllä maisemat melkoisesti muuttuneet, kun entisen metsän tilalla oli nyt vaan hakkuuaukioita. Muutama vattupensaskin siellä oli, joista muutaman söin (no eipä olis kannattanut...).


Illemmalla vielä kävästiin äitin kanssa vähän matkan päässä kalalla vauvan jäädessä isomummun hoitoon siksi aikaa. Minä sain neljä ahventa (ja tiputin varmaan kolme veteen, kun ei jäänyt kiinni - tosin kyseessä oli varmasti se sama pikkusintti, joka lopulta jäi koukkuun). Säälitti kyllä hirveesti ne reppanat :( Poimin vielä lähtiessä muutaman mustikankin taas.


Olihan se vauva tietysti sillä välin itkeskellyt, vaikka pariinkin kertaan sen syötin ennen lähtöä. Samoin kun kävin saunassa, niin silläkin välin oli pientä itkua vääntänyt. Syy oli tietysti ummetus, aamuun mennessä onneksi helpotti.

Kiva minilomahan tuo silti oli, näki vauva taas lisää sukulaisia. Pitäis mummulassa käydä useamminkin, liian harvoin tuolla on nyt itsellä tullut käytyä, lapsena tuolla sen sijaan tuli vietettyä suunnilleen kaikki lomat.

Pois ajellessa mulla alkoi puolivälissä matkaa nipisteleen mahaa, ja vähän ennen Oulua tuntu, että pitääköhän kohta pysähtyä johonkin pusikkoon. Juuri kotiin päästyä mulle kehkeytyikin ihan kunnon vatsatauti. Yksityiskohtiin menemättä, melko heikolla hapella olin koko illan ja soitin jo päivystykseenki että voinkohan imettää, ettei vauvalle tartu mitään. Mikä lie pöpö ollut, vaihtoehtosesti ruuasta ja mulla on kyllä oma arvaukseni - en nimittäin tästä lähtien enää koskaan syö vadelmia pesemättä niitä ensin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!