Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

torstai 22. elokuuta 2013

2kk neuvola

Käytiin aamulla vauvan 2kk-neuvolassa. Tällä kertaa meillä oli meidän "oma" neuvolatäti, joka oli siis minulla tuon raskauden ajan. (Löytyi tällainen Lastenneuvolakäsikirjan ohje kuukausineuvolakäyntien sisällöstä: 2kk).


Totta kai neuvolantäti kyseli, että miten minä jaksan ja kuinka olen saanut apua. En tosiaan oo vielä oikein kysynytkään hoitajia, mutta nyt tuli puheeksi ne erilaiset palvelut, mitä on olemassa ja joita olenkin vähän miettinyt. Neuvolantäti otti sitten heti yhteyttä johonkin paikkaan, jossa on tarjolla lastenhoitajia. Tuota juuri oon miettinyt, ja kun sen neuvolan kautta kuulemma saa edullisesti, niin ilman muuta otan vastaan. Sain ensimmäisen ajankin jo parin viikon päähän, kuntosali here I come!


Neuvolantätikin ihasteli, miten hyvin vauva hymyilee ja ottaa kontaktia ikäisekseen. Nyt taisi neiti olla vielä aamupöpperöissään, koska ei oikein juttua piisannut, vaikka muuten pirteänä olikin. Lauantainahan neiti ihastutti kanssabilettäjiään monenlaisilla juoruilla, ja meilläkin on keskenään kyllä pitkiä juttutuokioita. Neuvolantäti kehui, että kauniisti kasvaa ja rintamaitoa on siis riittävästi. D-vitamiineista kun tuli puhe ja sanoin, että ostin ne Jekovitit, niin kuulemma se D3 mikä noista puuttuu, ois se, mitä nykyisin suositellaan. Eli voipi olla, että ostan tässä kuitenkin ne öljypohjaiset ja kokeilen, että mitä pienen masu niistä sanoo. Pää kääntyilee jonkun verran enemmän vasemmalle. Siihen pitää nyt kiinnittää vielä enemmän huomiota, vaikka oonkin nukkumispuolta yrittänyt vaihdella. Sitä vaan on itellä tapana kannella tuossa vasemmalla kädellä, kun kätevästi oikealla kädellä voi sitten puuhailla samalla muuta. Ja vielä enemmän myös mahallaan pitää lattialla. Rokotteita ei tosiaan neuvolassa vauvalle anneta, koska osallistutaan siihen rokotetutkimukseen, jonka rokotteita neuvolantäti kehui hyviksi.


Vauvalta taas testailtiin heijasteita, joista osa vielä toimii. Askellusta tuli vielä pikkasen, mutta vauva ei siitä kyllä tykännyt yhtään, vaan vähän piti natista siinä kohtaa. Moro alkaa hiipumaan, toimi vain kädet tiputtamalla, ja niskaheijaste ei näyttänyt enää toimivan. Kämmenet ei enää ole niin tiukasti nyrkissä vaan vauva availee jo niitäkin.

Mitat:
 Paino 5300 (4550)
Pituus 58,2 (56,0)
Pää 37,3 (36,3)

"Tyytyväinen, hymyilevä vauva. Rm:lla tasaisesti kasvaa. D-vit. saa. Iho, silmät, suu, napa kunnossa. Varhaisheijasteet, [??] ok. Virikkeitä ja asentohoitoa oik. puolelle."


Hän tietysti oli kiinnostunut siitä, miten vauvan isän asiat sujuu. No eipä paljon etene taas se homma. Isyyspaperit on vissiin jonnekkin juuttuneet, kun ei ne Kreikkaan asti ole päätyneet vieläkään. Yhä siis odotellaan. Mietittiin jo vaihtoehtoa, että kuitenkin laitetaan vauvalle mun sukunimi, kun ei tämä asia tästä mihinkään näytä etenevän. Mutta sitten taas heti pitäisi se sukunimi vaihtaa, ja kaikki viralliset paperit, kortit ja muut (passi?) pitäisi uusia. Eli paperisotkua se tulee siitäkin.

Oon yrittänyt kuitenkin pysyä toiveikkaana noiden paperiasioiden suhteen, ja aloittanut jo nimiäisjuhlien suunnittelun. Kutsukortit, kiitoskortit, menu, vaatteet alkaa jo muotoutumaan, mutta päivämäärä on siis edelleen hakusessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!