Instagram @sarkkuk

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Liikunnat vk. 32 + Yhteenveto heinäkuusta


"Urheilit 13 kertaa, yhteensä 10 tuntia 10 minuuttia
heiaheia.com

Viime viikko oli pitkästä aikaa kunnon liikuntaviikko, ja ihan puolivahingossa. Kun tuli tapahtumia eri puolille kaupunkia, onnistuin tsemppaamaan itteäni kävelemään kaikkialle siitä huolimatta, että bussilla pääsisi ilmaiseksi. Vähän piti tosin linja-autoa käyttää, kun vesisade yltyi kerran ja kävelin juuri bussipysäkin edestä. Muuten ei oliskaan etes aikataulut ja reitit natsanneet omani kanssa, vaan aina olis pitänyt joka tapauksessa osa matkasta käveleskellä.

Pitkästä aikaa kiersin myös perjantaina tuon liikuntapuiston kautta ja sain vähän niillä laitteilla treenattua käsiä&selkää, ennen kuin natiainen vaunuissa heräsi ja jatkettiin matkaa.

Lauantaina koitti pitkään haaveilemani päivä, kun minulle tarjoutui lapsenvahteja ihan kolmin kappalein. Siispä suuntasin uimaan, oli kyllä mukavaa pitkästä aikaa ja sai kunnon liikuntasuoritukset tehtyä. Varmasti auttoi myös niska-hartiaseutualueen jumeihin, kyllä tuon lähes viisikiloisen mötkylän kanniskelu ottaa selän päälle ja sitä pitäisikin muistaa enemmän harjoitella ja venytellä.

 * * *


 heiaheia.com
Liikunnat vk. 28: "Urheilit 5 kertaa, yhteensä 8 tuntia 50 minuuttia"
Tavoite 8 tunnin liikkumiselle saavutettu hyvin. Klikkaa auki postaus, jossa enemmän höpötystä aiheesta.

Liikunnat vk. 29: "Urheilit 7 kertaa, yhteensä 7 tuntia 47 minuuttia"
Voi voi, siinä ja siinä, ettei tavoitetta saavuttanut. Hyvin tyytyväinen olen kuitenkin, sillä tuo liikunnalta pois jäänyt aika meni itse asiassa lenkkipolun varressa (ja vähän sieltä poiketen) olevissa marjapuskissa möyryämiseen. Pakastin sai siis täydennystä talven varalle.

Liikunnat vk. 30: "Urheilit 3 kertaa, yhteensä  5 tuntia 30 minuuttia"
Huonosti meni tämä viikko. Yhden kerran käytiin kävellen kaupungilla shoppailemassa (josta varmaan sen vatsataudinkin sain), ja kerran iltakävelyllä marjapuskien kautta. Loppuviikosta oltiin mummolassa ja reissun päällä, eli automatkailuun meni parina päivänä se liikuntaan varattu aika plus sunnuntai-iltainen sairastuminen.

Liikunnat vk. 31: "Urheilit 2 kertaa, yhteensä 2 tuntia 10 minuuttia"
Tälle viikolle sattui useampi sairaspäivä. Ensin oli minun vatsatauti, josta toipumiseen käytin pari päivää. Sitten oli vauvan rokotuspäivä, josta tälle tuli kipuja ja vähän kuumetta, eli silloinkaan ei kannattanut liikkua. Vielä rinnat kun tukkeutu, niin siinä meni senkin päivän liikunnat. Viikonloppuna olin jo onneksi tervehtynyt ja vähän pääsin paikkaamaan viikon liikuntavaetta, siinä ollaankin sitten jo elokuun puolella.


Kaiken kaikkiaan oon kyllä tyytyväinen liikkumisen määrään. Aina ei vaan pysty tai jaksa liikkua, ja terveelliseen elämään suositeltu vähintään puoli tuntia liikkumista päivässä kyllä tavalla tai toisella täyttyy, vaikka vaan juostessa portaita ees taas pyykkitupaan. :D

* * *

Oon jo vähän vihjaillut, että jotain tulee tässä lähitulevaisuudessa tapahtumaan liikunnan saralla.

Paljastettakoon nyt, että kuulin vähän aikaa takaperin sellaisen netissä toimivan palvelun kuin BabyFit etsivän Facebook-sivuillaan palvelulleen testikäyttäjiä. Minä tietysti innokkaana kirjottelin pienimuotoisen hakemuksen, kertoen mm. että olen vasta synnyttänyt, imetän ja tahdon liikkua ja ehkä samalla muutaman kilon tiputtaa. Yllättäen pääsin mukaan! Eli tarkoitus on lähinnä vain testata palvelun teknisiä ominaisuuksia ja raportoida niistä. Tästä palkintona on kahden kuukauden ilmainen jäsenyys palveluun sisältäen Personal Trainerin ohjauksen.

Kuvakaappaus: Babyfit.fi

"Raskausajan ja vauva-ajan liikuntaa ja hyvinvointia sekä vauvajumppaa / BabyFit

Iloa ja energiaa raskausaikaasi

Babyfitistä saat energiaa ja apua arkeesi. Vauva-jumppaa pikkuisesi kanssa tai kokkaa Marttojen opastuksella silloin kuin sinulle parhaiten sopii. Palvelustamme löydät erittäin tarpeelliset ja tykätyt rentoutushetkemme, ryhti-infon, lihaskunto-harjoitteita sekä tietysti tanssia salsasta raskausajan balettiin."

En ole vielä kunnolla ehtinyt tutustumaan kaikkeen, mitä tuolla sivustolla on tarjolla, mutta kyllä pitäisi jo alkaa hyödyntämään tätä. Jahka pääsen juttuja kokeilemaan, niin voisinpa niistä täälläkin vähän kokemuksiani jakaa - ehkä siitä on jollekkin tulevalle tai jo olevalle mammalle myös jotain apua liikunnan ja ruokavalion puolesta.

2 kommenttia:

  1. Mahtavuutta tuo testaus mihin pääsit mukaan! Mistä kuiten löydät noita mainoksia? Ei min fb:ssa vaan tuota oo näkynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni alunperin tästä oli Kideblogien Mutsis On -blogissa, ja sitä kautta katsoin sitten BabyFitin Facebook-sivuilta, jossa asiasta oli ilmoitus.

      Poista

Ilahduta kommentillasi!