Instagram @sarkkuk

lauantai 7. syyskuuta 2013

Piikkejä

Torstaina käytiin ottamassa rokotetutkimuksen 3kk -piikit. Tällä kertaa osasin paikallekkin ajoissa, mentiin nimittäin linja-autolla ja siinähän se klinikka oli melkein heti bussipysäkin vieressä! Autolla kun viimeksi etsin paikkaa sieltä sokkeloista puoli tuntia... (kävellen olisit jo perillä).


Nyt tuolla ei ollut ruuhkaakaan eli päästiin ihan ajoissa vastaanotollekkin. Neiti oli pirteällä tuulella vielä tässä vaiheessa, kun ei tiennyt mitä tuleman piti. Sen verran oltiin ajoissa (tultiin suoraan aamuisesta kevätmasujen tapaamisesta) että ehdin syöttää tytön. Alkaa muuten äiti olla jo melko karaistunut tähän hommaan ja ne puheet "en ikinä imetä julkisesti" tätä kuuluisaa en ikinä -osastoa.. Vieläpä ihan täysin mukavuuden halusta, onhan se paljon helpompaa kun maitobaari on auki 24/7 eikä tarvi säätää minkään pullojen kanssa.


Aluksi otettiin verikoe (koska ollaan osa sitä meningokokkiryhmää), ja siitähän tyttö pillastui. Kovasti piti äitiä potkia kun minä pitelin jalkapäässä neitiä kiinni, ja hirveä kiljuminen käynnissä. Niin kuin si... vauvaa pistettäis!


Seuraavaksi saatiin rotarokote, minkä kanssa meni sitten paremmin nestettä maiskutellen. Mutta sitten taas oli pistoksen aika. Vasempaan reiteen saatiin kuutosrokote, ja siitä se vasta huuto syntyikin niin, että ei meinannut neiti malttaa ees itkuaan lopettaa. Äitin sydän taas ihan rusinoilla, kun vauva katsoo apua pyytävästi kyynelsilmillään... :( Onneksi vauvan muisti on lyhyt, ja kipu sekä paha mieli meni lopulta ohi. Neuvolakorttiin kirjautui taas: "Ihan tyytyväinen neiti!"


Puoli tuntia piti taas odotella välittömien vaikutusten varalta, ennen kuin päästiin lähtemään. Vauva nukahtikin heti vaunuihin ja lähdettiin käymään kävellen matkalla kaupassa, vähän ennakoiden iltaa. Viimeksi neidille nousi kuume, ja varauduin nytkin siihen, että ilta menisi kitinän parissa. Kotiin kun päästiin parin tunnin kaupoissa kiertelyn jälkeen - minkä aikana vaunuissa nukuttiin sikeästi - olikin sitten taas nälkä. Tämän jälkeen vauva nukahti pariksi tunniksi, ja tämä lienee täysin rokotteista johtuvaa uneliaisuutta, ei nimittäin normaalisti nukuta mitään pitkiä iltaunia. Tästä kuitenkin vauva heräsi normaalisti taas syömään ja iltatoimiin, hieman valitti aina kun pistoskohtiin koskettiin. Ei niissä kuitenkaan näkynyt mitään normaalista poikkeavaa. Yöllä herättiin normaalia useammin, tunnin-parin välein ähisemään ja syömään. Mutta mitään itkua tai kitinää ei tällä kertaa syntynyt. Illalla ja aamullakin lämmöt oli normaalit, ja unohdin aamupäivän aikana koko rokotteiden vaikutusten seuraamisen, kun mitään ei kuulunut, ja päästiin lähtemään taas seuraavaan kyläilypaikkaan!


Tällä kertaa päästiin siis vähällä. Mutta kuukauden päästä olisi taas koko kolmen pistoksen+rotan pompsi luvassa, saas nähdä miten sitten taas käy.

2 kommenttia:

 1. Kiva että rokotukset meni hyvin, reipas neiti (: meilläkään ei 3kk rokotukset aiheuttanut juuri muuta kuin vähän itkua ja uneliaisuutta, vaikka vähän eri setti olikin kun meillä menee piikit sen normikaavan mukaan..

  Kaikista pahinta oli kyllä kun joutu kattoon kun toista sattu :/ onneksi kipu unohtui nopeasti kun sai ruokaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka lohduttaa onneksi aina. Ja äitiä tieto siitä, että lapsen hyväksihän se on, eikä se kipu oikeasti kovin kauaa kestä.

   Poista

Ilahduta kommentillasi!