Instagram @sarkkuk

lauantai 21. syyskuuta 2013

Se on täytetty

Niin se taas viikko vierähti touhutessa. Pitää ihan muistelemalla muistella, mitäs kaikkee onkaan puuhaillut. Ainakin syksy etenee hyvin, vaikka sunnuntaina sienimettällä käydessä pärjäsi topilla. Milloin viimeksi on syyskuun puolivälissä olleet T-paitakelit? Vauva viihtyi kantoliinassa, ja sieniasiantuntijamme ollessa mukana saatiin jokunen rousku ja hapero(vai mikä se oli) talteen. Yksin olisin noukkinu kyllä kaikki seitikit mukaan... :/ Isoja puolukoitakin oli melkein litraksi asti, kun jaksoi kyykkäillä.


Maanantaina meillä oli aamupäivästä 3kk-neuvola. Hyvin kasvaa neiti keskikäyrän tuntumassa sekä pituuden että painon puolesta. Hieman reilu 60 senttiä ja 5,9 kiloa - ei ihan se uumoilemani 6 kg mennyt rikki, mutta lähellä on. Neukkatäti otti jo puheeksi soseiden alottamisen, vaikka tarkotus on kyllä imettäää niin kauan ku maitoa vaan riittää ja neiti sillä kasvaa. Jotain opuksia sain mukaani, pitää jossain välissä koittaa ehtiä lukea. Nyt on tosiaan jokin tankkausvaihe ollut viikon verran päällä. Vauva herää öisin varmaan tunnin välein syömään (en oo katellu kelloa, mutta tiheään). Päivälläki tankataan vähän väliä, toisaalta kyllä nukutaankin hyvin välissä etenkin vaunutellessa. Kuulemma tuo "maidon tilaaminen" on ihan tyypillistä tässä 3 kk iässä, näin sanoi neukkatäti ja muutama äitikin. Illalla käytiin taas kävellen tuolla Tupperin viikkokokouksessa. Sain muuten ensimmäisen tilaukseni tehtyä ja hyvinhän tämä ura lähti tästä liikkeelle. Sitä ei tiiä mihin tällä vielä pääsee ;) (Pois kävellessä noin iltakasin aikaan ei muuten ollut varmasti yhtä pimeää ku nyt samaan aikaan muutama päivä myöhemmin.. sieltä se pimeys vaan tulla humpsahtaa!)

Osa viikonlopun kirppislöydöistä.

Tiistain lastenvahtivuoro siirtyi perjantaille, eli pitkästä aikaa käytiin kerhoilemassa. Eräs vast'ikään tutuksi tullut äiti kerto, että tuossa ihan meijän vieressä kokoontuu perhekerho, niin käytiin sitä vilkaisemassa, kunhan pyykiltäni ehdin. Kirjottauduttiin sinne sitten sisään eli aletaan käymään siellä jatkossakin. Sitten käytiin vielä siellä esikkoryhmässä kertomassa kuulumisia. Selvästi huomaa, että tuo neiti haluaisi jo seurustella muiden lasten kanssa, mutta on vaan vielä vähän liian pieni sinne hieman isompien joukkoon. Mutta tykkää kyllä seurustella sekä aikuisten että lasten kanssa.

Matkalla käytiin kaupassa. Vissiin oli jokin korkeamman tahon voima minua komentamassa, että älä notku siinä suklaahyllyn edessä... siinä nimittäin seistessäni jokin kutitti kaulalla ja automaattisesti ajattelin että hiukset siellä on ja vasemmalla kädellä pyyhkäisin. Saman tien tajusin, että nyt ei kyllä hiukset olleet, nimittäin jotain pehmeää ehti tuntua ja sitten sattu niin maan pirusti sormeen. Hetken ravistelin kättä niin että sormuskin lensi sormesta ja huusin "ai ai ai" niin että vieressä asiakkaat säikähti että mikä tuli... Ampiainenhan se siellä pisti, piikki oli nimettömässä pystyssä ja saman tien alkoi turpoamaan. Sormuskin onneksi löytyi lattialta ja säikähdyksellä selvittiin. Vissiin on nuo ampiaiset taas ihan sekasi muutenkin. Onneksi pisti sormeen eikä kaulaan (olen senkin kokenut - heiteltiin fiksuina penskoina maa-ampiaispesään kiviä ja just kun oltiin poistumassa, niin ampiainen kävi kaulaan kostoretkellä). Ja onneksi tuossa vaiheessa eikä sillon, kun oon vaikka ottamassa vauvaa syliin.. Enkä turhaan laita siis harsoa siihen vaunuihinkaan kiinni ees sen tyhjänä ollessa, tiiä mitä sinne koppaan menee... :( No, toivottavasti jonkun uskomuksen mukaan ampiaisen pisto tietää onnea??! Ja sain illalla sillä turvonneella & kipeällä sormella jopa leivottua.


Keskiviikkona lähettiin sitten viimein alottaan myös se vauvauinti. Vähän olin pallo hukassa siellä pukuhuoneessa, että missä riisua/pukea/käyäkkö suiskussa/saunassa/jne. Meitä oli kymmenkunta vauvaperhettä, me oltiin ainoat ensikertalaiset eli saatiin sitten yksityisopetusta. Etukäteen ihmettelin, että miten niin vaan max. 15 minuuttia se eka kerta. No selvis pian, että onhan se noin pienelle aika voimainponnistus, kun päätä pitäis koko ajan jaksaa kannatella pystyssä. Meille opetettiin ne vauvan uittamisasennot, eli vyötäröltä kiinni, sitten vatsallaan niin, että pitää pään alla käsiä, ne meni ihan hyvin vielä. Sitten kun ois pitäny olla vähän selällään, niin sen verran tällä vielä moro-heijaste toimii, että en tiiä oliko sitte sen takia, kun suu meni mutrulle ja itkuksihan se sitten meni, kun voimat loppu. Eli eka uinti meillä kesti max. 5 minuuttia :D Mentiin sitten saunaan, mutta joku oli taas sinne vienyt vesisankon ja heitelly vettä. Tuota siis ennenkin tehty vauvauinnin aikaan. Kun se lämpö sais olla max. 40 astetta. Eli vissiin oli liian kuuma, kun ei tämä tykänny olla siellä. Kävin suihkussa ja kokeiltiin sitten uudelleen, niin sitten viihtyi ja kelpasi alkaa syömäänkin. Semmonen uintireissu, 5 minuutin uintiin meni se 1,5 tuntia uimahallissa . :D Jospa se ens kerralla menis paremmin.


Torstai olikin siivouspäivä, kirjaimellisesti koko päivä siihen meni. Leivoin kyllä keksejä välissä. Niihin piti tulla itse tekemästäni fudgesta jotain palleroita  (taas sovelsin joitain ohjeita) mutta ei menny niin ku Strömsössä se. Se fudge ei ikinä jähmettyny ("ei ne mitat niin tarkkaan oo"), niin lisäsin sitten kinuskitahnan taikinan sekaan. Hyviä kaloripommeja. Leipomukset alkaa kohta olla voiton puolella nimiäisten suhteen, mutta se aikataulu on tosiaan tämä, että yhden leipomuksen tekoon menee se kokonainen päivä vauvan kanssa. Saatiin muuten postista myös se uusi Vauva-lehden mukana tullu kantoliina. Oon jo kaipaillut toista liinaa, toinen kun on hyvä piää vaunuissa ja toinen täällä sisällä. Rengasliina tuo on ja sitominen vaatii vielä vähän harjottelua. Pitäis itse asiassa opetella kokonaan uusi asento, vauva tykkäis katella ympärilleen.


Toistamiseen jo saatu uusi lapsenvahtiaika meni nyt perjantai-aamulle, mikä sattui sitten ihan hyvin. Pääsin käymään taas yliopistolla yhdessä käyttäjätestissä, tällä kertaa tuossa Patiolla testattiin sisätilojen karttasovellusta. Sitten sen jälkeen polkasin vielä lastenvalvojalle. Eilen soitettiin, että paperit on saapuneet Ateenasta (Ulkoministeriön kautta) Ouluun. Kävin siellä minä sitten vetämässä nimmarin isän versioon tapahtuneesta - mikä oli arabiaksi. Kait se jotain sinne oli kertonut :D Iltapäivällä sitten kävin viemässä maistraattiin paperin lapsen tietojen ilmoittamisesta Väestörekisteriin - nimitietojen siis. Siellä se oottelee nyt tuota lastenvalvojien ilmoitusta isyyden vahvistamisesta. Täpärälle menee, mutta eiköhän nämä tiedot ennen nimiäisiä nyt sinne rekisteröidy! Ja nimeä ei nyt voi sitten enää vaihtaa (samana se on pysyny jo sen 3kk)!


(Katoin muuten justiinsa tuon tämän viikon Erilaiset äidit -jakson. Siinä pähkinänkuoressa vähän näitä meidänkin asioihin liittyviä ongelmia...)

Ja kyllästyin nyt totaalisesti tämän kämpän järjestykseen. Oon jo pitkään hautonu mielessäni uutta järjestystä ja kerran jo aloitin, mutta totesin asian mahdottomaksi. Nyt sitte viimein kokeilin jotain uutta, ja tuo tämä pientä tyydytystä hetken aikaa, ja tämä tuo kaipaamaani avaruutta hiukan. Vielä pitäis vaan ratkaista tuon sängyt-hylly-tv -kombon kohtalo, se tässä nimittäin eniten nyppii.


PS. Nyt voinen virallisesti julistaa raskauskilot selätetyksi. Aamulla vaaka näytti lukeman, joka on jo alle sen noin 10-viikkopunnituksen, jonka marraskuussa Suomeen tullessani tein. Nyt on enää omia läskejä kiloja karistettavana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!