Instagram @sarkkuk

tiistai 14. tammikuuta 2014

Pajunkissat pakkasessa

Talvi yllätti autoilijan. Ensin pari päivää sitten jäätyi vesisateessa pihalla seissyt pyörä, ohjaustangon hieman vastaan hangoittelevasta liikkuvuudesta huolimatta pääsin sillä käymään kaupungilla salireissun. Tänään aamulla mittari oli kuitenkin painunut jo -20 asteen tienoille, ja vaikka eilen vielä ajelin lainaooppelilla mutkan, niin tänään oli pakkasasteet sille jo liikaa. Olisi ollut kielikurssia, perhekerhoa ja äititapaamista, mutta ei onneksi mitään niin tärkeää, että olisi suurempaa vahinkoa sattunut.


Rapeasta pakkasesta huolimatta keltainen mollukka loisti taivaalla, ja pakkohan se oli toppa-arsenaalin kanssa painua pihalle tätä ihmettä kummastelemaan.





Uskaltauduin haistelemaan viimein lähimaastoja, kun pitkästä aikaa pihalla näki nokkaansa edemmäs. Samalla uskalsin myös kävellä järven jäällä rantaa myöten - en vielä luota yhtään tuohon järven jään paksuuteen, että keskemmäs lähtisin. Arvata voitte, ettei isi tahtonut ulos tuolla pakkasella, vaikka illasta saikin autoa lähteä katsomaan. En myöskään tohtinut Saa viedä ulos, toppauksista huolimatta en ollu varma, että kestääkö tuommosta kuivaa pakkasilmaa hengittää kovinkaan kauaa. Näytti kuitenkin joku äiti olevan lastenvaunujen kanssa leikkipuistossa, kännykkää räpläillen, toisen taaperon leikkiessä ympärillä...


Mutta voi luontoparkaa. En ole mikään biologi, mutta ei tämmönen yhtäkkinen radikaali säänmuutos voi tietää hyvää kevään ja kesän kasvukaudelle...

3 kommenttia:

  1. kauniita kuvia! pakkanen ja lumi ovat oikeastaan upea näky, sitä ei vain tule sieltä pipon ja kaulahuivin alta aina huomattua :-)
    ihmetyttää muuten, kun mun blogin nimi on edelleen tuo vanha tuossa sun sivupalkissa! mistähän lie johtuu. luulin että päivittyy joka paikkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, pitää välillä muistaa ihan ajatuksella pysähtyä ihmettelemään nuita luonnon kauneuksia. Jotenki tuon kameran kanssa heiluessa tulee nykyään kiinnitettyä tällasiin pieniin yksityiskohtiin enemmän huomiota. Tarpeeksi kun on pakkasta ja aurinko paistaa, niin lumikiteet näyttää ihan timanteilta. :)

      Bloggerin tiet ovat tutkimattomat... Piti poistaa lukuluettelosta ensin tuo sun blogi, tallentaa ja lisätä url uudelleen! Ei tuo lukuluettelo taida muutenkaan aina toimia niin kuin kuuluisi, taitaa olla seassa mm. joitain kuolleitakin blogeja, jotka ei vissiin poistu listalta kuin manuaalisesti muokkaamalla (?).

      Poista
    2. pitäis tosiaan kantaa useammin kameraa mukana niin sais taltioitua niitä pienempiäkin hetkiä :-)

      jep, no blogger nyt on mitä on...

      Poista

Ilahduta kommentillasi!