Instagram @sarkkuk

tiistai 11. helmikuuta 2014

Moni kakku päältä ruma

FB-uutisvirrasta bongattuani oli pakko kokeilla tätä Kinuskikissan reseptiä Marenki-mustikkakakkuun, kun isi halusi minun tekevän juustokakkua. Aikaisempi terveellinen versio mustikkapiirakasta ei kuulemma ollut tarpeeksi makeaa. Kun viimekertainen marenkileivos(yritelmäni) sai makeudestaan kehuja, niin marenki-mustikka-valkosuklaa -combo oli siis pakko tehdä.

Monenmoisia leipomuksia oon kyhännyt, mutta tämä saa kyllä rumin tekemäni kakku -tittelin.

Ohjeessa ei suoraan sanottu, pitikö se marenkipohja olla puolet vai kokonainen annos tuosta reseptistä - ehkä se puoletkin olisi riittänyt, kun teokseni ei sitten lopulta mahtunut edes kakkuvadille!

Omistan kolme (tällä hetkellä jo neljä) erilaista kakkuvuokaa, ja käytin sitä, mikä ensimmäiseksi käteeni osui, sen kummemmin katsomatta sen mittoja. Enkä malttanut sitten tarpeeksi, vaan yritin saada iltapäivällä tekemäni kakun valmiiksi vielä saman illan aikana - tunnin odottelu pakastimessakaan ei riittänyt, vaan täyte ei ollut ehtinyt pohjalta tarpeeksi hyytymään. Siis kun aloin sitä laittamaan ylisuuren marenkipohjan päälle, niin täyte plörähti... Yritin pelastaa mitä pelastettavissa oli, laitoin kakkuvuoan takaisin ja laitoin kakun yöksi pakastimeen. (Eihän tuo siis jääkaappiin mahtunut).

Samalla ehdin jo sulattaa suklaakuorrutteenkin, se sentään mahtui vielä jääkaappiin odottelemaan.

Seuraavana aamuna otin kakun pöydälle sulamaan. Sitten tulikin ohjelmaa, ja parin tunnin päästä kotiin tultua oli tuo kakku sitten jo pakko saada valmiiksi. Siinä vaiheessa tuosta täytteestä oli jo jokin osa sulanut ja mustikkamehua alkoi valumaan nurkasta, josta marenki oli haljennut.

Suklaakuorrutteen kanssa kitsastelin, ja eihän se sitten riittänyt... Lisäksi se jähmettyi paikoilleen kylmän kakun päälle ennen kuin pääsin sitä mitenkään levittämään, eli "hieno" marmorikuorrutus tuli aikaan.



Sentään maku edes sai kiitosta...

Näistä mun katastrofileipomuksista sais pikkuhiljaa jo oman blogin aikaan.

6 kommenttia:

  1. Aika hurjan näkönen kakku kyllä ;) Mutta ei sillä ulkonäöllä niin välilä, kuhan kakku on vaan hyvää! ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja äkkiä jos syö niin ei ehdi ulkonäköä ihmetellä ;D

      Poista
  2. Usein sitä sattuu katastrofeja kun häärää keittiössä menemään. Sitä paitsi, jos maku oli hyvä niin haittaako tuo että kakku ei ollu kaunis. :)

    VastaaPoista
  3. :-D voi eii! katoin pikkukuvasta että tuossa on passionhedelmä! noh, pääasia että maistui hyvältä! meillä kävi just koulussa kerran niin, että piti tehdä kakku, josta tuli ihmeellistä tahmaista marenkitaikinaa, heitettiin se pois. sitten tehtiin kaksi kääretorttupohjaa, joista toinen repesi, ja kasattuna kakku näytti ihan autolta..... onneksi koristelulla sai peitettyä sen katastrofin, ja myös maistui hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää varmaan saisin arvosanaksi hylättyjä näiden mun leipomusten perusteella (yläasteella kotitalous sentään oli aina 9-10 vaikka sielläkin "hups"-tilanteita sattui) :D

      Poista

Ilahduta kommentillasi!