Instagram @sarkkuk

tiistai 4. helmikuuta 2014

Liikunnat tammikuu

Tammikuu, tuo kuntokeskuksien vilkkain kausi. Kieltämättä tämä näkyi heti SATSillakin joulun jälkeen, kun salin puoli ja jumpat oli täpötäynnänsä niin, että melkein jo ahdisti sekaan mennä. Salilla nyt onneksi oon kuitenki käyny yleensä(ne pari kertaa) semmosiin aikoihin, että sinne vielä sekaan mahtuu. Mutta kun kävin kokeilemassa pilatesta, niin justiinsa sieltä seasta pieni nurkkaus löytyi, jonne sekaan mahtui. Tykkäsin tuosta, kohdistuuhan sen liikkeet suurelta osin keskivartalon hallintaan (ja taas tasapainoni horjuessa kävi hyvin ilmi, että kyllä sieltä keskivartalosta ne lihakset on edelleen kateissa), mutta se varmaan vaatii useamman kerran, että osaa tehdä ne liikkeet oikein niin, että niistä saa tehon kunnolla irti.

Sen sijaan vähän taas sattuman kautta kävin kokeilemassa Speed 'n' Sports -tuntia. (Pyrin näitä ryhmäliikuntoja kans mahdollisimman monipuolisesti kokeilemaan, että mistä tykkäisin eniten). Melko speed-suoritus siitä tulikin, kun sinnekkin piti juosta bussilta täysiä, että ehdin respaan ilmottautumaan tunnille. Olin jo varannut itteni tuonne tunnille, mutta en ehtiny lippua lunastamaan ajoissa, kiitos myöhässä olevan bussin (yllatyys...). (Tuo olikin sitten jo toinen lunastamatta jäänyt tuntivaraus, ja olikohan kolmannesta sitten vuorossa jonkunlainen karenssi jos oikein muistan, eli ihan turha mun on yrittää ees mitään varailla, kun ei ainakaan nuihin bussiaikatauluihin ole ikinä luottamista ja omakin aikataulu pettää tuon tuosta.) Kovista aikeista ja puheista huolimatta en oo juoksukauttani saanu mitenkään päin ees startattua, mutta tuolla tunnilla oli ilo huomata, että kunto kesti hyvin tuon enemmän tai vähemmän koko ajan juoksua sisältävän tunnin liikkeineen ja silti niissä oli sopivasti vastusta. Tuolla käyn kyllä uudelleenki, jos vaan aikataulu antaa tulevaisuudessa myöten.


PT:n ohjeilla kävin salilla sen kahdeksisen viikkoa. Alkukuusta kihnutin sinne vielä pyörällä siitä huolimatta, että pyöräkin oli niin jäässä, etten saanu ohjaustankoa kunnolla käännettyä... hyvin tuli ainakin lämmiteltyä! Sen jälkeen mukavuudenhalu (laiskuus) iski sillä tekosyyllä, että se pyörä on jäässä varastossa, ja oon mennyt Sn kanssa bussilla saleilemaan. Muuton myötä täältä tuo välimatka kuitenki salille kasvoi, eli vie turhaa aikaa menipä sinne sitten bussilla tai pyörällä. (Mielelläänhän kävisin salilla vaikka joka ilta, mutta vissiin sitä pitäs kotonakin joskus olla...)

Vaikka itse sanonkin, niin kyllä se toi ihan näkyviäkin tuloksia. Painoja lisäsin useampaan kertaan, esim. kyykyissä apuna olleen kahvakuulan kilomäärä nousi (10) 12 kg -> 18 kg. Painotavoitteena mulla oli tiputtaa kiinteyttää 3 kiloa, ja ihan en tuossa ajassa siihen yltänyt... Viikon verran kiristystä teki kuitenkin tehtävässä ja puolitoista kiloa turvotusta hujahti vieden vaa'an lukemat juuri alle tuon tavoitepainon. (Ja sen jälkeen on varmaan tulleet jo takaisin - aina ei vaan jaksa kiristellä.) Mitä peilistä näkyy, niin on tuota muskelia tullu juuri oikeisiin paikkoihin sopiva määrä ja syksyllä ostetut housut roikkuu päällä, eli kyllä sillä 1-2 kertaa viikossa salilla käymiselläkkin tuloksia tulee.

Viimeinen PT-treeni oli SATSilla PT-Samin ohjauksessa ja huh huh. Pukkarin ovesta luin jälkeen päin, että seuraavana päivänä oli ohjelmassa HIIT-treeniä ja tiiä vaikka oisin ollu joku koekani sitten, mutta mehut tuo puolituntinen treeni vei totaalisesti pois - hyvällä tavalla! Pyörän päällä loppulämmittelyssä tunsin suurta sympatiaa kaikkien Suurin pudottaja -kilpailijoita kohtaan, nehän aina yrjöilee siellä miten sattuu - sellainen olo oli mullakin tuon jälkeen, eli tehokasta treeniä siis!

Tuon jälkeen aijoinkin pitää tuosta PT-ohjelmasta taukoa ja kokeilla välillä salin puolella ihan tavallisia laitteita, mutta tahtomattani on nyt ajanpuutteen vuoksi tullut parin viikon salitauko, jonka toivoisin selättäväni tällä viikolla. Samoin eipä oo mitään vaunulenkkejäkään tullu tuolla pakkasissa harrastettua, eli toiveena on, että nyt pysyis tuolla plussan tuntumassa ja pääsis ulkoilemaan ja jopa hiihtämään taas.


(Yritin tänne saada enemmänkin kuvia, mutta tuo puhelin ei taas oo yhtään yhteistyöhaluinen, eli saapi jäädä toiseen kertaan).

Yhteistyössä mukana SATS Heikinkatu

2 kommenttia:

  1. Mäkin oon synnytyksen jälkeen nyt starttaillut liikkumista oikeen hien kera ja ah on ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, suosittelen muillekkin (oli synnytys takana tai ei ;D ).

      Poista

Ilahduta kommentillasi!