Instagram @sarkkuk

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Lastenvaatekutsuilla

Yksi varma asia, joka vauvan tulon myötä lisääntyy, niin on tietysti lastenvaatteiden hankkiminen. Blogini seuraajat tietää varmaankin jo, millainen kirppisahmatti olen, ja tämän tästäkin on tullut tehtyä ihania löytöjä kirppismaailman aarreaitoista - en enää ees jaksa jokaista vaatetta alkaa tänne kuvailemaan ja esittelemään. Mutta jonkinlaista ohjelmaa ja hiukan luksustakin arkeen tuovat lastenvaatekutsut. Ja huomaa kevään lähestyvän, kun uudet kevätvaatemallistot ovat saapuneet ja kutsuja pukkaa joka ikiselle vaatemerkille niin, että lompakon päälle käy! ;)

Ensimmäisten joukkoon emännöin itse hieman vähemmän julkisuudessa olleen Lingon & Blåbärin vaatekutsuja. Ja ai että mitä ihanuuksia mallistosta löytyykään, lähes kaikki kuosit miellyttivät omaa silmääni.



Tässä omat suosikkini tyttövauvalle. Ihanaa pinkkiä. pastellia, eläinkuviota ja raitaa. Tällä kertaa raskin vain yhden bodyn tilata. L&B:ltä löytyy naistenkin vaatteita, ja esittelijän päällä ollutta Kayla-mekkoa haikailin vähän itsellekkin. Nuo oli tosi reilua kokoa, itselle ois varmaan S tai jopa XS mennyt, ettei se aivan ois jäänyt lerpattamaan. Jätin kuitenkin ostokset itselleni ostamatta.


Seuraavaksi olikin vuorossa "Miikkareiden" eli Me&I:n vaatekutsut.


Me&I:n malliston suosikkini ei varmaan ketään yllätä: kissaa ja pöllöä. Nämä kuvat on myös vilahtaneet monessa muussa vauvablogissa, ja olen ehtinyt tuota sinistä kissatunikaa nähdä useamman pikkutytön päällä. Ja vaikka kuinka ois mieli tehnyt, niin tällä kertaa maltoin mieleni ja en tilannut mitään. Silti kyllä edelleen haikailen hiukan noiden perään, eli jos vielä houkutus eteen tulee, niin voi tulla lompakkoon taas pieni lovi. Täälläkin olisi ollut myös äidille erityisesti lapsen pukeutumiseen mätsääviä vaatteita, mutta niistä ei mikään itseäni suuremmin houkuttanut, vaikka muutamat kivat housut malleissa onkin.


Sitten oli vuorossa kotimainen Nosh, jonka mallistosta löytyy luomupuuvillaisia vaatteita.



Kuvat Bodyt | Puserot | Housut | Asusteet

Ehkä olin ennakkoluuloisin tätä merkkiä kohtaan, mutta turhaan. Kun mainostetaan ekologisia/eettisiä vaatteita, niin odotin räikeitä retrovaatteita -  ja olin kyllä niin väärässä. Ihastuin lähes jokaiseen vaatekuosiin ja lopulta edessä olikin valinnan vaikeus, että mitä kaikkea näistä kotiuttaisin. Myös edellisen kauden mallistossa ois ollut ihania kuoseja, mutta esim. elefantteja ei ollut enää vaatteissa saatavilla. Nettisivuilla olis kans jotain Outlet-löytöjä, nettisivuiltakin voi kotikutsujen yhteydessä tilata. Joitakin värivaihtoehtoja ois kans ollut kiva olla lisää, ja pallobodyn koot loppui harmittavasti just meidän nykyhetken kokoon, eli sen käyttöikä olisi sitten jäänyt aika lyhyeksi. Postikulut näissä oli muuten todella edulliset, vain 2,5 €. Ja aikuisillekkin toki taas oma mallistonsa.

Asusteita ja korujakin mallistosta löytyy. Nomppu on suunnitellut Noshille ihan oman malliston. Ihania asusteita ja mikä parasta, lähes paikallista käsityötä. Taidanpa vierailla heidän nettisivuillaan jatkossakin.


OT: Ja ennen kuin joku ehtii saivartelemaan, niin FB-uutisvirrassa törmäsin keskusteluketjuun, jossa listattiin ekologisia ja eettisiä vaatemerkkejä, ja hyvä huomio oli se, että Suomessa ei vielä ole puuvillapeltoja - siispä nämäkin käsitteet lienee varsin suhteellisia.

Näiden lisäksi olen saanut kutsun mm. Sampsukka-vaatemerkin kutsuille sekä siihen kuuluisimpaan, Pomp De Luxin kutsuille JA Avoimiin oviin. Ensin mainitun skippasin ihan jo lompakon tyhjyyden vuoksi. Just oli nuo Nosh-kutsut takana ja ainakin nettisivujen valikoimista löytyy niin paljon ihania tuotteita, niin vaatteita (mm. ihana Bambi-body) kuin jopa kestovaippoja, että jotain ois varmasti tullut tilattua.

Pompin kutsut siirrettiin ensi kuulle ja Avoimet ovet ei muuten vain aikatauluun sopineet. Kuvastoa ehdin kuitenkin selailemaan, ja monenlaista prinsessahörselöä siellä olisikin. Kuvaston perusteella en kuitenkaan osaa nimetä mitään suosikkeja, ja vaatekoon lähtiessä koosta 80 niin hankala näin keski"talvella" suunnata ajatuksia mahdolliseen ensi kesään. Jotenkin nuo on myös niin prameita, että lähinnä juhlakäyttöön tuosta mallistosta tulisi jotain tilattua. Parit häät onkin kesällä edessä päin, eli niitä silmällä pitäen toivottavasti pääsen hypistelemään vaatteita kotikutsuille.

Tulen myös itse varmasti kesän kynnyksellä jotkut kotikutsut järjestämään, ja voitte arvata mikä valinnan vaikeus tämän merkin valinnan suhteen tulee! Ratkaisevassa osassa tulee varmasti olemaan ne emännän edut, osalla kun alennuksia saa jo pelkästä kutsujen järkkäämisestä, toisilla vierasmäärästä, kun taas jollakin alennuksia kertyy sitä mukaa, mitä vieraat ostaa. Siinäpä siis mietittävää!

NIIN, ja mitä sitten itse TILASIN - se nähdään tulevassa postauksessa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!