Instagram @sarkkuk

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kesäkiri vk. #8

Kuva
Aloituspv: 14.4.
Paino vk. 8: -0,8 kg
Projektin alusta: -1,4 kg

TÄTTÄRÄÄ! Viimeisen viikon "virallinen" punnitustulos toi toivotun tuloksen - lähtihän se paino laskuun. Projektin alussa asettamastani tavoitteesta jäin 300 grammaa. Eipä siinä, gramma tai kilo sinne tai tänne - tuo muutos on niin pientä, että kuuluu ainakin minulla ihan normaaliin päivittäiseen painonvaihteluun. (Jos edellisen päivän punnitus laskettaisiin, niin tulos ei olis näin positiivinen. Toisin sanoen jos on puoli päivää syömättä, niin puntaria on helppo huijata!).

#Syntilista
Ma: Pala kääretorrua
Ti: -
Ke: -
To: -
Pe: -
La: -
Su: -

Joko on pyyhkiytynyt totaalisesti muistista pois, tai sitten tää taitaa olla herkkujen kannalta paras viikko aikoihin? Aikoin kyllä heittää tälle projektille hyvästit jo viikonloppuna ja herkutella tivolijäätelöllä sekä sipseillä. Sipsit unohdin, ja tivolissa ylihintaisille jäätelöille oli sen verran jonoa, että en jaksanu ootella.

(Meinasin sinnitellä samalla linjalla vielä ekstraviikon, mutta kakkutehtaan ollessa vauhdissa, pakkohan niitä luomuksia oli maistaa edes vähän. Ja tuhota samalla ne vähemmän kauniit luomukset!)

Liikunnat:
Ma: -
Ti: Alkuverryttely + BodyCombat 1 h
Ke: -
To: -
Pe: -
La: -
Su: Vaunukävely 30 min

Liikunnan suhteen jäi taas tavoitteet saavuttamatta. Vettä tuli loppuviikosta ja ilmaantuipas sitten aikatauluun muutaki ohjelmaa, eli aikaa ei todellakaan oo  ollu. Yhen kauppareissun aikoin hoitaa pyörällä - todetakseni 20 metrin poljennan jälkeen, että takakumi oli tussuna. Sentään ehdin tuonne BodyCombattiin, ja päätin heittää mun ennakkoluulot romukoppaan sitä kohtaan. Vähän alkutunnista oli kankea fiilis, mutta lopputunnista pääsin meininkiin mukaan ja hyvän hikijumpan tuosta sai aikaiseksi! 




KESÄKIRIN LOPPUTULOS

TAVOITTEET

Aloitus: 14.4.2013. 
Lopetus: 8.6.2014 (paino 11.6.)


Ruoka:

"Minun tavoitteet ei niinkään liity laihduttamiseen, vaan enemmän elintapojen fiksaamiseen.Ruokapuolella vois pitää viimein tehdä jotain tälle joulunalusesta päälle jääneelle suklaa-addiktiolle.

Mikään ehdottomuus ei kuitenkaan koske tätä herkuttelua, eli synttärit ym. juhlan aiheet otetaan huomioon ja herkkuja syön niissä hyvällä omatunnolla, mutta mitään ylimääräisiä iltaherkkuja ja napsimisia ei tähän kesäkiriin kuulu!"


TOTEUTUMA: Suklaa-addiktio selätetty! Ei ole ollut tarvetta enää viikkokausiin ylimääräiselle napsimiselle. Ensimmäinen viikko oli tuskaa, toisen viikon loppupuolella alkoi jo juurtua selkärankaan, että ei herkkuja joka päivä. Välillä on lipsuttu, mutta semmosta se elämä on!


Liikunta: 

"Sopivasti on kalenterissa taas ilta-aikaisin aukkoja. Tavoitteena olisi saada viikkoon kuusi tuntia liikuntaa - sisältäen kaksi salikertaa sekä pyörä-, kävely- ja juoksulenkkejä. Aerobista pitäisi lisätä enemmän.Nykyisellään tuntuu, että tuota läskiä alkaa taas kerääntymään ei-toivottuihin paikkoihin, ja jos kyseessä oliskin lihas, niin en sitäkään halua liikaa. Onneksi kevätaurinko houkuttelee ulos tuoksuttelemaan raikasta ilmaa, ja eräs päivä iski hirveä hinku lähteä vesisateen jälkeen juoksemaan ulos (no en mennyt sitten kuitenkaan)."


TOTEUTUMA: Ilta-aikaisin ei niitä aukkoja sittenkään ole ollut tarpeeksi, ja nekin olen mielelläni viettäny kotona. Kuntokeskuksella oon viettäny aikaa keskimäärin kerran viikossa, enkä ole niitä kävelylenkkejäkään viittiny tehä enempää, kuin satunnaisia kertoja - juoksusta nyt puhumattakaan. Saliäsenyydestä meinasin jo luopua, ja nyt taas harmittaa, etten sitä tehnyt. Ens kuussa yritän ottaa vahingon takasi ja kuntoilla koko rahan edestä, tässä kuussa ei nimittäin yhtään ylimääräistä aikaa salilla käymiseen ole.


Paino:

"Jos painon suhteen jotain tapahtuu, niin olkoon se noin kahden kilon kiristys tässä taas paikallaan. Se luultavasti meneekin omalla painollaan, kun vain kiinnitän huomion noihin edellämainittuihin seikkoihin."


TOTEUTUMA: Paino laski lähes tavoitteeni verran omalla painollaan - tosin kyseessä lienee myös menetettyä lihasta juurikin siksi, että salilla olis pitänyt käydä enemmän. Ja paljonhan se normaalistikin heittelee, ja saattaa mennä virhemarginaalinkin piikkiin. Mutta enpä minä mihinkään fitness-maailmaan olekaan tähtäämässä, eli sinälläänhän se ja sama.


PROJEKTISTA YLEENSÄ olen hyvilläni, että aloitin - vaikka se nyt ei ihan oppikirjojen mukaan sujunutkaan. Aijon kyllä kokeilla vastaavaa joskus myöhemminkin. Syksyllä esim. kesäkilojen karistaminen tai valmistautuminen joulusyöpöttelyyn voisi olla sopiva ajankohta pienelle projektille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!