Instagram @sarkkuk

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Lahjatoiveita 1-vuotiaalle

Totta se on, vuosi alkaa kohta olla täynnä. Se taas tarkoittaa, että ihania synttärijuttuja pitäisi alkaa järjestää! Todellisuus alkaa pikkuhiljaa valjeta, synttäreihin on alle 2 viikkoa aikaa ja minä vieläkin arvon varsinaista juhlapäivää! Sentään aloin jo kokoamaan reseptejä ja ideoimaan tarjottavia, niitäkin kun mielelläni valmistelisin jo etukäteen.


Tärkeimpänä totta kai pitäisi alkaa miettiä, mitä meidän tulevalle taaperolle hankkisi lahjaksi! Monenlaista enemmän tai vähemmän tarpeellista juttua onkin mielen päällä, niinpä päätin kasata tästä meidän neidin lahjatoivelistan. Myös synttärivieraat on jo tiedustelleet, mitä neitimme haluaisi lahjaksi, ja tämä on varmasti myös heille avuksi - jos lahjan siis haluaa välttämättä hankkia, ei tämä mikään pakkolista ole! Olenkin yrittänyt vähän delegoida näitä lahjatoivehankintoja, jotta ei sitten satu niin, että meillä onkin yllättäen viisi samanlaista palloa ja kärryä pihassa. ;)

Kuva
Ensimmäisenä mieleen tulee siis Taapero- eli kävelykärryt. Näille olisi tarve asap eli ei haittaisi, vaikka lahja saataisiinkin jo vähän etukäteen, vaikka ehkä sen kaksi viikkoa maltammekin oottaa. Väritoiveina voisi olla musta tai punainen.
Kuvat



Pienestä pitäen se lienee jo vitsa väännettävä ja sukurasituksen tuloksena pitäisi kai opetella rakentamaan. Mikäs olis sen parempi harjoitusväline kuin nämä ihanat Lego Duplot! Ihastelin näitä jo erään Sn kaverin tykönä, siellä kuulemma on kovasti näistä palikoista tykätty, vaikkei vielä osata palasia yhteen liittääkkään. Meille kans! :) Näitä Lego Duploja saa nykyisin tosiaan vähän hempeämmissä väreissä, ja teemojakin on moneen lähtöön, on jos jonkinlaista prinsessa- ja jäätelösettiä, eli valinnanvaraa riittää.


Kuva
Meillä on todennäköisesti kesän loppua kohti oma piha ja oma hiekkalaatikko, ja mikäs sen sopivampaa kuin oma aloittelevan kaivajan hiekkalelusetti. Samalla voidaan sitten testata, kuinka hyvin äitin geenit on siirtyneet jälkipolvelle ja tuleeko neidistä seuraava kivien rapsuttelija vai jotain muuta kenties. ;)
Kuva
Keittiötouhut äitin esimerkillä on jo ainakin alkaneet kiinnostaa, tämän tästä neiti leikkii minun astiakaapin sisällöllä, paukuttelee kattiloilla ja "syö" ja "keittelee" omilla lusikoillaan ja lautasillaan. Sn kaverin tykönä nähtiin ihana pieni kahviastiasto teeleikkejä varten, ja siitä sain idean, että meillekin tämä olisi vallan sopiva leluidea.
Kuva
Ja jotta nyt vähän saataisiin prinsessatouhuille vastapainoa ja feministeille/sukupuolineutraaliuden-mikä-lie-kannattajille mielenrauha, niin kyllä meidän neidille pitäisi saada niitä pallojakin! Kerhotkin on nyt kesätauolla, eli ei päästä sinnekkään nyt moneen kuukauteen pomputtelemaan. Lisäksi jos tosiaan kohta sitä omaa pihaa riittää, niin on neidillä lääniä kohta jo juosta pallojen perässä.
Kuva
Satuin bongaamaan tämän 4-in-1 -kolmipyöräisen tämän viikon lelutarjouksista, ja olin kyllä heti tämän lumoissa. Tämän pyörän ikäsuositus kun on 10 kk - 3 v, eli käyttöikää olisi rutkasti (ellei joku sitten satu esim. peruuttamaan autolla pyörän päälle [terveiset omalle iskälle!  ;)] ) eikä hintakaan näin ollen muodostuisi hyötyyn nähden suureksi. Tämän siis olen nyt pienen harkinnan jälkeen päättänyt napsutella omaksi ostokseksi!

Oman pyörän vaihtoehtona olisi toki myös pyörän peräkärry tai pyörän istuin, jota varten minun sitten kannattais ostaa vähän luotettavampi pyörä itselle (tuossa nykyisessä kun mm. nuo jarrut ei ole kovin luotettavat). Mutta ehkä näin synttäreitä ajatellen, neitiä kiehtoo ennemmin oma- kuin äidin kulkupeli! :) Aijemmin mietin myös jotain keräilyjuttua, esimerkiksi kerättävää rannekorua, mutta ehkä kuitenkin lapselle mieleen jää paremmin asiat, joiden kanssa voi puuhailla jotain. Slla on myös oma säästötili, eli yksi vaihtoehto olisi myös tehdä rahalahjoitus, mutta edelleen se konkreettinen lahja lienee tämän ikäiselle kuitenkin paras vaihtoehto.

Jos taas tuon isin puheita on uskominen, niin saattaapi meidän pihaa koristaa - ainakin jossakin vaiheessa, jos ei nyt heti - oma "uima-allas". Hällä kuitenkin oli kuulemma mielessä monta lahjaideaa, joita ei suostunut paljastamaan edes minulle. Jännitystä siis luvassa! :)

4 kommenttia:

  1. Me, tai oikeastaan mie, oon miettiny kans tuota kuopuksen lahjatoivelistaa aivot sauhuten. Ja en keksi mitään. Kun kaikki on jo valmiina. Sukkahousut on ainoat joita tarttetaan, mutta muuten kuopukselle on kaikki vaatteet valmiina. Samoin lelut, pyörät, mopot. Äärettömän vaikiaa! Ja kaikki vieraat kyselee että mitä toisivat.
    Mies olis fiksuna käskeny ostaa yksiä kuopukselle mopon. Mitä ihmettä me tehdään kolmella mopolla, kun eskari ja keskari on aikoinaan moponsa saaneet ja ei ne niillä enää leiki. Onneksi kuulin ja sain otettua toiveen takasin.
    Vaippoja vaikka ennemmin mopon tilalta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo vaipathan on ihan hyvä lahja, menee varmasti tarpeeseen, jos kaikkea muuta jo on! :) Sillä ajatuksella nääkin lahjat (ja toki myös aijemmat tarvikkeet) on, että jos meille joskus vielä lapsia siunaantuu, niin olis jo kaikki valmiina! :)

      Poista
  2. voi hyvänen aika. mullakin alkaa taas vanha tuttu vauvakuume puskea päälle. :-D käy hei osallistumassa mun blogissa arvontaan, oot ollut lukijana sen verran kauan että mielelläni soisin esim. sulle sen voiton :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on viheliäinen kuume, kun siihen ei ole oikein muuta lääkettä kuin aika ja sitten joko saa tai ei saa vauvoja... Sää oot onnekses vielä nuori eli aikaa kyllä on kuumeilla! :)
      Minäpä käyn osallistumassa (jos en osallistunutkin jo??)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!