Instagram @sarkkuk

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Rokotetutkimuksen loppu

Käytiin viime viikolla Slle laittamassa MMR-rokotetutkimuksen viimeiset piikit. Saatiin siis MPR- ja vesirokkorokotteen tehosteet. Meidän ois taas joku seurantakaavake pitänyt tayttää ja palauttaa, arvatkaapa muistinko... Löytyi se sitten onneksi kotoa, ja kun meillä ei mitään oireita viimeksi tullutkaan, niin sen sai tyhjänä sitten vain postittaa heille jälkikäteen.


Neiti huusi rokotteet laitettaessa, mutta kun niiden jälkeen keskityttiin valitsemaan tarraa neuvolakorttiin, unohtui paha mieli saman tien. Huoneesta lähtiessä jo hymyiltiin ja innokkaasti alettiin leikkimään potkuautolla 30 min tarkkailuajan verran. Vielä kun sai keksin ja vähän mehua, niin mieli koheni, ja kaikille rokotekeskuksen tädeille sanoi iloisesti heipat heidän lähtiessä jo kotiin.



Törmäsin FB-uutisvirrassa jonkun keskusteluryhmän kommenttiin, jossa kyseltiin juuri tästä nimenomaisesta tutkimuksesta, että kannattaakohan heidän osallistua. Voitte uskoa millasen kommenttiryöpyn kysymys sai aikaan. Ja totta kai joukossa oli kommentteja laidasta laitaan. Surullisimmat tapaukset olivat niin rokotevastaisia, että eivät mitään rokotteita aikoneet lapsilleen laittaa. Siinäpä sitten vapaamatkustetaan muiden terveyden kustannuksella ja tartutetaan hekin, joille ei rokotesuojaa ole vielä laitettu (esim. alle 3 kk vauvat). Ei nykypäivänä voi tuudittautua ajatukseen, että jos jokin tauti olisi 95% kitketty maastamme, sitä ei enää uudestaan tulisi. Sitten oli heitä, jotka epäilivät juuri tämän tutkimuksen (tai yleensäkin kaikkien rokotetutkimusten) olevan (jenkkiläisten) lääkefirmojen salaliitto, jossa tyhmät suomalaisetäidit ja vauvat otetaan koekaniineiksi rokotteille, joiden jälkiseuraamuksia ei tiedetä. Mietinpä vaan, että kenethän he sitten laittaisivat näihin tutkimuksiin? No, nämä kyseiset rokotteet siis on ihan suomalaisesta apteekista löytyviä rokotteita, joita JO annetaan erikseen JA yhdessä lapsillekin, mutta niiden yhteisvaikutuksia ei vain ole TUTKITTU. Samat henkilöt muuten sitten kritisoi sitä, kun ei tiedetä niitä jälkiseuraamuksia, niin tässähän niitä just tutkitaan? No, jossakin siis logiikka ontuu ja pahasti. Oli joukossa sitten heitäkin, jotka oli tutkimukseen osallistuneet ja olivat tyytyväisiä kannustaen osallistumaan, jos he vain itse tahtovat kyseiset rokotteet ottaa.

Sitten yleensäkin ottaen kyseenalaistettiin koko vesirokkorokote, ja varmaan 90 % ihmisistä on edelleen sitä mieltä, että kyseessä on aivan vaaraton tauti, joka olis hyvä sairastaa niin varhain kun mahdollista. (Oon törmännyt myös keskusteluun, jossa 9 kk vauva haluttiin altistaa vesirokolle, jotta saisi sen mahdollisimman nuorena!). Mutta harva heistä tietää, mitä komplikaatioita vesirokko voi aiheuttaa, ja tuossakin kommenttiketjussa oli sitten muutama surullinen esimerkki.

Mielipiteitä saa toki olla, mutta kunhan ne perustetaan faktoille eikä huuhaalle, eikä niillä vahingoiteta omaa tai muiden terveyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!