Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

lauantai 2. syyskuuta 2017

Kesän ompelukerhojen ompelukset

Nyt on taas ompelukoneet ja -vehkeet kunnossa muuton jäljiltä. Kesällä on ollut pitempi tauko ompeluksiin jo ihan senkin vuoksi, että muuttohommat vei aikaa, ja välissä oli kankaatkin eri talossa kuin koneet ja sitten tavarat vielä piti kaikki järjestellä. Mutta nyt alkaa oma ompelunurkkaus olla tosiaan jo kuosissaan ja oon kyllä niin tyytyväinenkin, kun kerrankin on kunnolla tilaa niin koneille kuin kankaillekin. ♥

Nyt kesän aikaan on Verson Puoti järjestänyt kuukausittain ompelukerhon ja paketteja on ollut sen verran runsaasti saatavilla, että mukaan on ehtinyt, vaikkei heti olekkaan ollut kärkkymässä ja tilaamassa verkkosivuilla. Kesäkuun ompelukerhoonhan oli itse asiassa ennakkotilaus jo aiemmin keväällä ja melkein ehti jo unohtua koko tilauksen olemassaolo. Kesäkuu meni kyllä ihan vilisten ohi, joten paketin pääsin hakemaan vasta heinäkuun puolella ja olin tietysti auttamattomasti myöhässä ompeluksen kanssa. Pakettivaihtoehtoja oli kolme ja valitsin niistä sitten sen, jonka ajattelin sopivan myös pojan ompeluksiin. Ompelukerhon teemana oli "Suomi 100" -ompelus ja kangas onkin sitten koivupuiden sekamelska. Tosi hankalaa oli lopulta keksiä, mitä kankaasta tekisin, kun ei ehkä ollut ihan omaa suosikkia tämä. Toiset vaihtoehdot olis olleet pinkki-violetti tai mustavalkoinen samasta kankaasta. Mutta joka tapauksessa tarpeeseen tuli housut ommeltua Rlle. Kangasta jäi vielä melko paljon, joten eiköhän tuosta vielä puseroitakin johonkin väliin täydy tehdä tai jotain muuta sille keksiä.
Heinäkuun ompelukerhon teemana puolestaan oli "100 paitaa puodista" eli ommella peruspaita. Ylläripaketeiden juju oli se, että jokaisessa oli eri kangasta ja alun perin kai tarkoitus oli, että paketteja olisi ollut 100 erilaista, mutta ilmeisesti tilausmäärää lisättiin niiden loppuessa ja joillakin sattui siksi olemaan samaa kangasta. Tämänkin kanssa olin myöhässä ja pääsin hakemaan pakettia puodista vasta elokuun puolella. Pakettia heti autossa avatessani mies tuumasi osuvasti, että ihan kuin joulu olisi, kun noita availee... ☺ Paketista paljastui onnekseni ahven-kangasta ja heti visioin siitä Rlle tekeväni pitkähihaisen paidan. Pistin ompelun kanssa heti töpinäksi, kun olin saanut ompelukoneet taas ompelukuntoon. Jujuksi laitoin tilkkusäkistä kaivamastani Verson Puodin raitakankaasta toisen hihan. Ompelukerhon merkki meinasi unohtua ommella paitaan kokonaan, mutta viime hetkellä ehti mukaan vielä niskaan. Lisätehtävänä olikin sitten saada kuvattua paita neliön muotoiseen kuvaan, mikä oli selvästi projektin hankalin osuus ja vaati kyllä kuvankäsittelytaitoja. Onneksi ainakin R oli paitaansa tyytyväinen, selvästi pikku kalamies kun on.
Uusimman elokuun haasteen kanssa sentään olin ihan ajoissa ja vähän otin varaslähtöäkin valmisteluihin. Teemana oli tällä kertaa "Jemmaillaan" eli ommella jonkinlainen jemma yllätyskankaasta. Pitää taas myöntää, että kangas itsessään ei aiheuttanut minussa mitään huikeita tunteita mutta valmiina tuotoksena on ihan kiva. Jemmaideana on useampia taskuja. Slle ompelin tunikamekon OB:n Autumn Bouquet -kaavaa muokaten ja Rlle OB:n Multi Stripe-bodyn nkaavasta muokkasin paidan. Raitakangas ja punainen resori on Verson Puodin ja muut kankaat sekä resorit Noshin. Vähän pelkäsin tuon Sn reaktiota, koska ensimmäisellä kerralla kun valmista mekkoa näytin, oli tyttö ihan hiljaa ja ilme oli sen näköinen, että "ai tuommoinenko se on". Mutta päivän päätteeksi mekkoa pidettyään S ilmoittikin, että haluaa myös sienihousut, joissa on samanlaiset taskut kuin mekossakin. Pieni siivu kangasta siis vielä jäi, eli saa nähdä riittääkö niistä housuihin saakka vai pitääkö jotenkin soveltaa.

Oon siis tykännyt näistä ompelukerhon haasteista koska nimenomaan niissä pääsee haastamaan itsensä ja pois sieltä omalta mukavuusalueeltaan. En siis ikinä olisi itse valinnut ostaakseni tuota koivukangasta taikka mustavalkoisia sieniä, mutta pienillä jipoilla näistäkin kankaista sai siis loihdittua ihan hyvännäköiset vaatteet. Ootan jo seuraavan "ompsun" lanseerausta, muutama niitä ilmeisesti olisi vielä tällekin vuodelle tulossa eli jos jotakuta muutakin kiinnostaa, niin kannattaa seurata puodin Facebook-päivityksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!