Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

perjantai 29. joulukuuta 2017

Meidän joulu

Nyt on sitten joulunpyhätkin takana päin ja ajatuksetkin siirtyy uutta juhlaa pyörittämään, niin varmasti voi jo alkaa muistella meidän joulun viettoa. Oltiin ihan kotosalla perheen kesken ja minun puolelta sukulaisia tuli meille aattona syömään.


Olin aatonaattona varautunut tekemään ruokiakin, mutta äiti oli hankkinut tai tehnyt jo suurimman osan valmiiksi, niin eipä sitä sitten kovin paljoa tarvinnutkaan keittössä hyöriä. Aamulla leivoin ihanan taateli-toffeekakun (resepti) ja kuorrutin aiemmin tehdyn joulukakun (resepti). Ihan hyvä ettei paljon tarvinnutkaan tehdä, täällä meni sähköt poikki illalla ensin varmaan tunniksi ja sitten kun ne palasivat, niin kohta taas räpsähtivät joksikin aikaa ja vielä jonkin ajan päästä kävivät pois. Punajuurilaatikkoa olin tekemässä ja sehän sitten vähän viivästyi. Keskityin sitten lahjojen käärimiseen, sitä kun pystyi tekemään otsalampun valossakin. Oli kyllä hirveä urakka, vaikka mielestäni en kyllä kovin paljoa ollut lahjoja ostellutkaan... Silti oli tullut näköjään hankittua sitä sun tätä ja kun vielä olin onnistunut ompelemaan ison määrän vaatetta paketteihin, niin kyllähän siinä lopulta meni pitkälle yli puolen yön. Katsoin (kuuntelin) samalla tallennettuja sarjoja TV:stä eli sinällään ihan rentoa puuhaa, vaikka lopussa alkoi jo melkoisesti uuvuttaa ja selkää särkeä lattialla istuminen.


Aattoaamuna päätin vielä alkaa yhden lahjaompeluksen tekoon. Osan sain valmiiksi ja osa jäi odottelemaan vielä. Sitten saikin jo hakea lapset isältään mukaan ja käytiin naapurissa miehen perheen luona syömässä joulupuuroa.


Ehdittiin kotiin vielä katsomaan TV:stä lastenelokuvia, ennen kuin meille alkoi saapumaan vieraita ja aloin ruokavalmisteluita laittamaan. Saa jännitti melkein enemmän, tuleeko mummu vai Joulupukki ensin, mutta ehtivät kuitenkin ennen Joulupukin tuloa. Hiukan ennen Joulupukin tuloa saapui meillä käväsemään naapurista miehen perhettäkin, kun olivat kuulleet, että Joulupukki on ihan kohta tulossa.


Joulupukki saapui puoli viiden maissa. R kun näki Joulupukin, niin meni ihan paniikkiin ja alkoi itkemään. S omien sanojensa mukaan hänkin meinasi alkaa pelkäämään, kun ajatteli ensin, ettei pukilla ole silmiä, mutta ei sitten pelännytkään. Reippaasti S meni pukin apuriksi lahjoja jakamaan, mutta R istui mummun sylissä eikä uskaltanut sieltä edes pukin syliin.

Lahjoja tuli taas melkoiset röykkiöt ja hetki meni lapsilla niitä availlessa. S kyllä näytti tykkäävän kaikista saamistaan lahjoista, monen kohdalla mainitsikin, että tätä mää oon toivonut... Oli tontut kyllä hyvin nyt kuunnelleet toiveita. ;) R meinasi välillä unohtaakin loput pakettinsa, kun keskittyi leikkimään jollakin saamallaan lelulla. Taisi työkalut ja etenkin porakone olla mielekkäin. S taas sai paljon vaatetta (Frozenia), mutta tykkäsi myös esim. muovailuvahasta, barbeista, koruista ja meikeistä.


Vasta tämän jälkeen ehdittiinkin vasta syömään. Olihan se jouluruoka taas hyvää, ei oikeastaan ole tullutkaan nyt ennen joulua kunnolla jouluruokaa edes vielä syötyä, kun koulussakin oli tarjolla vain kahta sorttia laatikkoa ja palvikinkkua. Sai siis huoletta syödä mahan täyteen. Lapset nyt tuskin edes maistoivat ruokaa.


Vieraiden lähdettyä loppuilta menikin sitten saunoessa ja uusilla leluilla leikkimiseen. Lapset ei tietenkään olis malttaneet nukkumaankaan mennä. R simahti minun syliin kymmenen kieppeillä ja S malttoi vasta vähän ajan päästä alkaa laittamaan leluja kasaan ja lähtemään sänkyyn. Mutta tuli uni kyllä hyvin äkkiä.


Oli kyllä itelläkin tarkoitus nukkua pitkään vaan niin sitä totutussa rytmissä nousi ylös aikaisin, kun kissakin alkoi melskaamaan uloslähtöä. S heräsi tästä onneksi vasta parin tunnin päästä ja puhui tultuaan kainalooni, että aikoi heti alkaa leikkimään uusilla leluilla. R heräsi vähän myöhemmin ja ensi sanoikseen sanoi, että R pelkäsi Joulupukkia. Liekköhän unetkin sitten pyörineet edellisillan tapahtumissa. Leikkimään kyllä jaksoi hyvien unien jälkeen alkaa heti ja uusista leluista onkin ollut iloa moneksi päivää.Semmoinen joulu meillä. Tapaninpäivänä menin jo illaksi töihin ja lapset meni siis isänsä luo siksi aikaa. Minulla muutama työvuoro on tälle "lomalle" niin saa nähdä, mitä puuhastelua me lasten kanssa keksitään ja ennen kaikkea ehditään tekemään. Onneksi uuden vuoden kieppeillä on muutama vapaapäivä, niin jospa jossakin ehdittäisiin vielä käymään yhdessä. Jos tuo pakkanenkin nyt hellittää niin tarkenisi vähän ulkoillakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!