Instagram @sarkkuk

tiistai 29. toukokuuta 2018

Nimiäiset

Sunnuntaina viimein vietettiin kauan odotettuja juhlia, kun julistettiin nimi meidän pojalle.



Kotona pidettiin juhlat ja onhan siinä aina oma hommansa saada kekkerit pystyyn. Vieraita kutsuttiin parisenkymmentä, varsinaisesti ei mitään kutsuja laitettu vaan ilmoitettiin vain aika, milloin pidetään. Lähimmät sukulaiset olivat siis ainoastaan paikalla molemmilta puolilta.



Meillä ei sen kummempaa ohjelmaa ollut mietitty. Keksin, että jos S voisi laulaa jonkin pienen laulun ja aikaisemmin kuulin lasten lauleskelevan Jumalan kämmenellä -laulua ja kun se häneltä tuntui sujuvan, niin hieman jännittäen S esitti sen ensin vieraille. Sitten julistettiin epäviralliset kummit, joita pojalle tuli neljä, kaksi kummankin puolelta. Tämän jälkeen kerrottiin nimien valinnasta ja vähän niiden historiaa ja lopulta paljastettiin nimet.



Ite askartelin leipomukset. Tein lohivoileipäkakkua Kinuskikissan ohjeetta mukaillen. Lisäksi oli täytekakkua vadelma- ja valkosuklaamoussella, mango-passionjuustokakkua ja seeprakakkua. Ihan ei taas sujunut kuin Strömsössä, tuntui, että joka kakun kohdalla joku vastusti. Yksi kakku epäonnistui koska ei hyytynyt ja siitä harmistuneena päätin tehdä ihan viime hetkellä vielä uuden. Seeprakakun tein aiemmin pakastimeen, ja en tiedä mistä johtui, mutta mansikasta valui sulaneena sitten koko ajan nestettä ulos... Maut onneksi peittosi pienet virheet.










Nimiä poika sai kolme. Toinen nimi on miehen isänisän nimi ja kolmas vuorostaan on minun isänisän sekä äidinäidinisän nimi. Perinteiset suomalaiset nimet, jotka kuitenkin on nousseet viime aikoina ns. muotinimiksi. Haluttiin antaa nimet suvusta ja minä tein jopa sukuselvitystä sen suhteen, millaisia nimiä suvussa esiintyy. Lopulta kuitenkin päädyin näinkin lähelle.



Etunimen suhteen päättäminen olikin vaikeampaa. Hyviä nimiä oli ehdolla useita ja lopulta väännettiin muutamia nimiä jopa yhden-kahden kirjaimen eroilla. Etsittiin lyhyttä nimeä, joka sopisi jonon jatkoksi aikaisempien lasten nimiin sopien. Isillä oli tietysti omat suosikit, mutta minulla on alusta saakka ollut yksi nimi mielessä ja vaikka miten yritin, niin en päässyt siitä yli. Loppujen lopuksi isi antoi nimen minun päätettäväksi ja niinpä nimeksi valikoitui tämä J-kirjaimella alkava nelikirjaiminen nimi. Nimeä ovat tehneet tunnetuksi sekä ulkomaalainen että suomalainen rocktähti. Sukunimi tulee isältä ja mielestäni sopii hyvin yhteen muiden nimien kanssa.



Tarkkasilmäiset instagram-tilini seuraajat saattavat päästä nimeä vakoilemaan, mutta täällä blogin puolella en nimeä yksityisyyssyistä julkaise. Poikaa kutsutaan täällä tästä lähtien J:ksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!