Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

tiistai 26. kesäkuuta 2018

Tivolissa

Kesäkuun alkupuolella Suomen Tivoli oli täällä Oulussa. Ei olla aiemmin käyty tivolissa lasten kanssa enkä itsekään ole käynyt useampaan vuoteen, niin ajatuksena oli käydä siellä joku päivä. Sopivasti sattui Sn synttärit tähän ajankohtaan ja kun säätiedotuksia katsoin, niin näytti loppuviikon sää siltä, että päätettiin lähteä tivoliin Sn syntymäpäivien kunniaksi. Aamupäivällä oli vielä pilvistä ja koleaa, mutta onneksi iltapäiväksi sää lämpeni ja meille sattui oikein hyvä tivolisää.Ostin lapsille kymmenen lipun sarjalippupaketin. Ajattelin, että tuskin edes kovin moneen laitteeseen uskaltavat, ehkä possujunaan ja itsekin voisin parilla lipulla käydä uusimmissa laitteissa.
Aloitettiin kyllä kevyemmillä laitteilla, lapsille tarkoitetuilla eläin- ja autohärveleillä, joista lapset oli jo ihan innoissaan ja olisi halunneet uudelleenkin. Sovittiin, että käydään katsomassa ensin muuallakin ja lopuksi tullaan vaikka samaan, jos halutaan.

Pomppulinnasta lapset innostui seuraavaksi. Tuo olikin hyvä kohde, koska kohteessa oli sekä iso liukumäki että pienempi pomppulinnakompleksi eikä aikarajaa. Meillä lapset viihtyikin tuossa aika kauan. Pienin lapsista onneksi päätti nukkua tivolissa olon aikana päiväunet joten isi saattoi olla vauvan kanssa sen aikaa, kun itse katselin isompien lasten perään.R olisi seuraavaksi halunnut autoilla ajelemaan Twisteriin. Olisin mennyt mukaan Rn kanssa, kun lähtökohtaisesti tämä on tarkoitettu isommille ja kysyttiin laitevastaavalta, onkohan hän liian pieni laitteeseen. Konemies olisi laittanut autot pyörimään vähän hiljemmin, mutta kun takana oleva naisseurue kuulosti tähän ilmeisen pettyneeltä, sain Rn muuttamaan mieltään ja mentiinkin sitten seuraavaksi lentokoneilla ajelemaan Ketjukaruselliin. S halusi tietysti sitten samaan laitteeseen. Tässä vaiheessa oli lipuista jo puolet käytetty ja lapsilla innostus vaan kasvoi. Vielä olisi ollut monta mukavaa laitetta vaihtoehtona ja piti vähän alkaa jo miettimään, mihin seuraavaksi mentäisiin.Matojuna (Hullu Mato) oli näkynyt jo porteilla ja mietin, että menisin kyytiin lasten kanssa. Vaunupaikkoja ei kuitenkaan ollut enää jäljellä niin, että olisin päässyt lasten kanssa samaan, joten annoin lasten mennä kahdestaan, kun innokkaasti vaikuttivat siltä, että äitiä ei tarvita. Vähän epäilin, että hurjimmassa kaarteessa R jännittäisi liikaa, mutta sieltä he vaan useamman kierroksen jälkeen tuli pois hymyssä suin.
Viimesillä lipuilla käytiin maailmanpyörässä, sitä varten ostin itselleni vielä yhden lipun. Ei näyttänyt lapsia jännittävän yhtään, ihmettelivät vaan mitä kaikkia paikkoja nähtiinkään Oulun yllä.

Lapset olisivat kyllä vielä viihtyneet vaikka kuinka kauan, mutta nälkä alkoi painaa. Grillijonossa oli niin paljon ihmisiä, että päätettiin käydä muualla syömässä. Ensi vuodelle taitaa kuitenkin olla parempi, että varaa tivolissa oleskeluun useamman tunnin ja ostaa lapsille myös rannekkeet. Aikuisellehan oli olemassa oma edullinen ranneke, jolla pääsee samoihin laitteisiin lasten kanssa. Nämä molemmat taitaa olla sellaisia hurjapäitä, että ensi vuonna kiistellään siitä, uskaltaako äiti tullakaan samoihin laitteisiin enää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!