Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

torstai 5. huhtikuuta 2012

Kevätsää lämmittää

Huhtikuun ensimmäinen viikko on lähtenyt melkoisen toimeliaasti käyntiin. Veikkaan syyksi kevätaurinkoa. Kerrankin saa täällä Oulun korkeuksilla lällätellä eteläsuomalaisille, jotka joutuivat lumimyrskyn kouriin, mutta täällä huolimatta yöpakkasista päivät on oikein mukavia - etenkin tänään vaikuttais olevan oikein kevätsää.


Yritin bongailla tänään lenkillä ollessani kivaa kuvattavaa, mutta olin liian hidas! Muun muassa päältä lensi kaksi joutsenta, lokkeja kaarteli useampikin useampaan kertaan, mutta siinä vaiheessa kun kamera tarkensi niihin, niin olivat just jonkun puun takana.

 Kevät tuli, lumi suli, puro pani puli puli.Vallu tykkää lumen alta esiin tulevista hajuista. Pyörätiet alkaa muuten olemaan melko hyvällä mallilla ainakin aurinkoisella puolella.

Normaalisti en ees tykkää lenkkeilystä, mun mielestä se on niin tylsää puuhaa! Ei auta ees kaverin kanssa, koska yleensä jompi kumpi haluaa mennä eri tahtiin. Koira on kuitenki paras kaveri, ja molemmat pääsee nauttimaan lenkkeilyn ilosta.


Viikko alkoi semmoisella oheistoiminnalla kuin yhdistyksen tilien tarkastaminen. Tämän historia on siis se, että olin kyseisessä yhdistyksessä eli arkeologian harrastejärjestö Metelissä muun muassa puheenjohtajana pari vuotta yliopistoon tultuani, ja puolisentoista vuotta sitten lupauduin heille toiseksi tilintarkastajaksi. Katsoin itse asiassa paperit läpi jo pari viikkoa sitten, nyt sitten kirjoitin lausunnon siitä (yhdessä toisen toiminnantarkastajan kanssa). Piti vielä hetki pureutua yhdistyslakiinkin, kun tuohan käytäntö on tosiaan pienillä yhdistyksillä muuttunut vuoden 2011 alusta (eli kyseisestä tilikaudesta alkaen) niin, että nykyisin puhutaankin toiminnan tarkastuksesta, mikä käytännössä ei kuitenkaan muuta itse tuota hallinnon ja talouden tarkastamista muuten kuin siinä, ettei toiminnantarkastajilta odoteta mitään laskualan koulutusta ja muuta vastaavaa - tilintarkastuksesta puhuttaessa kun sitten tarkoitetaan ammattitilintarkastajia, joihin siis koulutus vaaditaan, ja jollaista ei tällaisten pienten yhdistysten, joilla ei suuria varallisuuksia ja varoja ole, tarvitse tehdä.

Sain myös pari graduasiaa jälleen eteen päin. Selvisi, että tuota tutkimuslupa-asiaa pitää hoitaa instituutin kanssa, sieltä päin vastattiin sitten, että sen luvan saamisessa kestää, mutta ei sen kummemmin sanottu, kauanko. Ohjaajan mukaan siihen voisi mennä muutama viikko. Sitten sain ohjaajalta vielä yhden lähteen käsiini koskien tuota antropometrista puolta, eli semmosia alastomien ukkojen kuvia kannan nyt kassissani. :D Täytin myös opintojen lisäaikahakemukset ja tarvittavat liitteet, amanuenssi sanoi että ohjaajalta olisi hyvä pyytää siitä gradun etenemisestä lausunto, saan sen ensi viikolla ennen lähtöä ja kiikutan ne sitten tiedekunnalle. Tästäkin käytännöstä on muuten yliopistolla ja meidän omalla tiedekunnalla kaksi eri ohjeistusta, että kelle nämä laput pitää viedä, vaan jospa tuo tiedekunnan käytäntö sitten olisi se oikea.

Gradusta muuten tuli mieleen aamulla näkemäni uutinen siitä, että syksystä alkaen Oulun yliopisto siirtyy sähköiseen järjestelmään eli elektronisiin graduihin! Paras uutinen pitkään aikaan, nimittäin ei oo kauaakaan kun siitä purnasin, että miksi ei Oulun yliopistolla ole opinnäytetöitä sähköisessä muodossa, toisin kuin muilla yliopistoilla. Eikä aihe ole uusi, muistan että tästä on joku vuosi aikaisemmin ollut puhetta ehkä joidenkin palautepäivien yhteydessä, ja mun muistin mukaan silloin vastattiin jotakin tekijänoikeuksista. Tämähän pulma olisi ratkaistavissa niin, että laittaisi edes osan opinnäytetyöstä saataville, ja se materiaali, joka ei tekijänoikeuden alainen ole, muokataan pois. No, en tarkemmin tästä tiedä, mutta joka tapauksessa kannatan kyllä tätä. Olikin yhden opiskelijatoverin kanssa puhetta pari päivää sitten tuosta, että opiskelija tosiaan joutuu itse maksamaan gradujen kannet (ja niitä graduja on pakko painaa vähintään kaksi, ja useampiin kappaleisiin pitää tietenki ite maksaa sekä painatus että ne kannet). Juuri itse asiassa uutista eräs kaveri kommentoi Facebook-sivullani, että haluais kyllä myös painetun gradun, ja mun mielestä olis kyllä paras, että sais edelleen yo:n piikkiin tuon painatuksen, mutta MYÖS tämän sähköisen version.

Tässä se uutinenkin vielä: Oulun yliopisto siirtyy kokonaan sähköisiin opinnäytteisiin


Aloin muuten nyt aamulla miettiin sitä, että kun mulle sanottiin, että instituutti on lomalla ja kaupat kiinni pääsiäisen vuoksi silloin, kun menen Ateenaan. Olin aluksi että joo totta kai, mutta vasta nyt aamulla aloin miettiin, että hetkinen, miten se pääsiäinen vielä silloin on. Luulin tietenki että pääsiäinen on kaikkialla maailmassa samaan aikaan (eli siellä missä sitä siis vietetään), vaan eihän se näin yksinkertaista suinkaan ole, nimittäin pitäähän ortodokseilla olla omat tapansa! Eli Kreikassa se on sitten tosiaan viikkoa myöhemmin. Pääsen siis viettämään kaksi kertaa pääsiäistä tälle vuodelle! Ja mun synttäritkin on kuin onkin sitten myös pääsiäisenä (mulle on lapsuudesta jäänyt se mielikuva, että ne on aina pääsiäisenä, vaikka ajankohtahan muuttuu eri vuosina).Kreikasta puheen ollen, satuin eilen ennen nukkumaanmenoa katsomaan telkkarista Silminnäkijöiden dokumentin, jossa kreikkalaiset pääosin opiskelijat kertovat omasta näkökulmastaan Kreikan tilanteen. Se tulee vielä tänään kakkoselta illalla uusintana, ja on katsottavissa Ylen Areenassa kuukauden ajan, suosittelen katsomaan kyllä, mikäli on yhtään Kreikan tilanteesta kiinnostunut ja haluaa muunkin näkökulman asiaan, kuin ainaiset syytökset kreikkalaisia kohtaan.

Kuva Googlen kuvahaulla Yle Areenan sivuista http://arenan.yle.fi/resized/x212/yle.fi/progressive/areena2/img/2012/3/26/1332767900108_1332767900122.jpg

Silminnäkijä: Petetty sukupolvi http://areena.yle.fi/video/1333569999420Pääsiäiseksi on luvassa aika paljon aktiviteettia alkaen tänään. Olis kyllä ollut vaikka mitä tekemistä! Mutta taidan tehdä niin, että illalla käväsen Teekkaritalolla Kevään bileissä, Caion tietovisassa jossakin välissä tietysti. Olis ollut PMMP:n keikkakin, mutta ei huvittais maksaa siitä paria kymppiä, kun ei tuota mania hirveästi ole.

Lauantaina pidän itse sitten sellaset pienemmän luokan mittakaavan bileet tulevien synttäreiden, läksiäisten ja kaiken muunkin kunniaksi. Aina nimittäin kun mulla on bileet, niin ei sinne ketään tule (Näin on käynyt ainaki viimeset kolme kertaa ku oon bileet järkänny!). Nyt on vissiin kuusi ihmistä ilmoittanut tulevansa. No, eipähän tartte ostaa liikaa mässäiltävää ja vähemmän on enemmän. :P

Ai niin, eilen täyttelin Facebookiin tulleen ilmotuksen Kalevalta, jossa etsittiin tyyppejä lukijapaneeliin. Nyt sieltä aamulla soitettiin, että täytän kriteerit. Tuo on ens viikon keskiviikkona, eli ehdin hyvin vielä mukaan. Kuulemma paikan päällä on tarjolla virvokkeita, ja lisäksi tuosta luvattiin S-ryhmän 50 euron lahjakortti, eli aika hyvä diili!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!