Instagram @sarkkuk

tiistai 17. kesäkuuta 2014

1-vuotissynttärit


Synttärit tosiaan oli virallisesti perjantaina, mutta aikataulujen vuoksi päätin pitää itse kemut sunnuntaina. Ihan hyvä, sillä puolta tuntia ennen kutsujen alkamista sain viimeisenkin kakun koristeltua, vaikka olin jo puolittanut aikomani räpöstysten määrän. Välissä kaikki näytti menevän pieleen - jo kovettuneesta sokerimassasta askartelemani ykkönen päätyi älynväläyksestäni mikroon ja suli tietenkin muodottomaksi; kermavaahtoa pursottaessa kerma valui kakun sivuilta alas ja alkoi osoittamaan läsähtämisen merkkejä kukkasissakin; enkä sitä tuorejuustoa osta ikinä tarpeeksi. Hästätessäni löin pikkuvarpaan ovenkarmiin, Slle ruokaa lämmittäessä avasin mikron oven osuen lautasella suoraan huuleen, ja syödessään S heitteli lähes koko lautasen sisällön pitkin pöytää ja lattiaa.


Mutta loppu hyvin, ja kaikki hyvin. Sain tarjottavat valmiiksi ja vieläpä ihan edustuskelpoisena. Menuun kuului lohivoileipäkakkua, minttusuklaakakku, banaanista ja porkkanasta tehty Hello Kitty -kakku sekä marja-lakritsaneliöitä (+ keksejä). Lisäksi äitini värkkäsi pöytään lihapullia, lohta ja voileipää. Juomapuolena oli kahvia, teetä ja kivennäisvettä, aika perus? :) Meillä isi tosiaan ihmetteli aikaisemmin sitä, että mitä meinaan tarjota - että pelkkää kakkua ja kahvia vai?! Että eikö pöydässä pitäisi olla myös paljon erilaisia hedelmiä ja salaattia. :)))







Mitään isoja kemuja en alkujaankaan suunnitellut, ja siitäkin vielä kutsuttujen lista kaventui, kun puolet porukasta eivät päässeetkään tulemaan. Tää kesäaika on ihanaa aikaa juhlille - jotka on tietysti kaikki päällekkäin. Mutta kourallinen ihmisiä vieläpä eri aikaan tulleina mahtui meille hyvin, eipä ollut liikaa tunkua.





Lahjoista teen vielä erillisen postauksen, mutta hyvin neiti sai lahjoja ja juuri toivomiamme asioita! :) Mielenkiintoisinta ensin oli tosiaan nuo rapisevat paperit, eikä tajuttu että niiden paperien sisälläkin on jotain.



Mutta saipa neiti viimein paketitkin auki ja alkoi heti leikkimään saamillaan uusilla jutuilla.




Synttäriasuksi meille valikoitui juurikin se aikaisemmin tilaamani Pomp De Luxin -setti! Hyvin sopi Slle tuo tunika ja hame koossa 80 ja vielä jää varaa kasvaakkin. Ihana prinsessa-asu, ei liian pramea vaan juuri sopiva kotijuhliin. :)



Tosiaan tuon Hello Kitty -kakun tein periaatteella "ei sokeria" lapsille soveltuvaksi versioksi, ja Skin maistoi siitä palasen, mutta ei juurikaan innostunut. Sen sijaan käsiinsä ottama suklaa kyllä maistui! (Ite oon sitten herkutellut enimmäkseen tuolla kakulla, joka kyllä on hyvää).





Kyllä on vuosi mennyt äkkiä! Vasta Skin oli näin pieni kuin syliini tuhisemaan päässyt kummipoika. Kyllä minulle uusi vauva kelpaisi! :)))






Juhlien jälkeiselle päivälle kutsuin sitten äitikavereita lapsineen rääppiäisille. Muutama sentään pääsi paikalle tuhoamaan kakkupöydän sisältöä. S oli innoissaan leikkiseurasta, kuten aina. :) Vesimeloni taisi kuitenkin olla näiden lastenkutsujen hitti.






Semmoiset hurjat bileet meillä.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen tuo minttusuklaakakku! Mulla meinaa aina mennä sokerimassan kanssa hermot, jotenkin aina tuntuu yhtä vaikealta sen käsittely... Pitääkin alkaa tehtailla toisenlaisia kakkuja, jospa niiden kanssa kävisi paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä maistuu myös! Mää oon kerran-pari tehny sokerimassasta kakun ja hermothan siinä menee. Varsinkaan, kun en oo mikään pikkutarkka näpertelijä niin ulkonäkökin siinä kärsii. Nykyään nuita sokerimassakakkuja on joka paikassa, niin ite ainaki halusin tehä jotain ihan muuta! :)

      Poista
  2. Myöhäiset onnittelut 1-vuotiaalle!!

    VastaaPoista

Ilahduta kommentillasi!