Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kotiäiti opiskelee

Huh huh. Syy pieneen blogihiljaisuuteen on kuten arvata voi, älytön kiire. Jostakin harrastuksesta pitää karsia, kun uusia tulee tilalle ja prioriteetissa on nyt blogiin kirjoittaminen saanut siitä sitten kärsiä. Onkohan siellä edes seuraajia vai höpisenköhän vaan tyhjille seinille?

Tosiaan ilmoittauduin avoimen amkin opinnoille joulukuussa. Syksyllä syntyi ja kypsyi ajatus uudesta unelma-ammatista. Siinä eri vaihtoehtoja pohtiessa tuli eteen nuo avoimet opinnot, joihin ensisijaisesti ajattelin panostaa.Löysin valikoimista kolme kiinnostavaa (ja myöhempiin opintoihin hyväksiluettavissa olevaa) kurssia ja klo 12.00 ilmoittautumisten alkaessa olin valmiina tietokoneella. Näpyttelin itteni sisään ensin yhteen, sitten toiseen kurssiin ja siihen mennessä kun kolmanteen aloin hakemaan, oli paikat jo täynnä. Meniköhän siihen edes viittä minuuttia?Eli oon nyt sitten tammikuusta lähtien tahkonnu "vapaa-ajat" kehityspsykologian kurssin tehtäviä. Meidän piti kirjoittaa kolme eri tehtävää, joista yksi oli valinnainen yksilö- tai paritehtävä. Ensimmäinen kirjoitelma oli kurssin ja omien tavoitteiden ja osaamisen pohtimista ennen ja jälkeen kurssitöiden. Toinen tehtävä oli kehityspsykologiaan liittyvien käsitteiden selvittämistä esimerkkien avulla. Kolmanteen, valinnaiseen, sai valita ihmisen kehitystehtävien tarkastelun tai parityönä tehtävän haastattelun johonkin kehitysvaiheeseen liittyen.


Oli kyllä mielenkiintoisia tehtävänantoja ainakin. Aikataulut vaan alkoi paukkumaan, kun kirjastosta lainassa oleviin teoksiin oli kuukauden laina-ajan jälkeen varauksia eli osa kurssikirjoista piti vaan kahlata läpi ja palauttaa jo ennen aikojaan. Onneksi löysin vielä muutaman täydentävän kirjan, jottei ihan metsään menisi koko homma. Valinnaisista valitsin sitten kehitysvaiheiden selittämisen ja se olikin mielenkiintoinen tehtävä (mainitsinko jo, että oli kyllä todella mielenkiintoinen kurssi?).


Onneksi kevään valoisuus herätti minut monesti jo aamutuimaan, eli oon monta kertaa viimeisen kuukauden aikana opiskellut aamukuudelta. Mutta ei tuon nuorimmaisen vähentynyt unitarve oo kyllä yhtään helpottanut tätä urakkaa. Ja jos kuvittelin, että lasten päiväuniaikaan opiskelisin, niin turha luulo - yhtäaikaiset päiväunet on meillä kyllä harvinaista herkkua., Onneksi nyt sai tehdä "vain" yhtä kurssia kerrallaan - aikaa ei mitenkään olis revinnyt enää toiseen kurssiin.


Niinhän siinä kävi, että kurssitöiden palautusaikataulu tuli ja yhden kirjoitelman sain lähetettyä aikataulussaan. Sain onneksi loputkin valmiiksi "vain" viikon jäljessä. Tiedä sitten taas sisällöllisesti - omasta mielestä jäi niin pintaraapasuksi koko homma, saa nähdä mitä kurssin opettaja niistä tuumii.


Niinpä sitten osittain myös näistä aikatauluhaasteista johtuen päätin hakea tuonne amk:iin tämän kevään yhteushaussa. Pähkäilin, että ainakin siellä koulussa sais rauhassa opintoja eteen päin "hieman" rivakammassa tahdissa. Nyt olis sitten ennakkomateriaali auki esivalintoihin ja lisäksi toinen kurssi alkaa huomenna, että ehei ne hommat tähän loppuneet. Pahoittelen siis, että blogi tulee kärsimään edelleen.

Instagram-tiliä seuraavat varmaan jo vastauksen tietääkin vaan arvaatteko, mihin päätin hakea?

Ja siispä, jos haluat kuulla (lähes) päivittäisiä kuulumisia, niin päivitän Instagram-tiliäni sarkkuk vähän rivakampaan tahtiin, eli klikkailkaahan itsenne sinne seuraajaksi niin pysytte kärryillä kuulumisista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!