Instagram @sarkkuk

sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Joulun viettoa

Joulukin se taas tuli ja meni. Lapset tietysti sitä innoissaan odottivat, S muisti mainita harva se päivä, ettei jaksa enää odottaa. Itselläni kiire meinasi tulla jouluvalmisteluiden kanssa ja esimerkiksi viimeisen lahjaompeluksen ompelin kinkunvalvojaisten aikana aattoa edeltävänä yönä puolisolle. Olin sitä juuri paketoimassa, kun tämä tuli töistä kotiin ja piti hissun kissun hiippaillen se sopivassa välissä käärästä pakettiin...




Aattoaamuna lapset onneksi nukkui pitkään. Joulupukin kuumaalinjaa katsoessa syötiin pieni aamupala ja siinä keksin laittaa saunan jo aamusta päälle, että ehdittäisiin käymään joulusaunassa. Juuri kun pääsin lasten kanssa saunaan, tuli viestiä, että Sn tyttökaveri tulisi käymään kylässä. Sai siis lapset leikkiseuraa aamupäivälle.






Mentiin mummilaan joulupuurolle ja siellä viivyttiin muutama tunti, kun J uuvahti jo joulun viettoon ja otti päiväunet mummin sohvalla. Samalla sai itsekin pienen hengähdystauon.





Oli sovittu, että Joulupukki tulisi meille kuudelta. Sitä ennen oli tarkoitus syödä jouluateria. Meille tuli minun sisko ja äiti, jokainen toi vähän ruokia tullessaan. Omalle kontolle jäi lähinnä kinkun kuorrutus ja salaatin teko sekä pöydän kattaus. Ehdittiin juuri sopivasti syödä, kun pukki jo kolkutteli ovella. Pukkia katsomaan tuli meille myös miehen kotiväkeä.





Lapset oli lahjoista päätellen muistaneet olla kilttejä. Joulupukki toi jopa sellaisia lahjoja, joita ei lapset olleet edes toivoneet. ;) Lahjojen jakamisessa ja aukaisussa kesti sen verran aikaa, että jäi jopa jälkiruokakahvit keittelemättä.








Joulupäivänä lapset sai vielä isänsä luona pari tonttujen tuomaa pakettia lisää. Uusien lelujen kanssa leikkiessä se aika onkin sitten mennyt joulun aikana. Ihana joulu siis kaiken kaikkiaan. Ainoastaan joulun viettoa varjosti suru siitä, ettei isä enää ollut sitä meidän kanssa viettämässä. Sitä suuremmallakin syyllä ainakin minun kohdalla se oman perheen kanssa vietetty aika on entistä merkityksellisempää. Joulu jos mikä on ennen kaikkea perhejuhla, ja vaikka lahjoilla muistaminen ja niiden antaminen on tietysti mukava asia, niin joulun merkitys on hiljentyä ja rauhoittua yhdessä perheen kanssa sitä viettämään. ♥ ♥ 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!