Instagram @sarkkuk

keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

6-vuotissynttärit

Juhlittiin viime viikonloppuna meidän 6-vuotta täyttävän syntymäpäiviä. Olen ensi vklp töissä ja viime viikko oli vielä kesälomaa, eli siksi pidettiin synttärit näin hieman etukäteen. Juhlittiin ensin lauantaina päiväkotikavereiden kanssa ja sunnuntaina sukulaisten ja lähesten kera. Lauantaina kotimme siis täytti kourallinen iloisia viskarityttöjä sekä yksi pieni poika, joka on ottanut esikoisemme ihailun kohteekseen.



Kaikki kutsutut eivät tietenkään paikalle päässeet, nämä kesäviikonloput on siitä aina hankalia kun osa on jo kesälomilla, mökkeilemässä jne. tai sitten sattuu muuten vain sairastelemaan. Mutta järjestelijän kannalta paikalla oli juuri sopivasti lapsia, mahtuivat kaikki juuri ja juuri saman pöydän ääreen istumaan.






Leipomukset tehtiin itse, ainoastaan erittäin herkulliset mokkapalat taikoi pöytään Jn mummi. S sai itse valita, mitä haluaa synttäripöytäänsä ja siihen inspiroi hänen joululahjakseen saamansa Pinky Pie leipoo -kirja. Oli kyllä itselläkin hauska yrittää tehdä kirjan mukaisia leivonnaisia vaikka kaikki ei ihan onnistunutkaan täydellisesti... Perjantaina Oulu oli Suomen kuumin kaupunki ja tunnelmat keittiössä sen mukaiset. Kakkutikkareiden kanssa valui jo tuskanhiki, kun lastenkin nukkumaanmenoaika oli käsillä ja pallot alkoivat sulamaan ja tippuivat tikuista pöydälle. Koristeltiin loput leipomukset lauantaina yhdessä lasten kanssa, lähinnä niin, että minä laitoin koristeet esille ja kerroin, mitä pitää tehdä. Tämä sujui jo paremmin!






Lasten synttäreille en leiponut lainkaan täytekakkua, koska aiempien kokemusten perusteella sitä ei monikaan lapsi lopulta syö. Toki sain ensimmäisen kolauksen leipojan itsetuntooni heti lasten istuessa pöytään, kun ensimmäinen kysymys oli, että missä kakku on. :D Tarjolla meillä oli kuppikakkuja, mokkapaloja, kakkutikkareita, lisäksi Lidlin pikkupitsoja, sipsejä ja popcorneja, suolakeksejä ja -tikkuja, muutamaa erilaista keksiä, pikkupuusteja ja karkkia. Ja tokihan huomasin vasta synttäreiden jälkeen, että se sateenkaarileipomus unohtui laittaa esille kokonaan. Kattaus oli ehkä hieman yliammuttu silti! Kaikista suosituimpia olivat tällä kertaa kuitenkin ehkä popcornit ja Prinsessa-keksit.






Siispä sunnuntain synttäreille leivoin ainoastaan lisäksi täytekakun, vaikka olin myös juustokakkua mielessäni suunnitellut. Näiltä synttäreiltä jäi kuitenkin sen verran yli leipomuksia, että kaksi kakkua olisi ollut jo liikaa.




Kesäinen Frozen-kakku oli ainakin synttärisankarin mieleen! Täytteenä on mansikkamoussea, sillä meidän perheen suosikki on mansikka eli mihin sitä hyvää vaihtamaan. Kaikki vieraat eivät sunnuntainakaan päässeet tietenkään paikalle, mutta siihen nähden tarjoiltavaa oli riittävästi eikä täytekakustakaan lopulta jäänyt kovin suurta palaa jäljelle, vaikka iso kakku olikin.



Synttärisankari sai myös itselleen mieluisia lahjoja. Kaikista paras lienee ollut kummitädin ostama Bloom-keijunukke! Lisäksi erilaiset My Little Pony -hahmot, tarrakirjat ja pehmolelut pääsivät heti leikkeihin mukaan. Vielä lienee muutama synttärivieras tulossakin käymään ja itse vielä annan Slle varsinaisena syntymäpäivänä yhden pienen lahjan, joten juhliminen jatkuu vielä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!