Instagram @sarkkuk

tiistai 6. marraskuuta 2012

Lisää kissoja: Operaatio kissanpelastus

Eilen aika lailla tuon aikasemman postauksen jälkeen lähdin käymään ulkona kävelyllä. Tuolla meren rannassa on tähän aikaan hyvä kävellä, saa kunnolla raikasta ilmaa, ja kun säät on ollut nyt taas oikein lämpimät ja aurinkoiset, niin viimeiset luontaiset D-vitamiiniannostukset tässä pitää kait yrittää haalia kasaan.

Kävelin sitten jonkin matkan päähän, ja päätin kääntyä takas, kun bongasin pari pikkusta koiraa. Kun ne ei vaikuttanu mitenkään vihasilta (näistä kun ei näköjään aina tiedä, niin parempi ensin katsoa kuin katua) niin koitin sitten lähtee niitä bongaamaan ja pari kuvaa napsimaan.

Tietysti ne ehti jo viilettää hyvän kuvausmatkan ulottumattomiin, eli käännyin takasin. Samassa kuulin, yllätys yllätys, roskiksilta kissanpennun itkemistä.


Samassa tietysti huomasin yhden söpöläisen. Liian arkoja tosin oli, kun heti säntäs karkuun.



Äidin taakse suojaan.


Siinä vähän aikaa kun pällistelin ja kuulostelin, niin se itku jatkui. Huomasin, että ei se ollut ainakaan kumpikaan näistä kahdesta, ja hirvee ajatus iski mieleen siinä roskisten edessä. Yhdessä roskalaatikossa oli kansi kiinni, ja yks oli kaatunut nurin päin, niin pelkäsin, että siellä yks raukka on sitten jäänyt ansaan ja pahimmassa tapauksessa loukkaantunu, jos vaikka se yks roskis on sattunu just kaatumaan sen päälle. Ja ties kuinka kauan se on sitten siellä virunut.

No, ensin katsahdin kuiteskin siihen yhteen avonaiseen, ja siellähän se pieni olikin.


Kovasti se mua pelkäs ja yritti juosta ylös tuolta, mutta kun pohjalla oli vaan pari roskapussia, niin ei se pystynyt mitenkään sieltä omin avuin pääsemään. Etsin sitten kättä pidempää, ja siinä oli jotkut peltiset kourutsydeemit, jotka sitten lykkäsin tuonne, jos se sitä pitkin pääsisi kiipeämään ylös. Kiinni saaminen oli ihan turha yritys, kun se juoksi niin hädissään karkuun, enkä halunnu saada kynsistä.

Samalla ohi meni joku jäbä, joka hänkin kiinnostui sitten tästä touhuilustani. Ärsyttää, kun ymmärsin taas kyllä mitä se sano, mutta ei ole mulla edelleenkään sanavarastoa vastata kuin ne vanhat kaksi sanaa, mitkä kreikkaa osaan. No, tajus se sen että yritän saada sitä pentua pois sieltä roskiksesta. Kisu koittikin sitten rynnistää sitä peltihäkkyrää ylös, mutta liian liukashan se oli, vaikka kuinka se yritti sutata ylös. Sitten huomasin siinä autonrenkaan, ja nostin sen pystyyn tuonne sisälle, siitä sen luulis ainakin ponnistavan (kaikkee romua siis tuolta löytyy).

Siihen renkaaseenhan tämä pieni sitten tarttui kiinni, ja tämä jäbä nosti renkaan ylös, josta pentu hädissään hyppäs ja pääsi viimein maan pinnalle.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ei se sieltä omin avuin ois päässyt pois, ja pahimmassa tapauksessa seuraavana aamuna se oliskin sitten ollut roska-auton sisässä :( Pelottaa ajatellakin, miten monta pentua noihin roskiksiin joutuu ansaan, kun ne sinne menee eikä pääsekään pois :(((

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!