Instagram @sarkkuk

tiistai 13. marraskuuta 2012

Ruokahaaveiden toteutumista

Suden suuhun. Eilen nimittäin vihdoin ja viimein sain lähetettyä hiotun version gradustani seminaaria varten. Mielessäni olin nuo pienet viilaustyöt ajatellut tekeväni muutamassa tunnissa. Kellon ympäri siinä kuitenkin taas vierähti aikaa, enkä ehtinyt edes tarkistaa esim. sen lähdeluettelon osalta, että löytyykö kaikille ees viitteitä ja toisin päin. No, eihän se nyt liian täydellinen voikaan seminaaria varten olla ;) Nyt sitten vaan välituomiota odottamaan.

Muuten oonkin viettänyt pari päivää huilaillen matkan aiheuttamista rasituksista. Lauantaina kävin kuitenkin kaupungilla ihmettelemässä aikaeroa. Edellisenä päivänä oli lähes kesä, ja sitten yhtäkkiä seuraavana päivänä olikin joulu. WTF?


Valot vielä joo menettelee jo tässä marraskuun alussa, onhan se pieni piristys täällä pohjolassa tähän harmaaseen ja pimeään aikaan. Mutta hei oikeesti...


...mää vaan jotenkin järkytyin näistä joulupukeista marraskuun alussa...


...olkoonkin, että tuossa samaisessa liikkeessä myytiin muutakin suomalaista turistikrääsää. Jotenkin vaan tämä näin aikainen jouluhössötys tuntuu ihan uskomattomalta. Väkisin tulee mieleen tämmönen länsimaalainen jenkkien kulutushysterian omaksuminen, mikä ei pelkästään hyvä asia ole. Eilen kuului telkkarista jo ensimmäiset joululaulutkin (joo, katsoin BB 24/7:aa...). Kait tähän pitää tottua ja aivopesettäytyä. Kyllä mää oikeesti tykkään joulusta, valoista ja kaikesta krääsästä siihen liittyen ;)


Huvitti myös tuolla kaupan näyteikkunassa nämä porot, Tampereella?! :D

Oli mulla oikea syykin lähteä kaupungille. Ette usko, miten pitkään olen himoinnut saavani ostaa irtokarkkeja ja SALMIAKKIA!


Kävin Makuunissa, ja hieman kyllä petyin sen karkkivalikoimiin. Joko Oulussa on isompi valikoima, tai sitten jotenkin ei nyt vaan natsannut. Sain parisataa grammaa kasaan, josta osa oli vähän pakkohankintoja. Vielä enemmän petyin, kun tämän jälkeen kävin cittarissa, ja siellä karkkilaarissa oli noin 90% samoja tuotteita, mutta tietysti edullisempaan hintaan. Makuuni menikin nyt sitten yliarvostettujen liikkeiden listalle. Koitin katella kaupassa myös ihan tavallisia karkkipusseja, mutta ei niistä kyllä mikään napannut, niinpä päädyin hieman täydentämään tuota irtsarivalikoimaa.

Kaupassa käynti oli muutenkin taas kokemus, kun sai taas tutkia tuotteita, joiden olemassaoloa ei muistanutkaan. Hinnatkin pitää taas opetella uudelleen, ei vaan enää muista, että mikä olikaan paras valinta. Hamstrasin myös tuotteita, joita myöskin oon reilut pari kuukautta ikävöinyt, ja mukaan tarttui mm. rahkaa, mustikoita ja hetken mielijohteesta PIIMÄÄ :D


Ruokahaaveilut ei tähän loppuneet, nimittäin sunnuntai-illan ratoksi oli pakko käydä hakemassa vielä yksi pitkään haavelistalla ollut asia: PIZZA.


Ai että oli hyvää. Jännä juttu se, miten ne pizzatkin saa vaan maistumaan ihan erilaisilta, vaikka periaatteessa niissä onkin samat raaka-aineet. Kyllä tämmönen känkky on jo yksi Suomen kansallisruuista ;) Mutta Oulun hyväksi täytyy kyllä sanoa, että parhaimmat känkyt saa sieltä, mutta hyvältä tämäkin maistui paremman puutteessa.

Mutta nyt, näitä syöpöttelystä kertyneitä kaloreita kuluttamaan. Ajattelin nimittäin itseäni palkita tuon gradun kirjoittamisesta pienellä kirppiskierroksella! Hirveesti nyt ei pysty ostaan, että saan kaikki tavarat taas roudattua, mutta eihän sitä tiiä, jos sieltä joku mukava vaate löytyisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!