Instagram @sarkkuk

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Pakkasyö on

Eilenhän tosiaan oltiin jo pakkasen puolella. Tänään aamulla heräsin kuitenkin ihmeelliseen kellertävään valoon, ja jonkunlainen keltainen möllykkä näkyi horisontista kipuavan ylös päin. Lämpömittari näytti paria plusastetta, ja ajattelinkin olevan kerrankin oiva sää lenkkeilylle.


Nöjöö. Pihalla olikin pikkuisen kirpakkaampi ilma, mitä tuo lämpömittari antoi olettaa. Kunnolla oli maa kuurasta jäässä, ja Vallun partakarvatkin oli valkoset alta aikayksikön.


Samoin oli järven jää jo alkanut olla jäätymään päin.



Ensimmäistä kertaa mietin, että olenko hullu, kun "vapaaehtoisesti" palaan Suomen jäähän ja pakkaseen. No en ole. Paljon mieluummin tätä, kuin se, että sisätilassa joudut vetään toppatakin ja villasukat jalkaan 15 asteen lämmössä.



Sitä paitsi, talvi on pukeutumiskysymys. Hieman aloinkin kaipaamaan paksumpaa vaatetusta, kun nokka alkoi jäätymään ja järveltä puhalsi jäinen viima. Niinhän se on, että en mää oikeasti sitä talvea vihaa. En vaan tykkää kylmästä ja palelusta.



Oonkin salaa kateellinen nuille elukoille. Miten ne pystyykään oleen täysin "alastomina", oli sää mikä tahansa.



Kaiken lisäksi nyt tulee liukasta, vaikka ei se liukastuminen näköjään sitä jäätä katso. Melko mallikkaasti olin nimittäin könytä, kun kompuroin tuolta mettäpolulta asfaltille. Fiksu veto ottaa kaatuminen vastaan ranteillaan. Onneks oli sen verran kömpelö könähdys, että ehdin kuitenkin reagoida siihen, ennen ku kynnin nokallani maata. Eikä ranteetkaan (ja olkapäät) kuin tärähtäneet asfalttia vastaan, vaikka ei se sekään mukavalta tuntunut.


Iltapäivällä mittari ulkona näytti edelleen sitä plus paria, vaan Sää Linnanmaallapa tiesi, että pakkasta olikin lähemmäs kymmenen astetta. Eipä siis ihmekään. Tällä kertaa kaivoin siskon kaapista kunnon toppavaatteet päälle. Äitikin jo huolissaan soitteli, että onko mulla mitään talvivaatteita. Pitänee käydä varastoja penkomassa, että oisko siellä minkäännäköstä talvivaatetta säilyny. Muistaakseni joitaki neuleita ainaki siellä ois saattanu olla. Nuissa ei kyllä paljon juosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!