Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

tiistai 5. marraskuuta 2013

Porkkana-kikhernemureke à la Sarkku

Lihaton lokakuu meni jo, enkä siihen osallistunut (syystä että en vaan jaksanut). Voinen kuitenkin paljastaa, että ihan elämänmittaisena tapamuutoksena yritän vähentää lihan ja etenkin punaisen lihan - erit. possun - syömistä (mikään fundamentalisti en kuitenkaan tämänkään asian suhteen ole) .

Lihattoman lokakuun aikana on monessa blogissa kaivattu hyviä kasvisreseptejä, joihin sisältyisi myös proteiininlähde. Erästä resepti-ideaa lähdin toteuttamaan ja siitä syntyi sitten vähemmän vaivannäön vuoksi porkkana-kikhernemureke. Kikherneistä saapi mukavasti proteiinia, pitäisi muistaa useamminkin käyttää tätä ruokien ainesosana.


Jossakin reseptissä oli ohjeistuksena 500 g porkkanoita / 2 kananmunaa, mutta tässä oma räpellykseni.

~ 5 porkkanaa
~ 1 pieni lanttu
380 g pakkaus kikherneitä
pieni loraus oliiviöljyä
3 kananmunaa (L-kokoista)
suolaa ja mausteita

Raasta porkkanat ja lanttu raasteeksi. (Mukaan voi laittaa mitä vaan juureksia). Survo kikherneet (nämä siis valmiksi liotettuja) ja sekoita raasteen joukkoon. Laita sekaan vielä kananmunat ja suola sekä muut mausteet oman maun mukaan ja sekoita hyväksi massaksi. Kaada seos vuokaan ja paista n. 180 asteessa 45 min. (Kannattaa se alku- ja loppulämpö hyödyntää, jolloin paistoaika noin tunteroinen).(Niin, siis tarkoitushan oli alunperin tehdä porkkanaröstejä, mutta niiden pyörittämiseen olisi mennyt ikuisuus ja Sn hermot, ja keksin lisätä kikherneet sekä kipata koko mössön vuokaan ja uuniin paistumaan.)

2 kommenttia:

 1. Uih! Näyttää ja kuulostaa hyvälle. Täytyypä itekin kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, ja vihanneksissa vain taivas (ja oma maku) on rajana! :)

   Poista

Ilahduta kommentillasi!