Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

perjantai 1. marraskuuta 2013

Liikunnat syys- ja lokakuu

Viime kuun vaihde oli sen verran hektistä aikaa, että liikunnan kuukausikatsauksen kirjoittaminen (puhumattakaan viikko-sellaisesta!) jäi haaveiden asteille. Sinällään tämä kahden kuukauden samaan niputus ei haittaa, koska liikunnat on menneet melko samalla viikkokaavalla.

heiaheia.com
Syyskuun alussa ehdin aloittaa hieman juoksua hölkkäilyä. Se kuitenkin päättyi lyhyeen, kun uuden harrastuksen myötä iltamenoja tuli sitten sen verran viikon päiville, että en vaan yksinkertasesti ehtiny käymään lenkeillä. Sen sijaan hyödynsin hyötyliikunnan mahdollisuuksia. Maanantaisin Tupper-kokoukseen ollaankin sitten tästä lähin ahkerasti kävelty ees-taas 50 min suuntaansa.

Syyskuun alusta meillä alkoi tiistai-iltapäivisin käymään lapsenvahti, mikä mahdollisti sen, että sain omaa aikaa. Tämän ajan olen käyttänyt liikkumiseen. Aivan kuun alussa pystyi vielä hyödyntämään vanhaksi menevää sporttipassia ja kävinkin tekemässä jonkun "sikatreenin". Myöhemmin oon sitten käynyt kuntosalilla. Päädyin ostamaan pohdintojeni jälkeen Oulu-kortin, sillä pääsee kaupungin saleille/uimahalliin. Yleisövuoro tässä käymässäni tosin menee juuri niin hankalasti, että kerran piti käydä uimassa, koska salilla oisin ehtinyt olla niin vähän aikaa (piti tiskata kotona astiat loppuun!).

Alettiin myös käymään siellä vauvauinnissa keskiviikkoisin, ja koska siinä minun liikunnat jää aika vähiin, niin käveltiin tuokin 40 min kävelymatka.

Loppuviikko on sitten menty ihan muun aikataulun ja menojen mukaan eli lähinnä kävelty kauppoihin jne. Yksi uintikertakin taitaa tähän väliin mahtua kiitos lapsenvahtien.

Syyskuun viikkoliikunnan saldo on hyvinkin sen tavoitellun keskimääräisen 8 h tasoa. Ainoastaan loppukuusta on tuo pieni notkahdus johtuen nimiäisvalmisteluista - aikaa/energiaa ei vaan yksinkertasesti ollut enempää.

Vk 43-44 heiaheia.com
Lokakuussa on tämä tuttu viikkorytmi jatkunut. Maanantaisin kävelyt 2x50 min, tiistaisin kuntosali. Muuten kävelyä sinne sun tänne. Okei, pitänee tunnustaa ja sanoa, että nyt kuluneen viikon aikana oon turvautunut bussiin muutaman pysäkinvälin verran, aina ei mullakaan oo kaikkeen energiaa. Kuun saldosta, 26 h voikin nopeasti laskea, että ihan ei tuo 8 h tule viikkoihin täyteen. Mutta minkä ajassa menettää niin sen tehossa saa takasin? Oon taas lisännyt hölkkälenkkejä ja viime sunnuntaina kotimatkalla tiimikokouksesta valtasi vallan "Run, Forest Sarkku run" -fiilis ja juoksinkin sitten puolisen tuntia yhtä mittaa kotia! (Viime kerta lienee ollut silloin, kun oli vielä hanget korkeat nietokset.) Edellisenä päivänä oli se Liikuntapäivä ja siskoni tullessa lapsenvahdiksi pääsin käymään Fit as a Fighter-tunnilla SATSilla. Sen seurauksena mm. portaiden askeltaminen seuraavana päivänä kyllä tuntui, ja vatsalihakset oli neljä päivää kipeänä. Kestikin pari päivää palautua noista, eikä hirveästi haitannut, että tiistaina en sitten ehtinyt salin puolelle tällä kertaa ollenkaan.

Apuna liikkumisessa on ollut monenlaisia motivaattoreita. BabyFit-palveluun sain tosiaan silloin kesällä sen testijakson ja kerroinkin aiemmin, että en oo hirveästi ehtinyt tutustumaan sen videoihin. Oon kuitenkin palautellut mieleen niitä vauvajumppavideon ohjeita ja harvakseltaan tehnyt joitakin liikkeitä silloin, kun on ehtinyt/siltä tuntunut. Nehän on ihan hyviä perus-jumppaliikkeitä vauvan kanssa toteutettuna. Kokeilujaksoni päättyi syyskuussa, ja annoin siitä palautetta palvelun kehittäjälle. Sen seurauksena sain lisää kokeiluaikaa ja mm. PT vaihdettiin tässä vaiheessa. Oonkin nyt saanut paljon hyviä vinkkejä ja tsemppejä tähän omaan (kiireiseen) arkeeni ja noihin kuntosali- ja kävelylenkkeihin liittyen.

Babyfit.fi 
Hah, tulipa tästä mieleen, että oonkohan käyttäny kahvakuulaa ku ihan pari kertaa mm. selän oikomiseen :D

Sen lisäksi osallistuin Patio-palvelussa Sensorfit Calories In-Out -kännykkäsovelluksen testaamiseen muutaman viikon ajan. Käytännössä se siis mittaa vuorokauden aktiivisuustasoa, ja laskee sitä mukaa kulutettujen kaloreiden määrän räätälöitynä oman painosi mukaan. Annoin jo testijakson alkuvaiheessa palautetta siitä, että käyttäjänä olisi hyvä tietää, mihin tuo aktiivisuustason mittaaminen perustuu. Tämä ei itselleni missään vaiheessa tullut selväksi, ja moni kommentoi samaa aihetta testijakson päätyttyä. Siinä oli myös huonoja puolia, esim. kuntosalilla se ei välillä reagoinut liikkeeseen, käytännössä olin siis istunut koko kuntosaliharjoittelun ajan. Ja esim. uimaanhan tuota kännykkää on hankala ottaa mukaan (vaikka oma versioni vettä periaatteessa kestäisikin :D ). Hyvästi tuohon varmasti koukuttuu ja tuli sitä itselläkin seurattua lähinnä hupimielessä. Kerran se taisi näyttää jopa miinuskaloreita päivän ajalle. :) Palkinnoksi olisin saanut tuota käyttää vielä jonkun aikaa ilmaiseksi, mutta sen sijaan poistin koko sovelluksen kännykästä akkua turhaan viemästä.


Kävin tosiaan viime lauantaina sen Liikuntapäivän yhteydessä SATSilla kokeilemassa tuntia, joka sattui sitten olemaan se, mihin lapsenvahdin aikataulu taipui. Tuo combat-tyylinen Fit as a fighter- tunti ei ollut ihan oma juttuni, kerran aiemmin oon nyrkkeilyhanskoja pitänyt kädessä, niin ei se oma tekniikka oikein ollut hallussa. Kun koitin keskittyä niihin liikkeisiin, niin samalla unohdin puolet jo siitä, mitä ohjaaja oli neuvonut liikkeitä tekemään... Se tehtiin myös parimuotoisesti, ja omaksi pariksi sattui tietenkin semmonen taisteilija, että kyllä siinä meinasi itsellä alemmuuskompleksi jo iskeä. Eli tuo vaan ei ollut mun juttu, vaikka juoksurutistuksista kyllä tykkäsin. Ja tehokas se kyllä oli, en taas muista, milloin oisin saanut itestäni tuonkaan vertaa puristettua ja niin kuin sanoin, niin vatsalihakset oli neljä päivää kipeänä tämän jälkeen! Mutta siellähän olisi paljon muitakin hyviä jumppia tuon kuntosalin lisäksi, joita haluan kyllä vähintäänkin kokeilla.


Täytin käydessäni vieraslapun ja sieltä soitettinkin parin päivän päästä, josko pääsisin juttelemaan omista tavoitteistani. Ja mielelläni kävin sitten juttelemassa, lopulta poistuen SATSin kuntosalijäsenyyden kanssa! En vaan keksinyt hyviä syitä olla liittymättä, koska tässä vaiheessa kaipaan jo tehokkaampaa treeniä - ei tuo kävely enää riitä kuntoilumuodoksi omiin tavoitteisiini nähden. Jo silloin aiemmin pohtiessani näitä eri kuntosaleja, oli juuri tämä kyseinen paikka yksi vaihtoehdoista. Nimittäin siellä on tuo MiniSats -lastenhoitopalvelu, johon eilen illalla käytiin Sn kanssa jo tutustumassa. Ens viikosta lähtien alkaa siis ihan uusi aikakausi Sarkun kuntoilussa! Siitä lisää sitten taas myöhemmin, mukaan kun saa nyt liittyessä mm. PT-palvelut.

Tähän loppuun olisi ollut tosi mukava päivittää painokuulumisia ja hehkuttaa all-time-tavoitteen saavuttamisesta, mutta ei ihan! Muutama suklaakeksi jos olisi jätetty väliin, niin se olisi saattanut olla siinä... Mutta hyvä puoli on se, että huolimatta tästä kakkudieetistä, joka etenkin noiden nimiäisrääppiäisten ajankohtana oli meneillään, on paino hetkisen jumituksen jälkeen taas laskusuunnassa. Ja mitä olisi elämä ilman suklaata silloin tällöin? ;)

Yhteistyössä mukana SATS Heikinkatu.

2 kommenttia:

 1. Sats on ollut musta ihana sali aina ja useampi tunti tulee viikosta tuolla vietettyä. Hyvä valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa sitten tehtyä hyvä päätös. Eräs toinenkin tuttava jo ehti kehumaan oman parin vuoden kokemuksella :)

   Poista

Ilahduta kommentillasi!