Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Liikunnat maaliskuu

Taas on kuukausikatsauksen paikka. Mikä lie kevätväsymys iskenyt, mutta välistä on tuntunut, että ei kiinnostaisi liikkua yhtään mihinkään. Onkin maaliskuussa tullut vietettyä useampi kotipäivä, ettei ole tullut päivän aikana liikuttua ulos ollenkaan, vaikka onkin harmittanut, kun pihalla kevät tekee tuloaan. "Pakollisiin" liikuntoihin oonkin siksi alkanut hakemaan välistä vähän vaihtelua, että ei aina tarvis mennä saman kaavan mukaan ja ettei se sitten tuntuisi niin pakkopullalta.

Klikkaa suuremmaksi

Kevään myötä tiet alkaa olla sulia, ja on ollutkin ihana kurvailla taas pyörällä menemään - varsinkin, kun ei autoa ole. Jos isi vaan on jäänyt Sn kanssa kotia tätä vahtimaan (ja kyllä, itse hän käyttää tätä termiä, koska Sn kanssa oleminen käy kuulemma työstä!) niin olen hurruuttanut pyörällä sitten menoilleni. Pahaksi onneksi sattui jokakeväinen accidentti, eli pyörästä puhkesi erään salireissun päätteeksi kumi - kiva oli tyhjällä renkaalla veivata kuus kilometriä takaisin kotiin. Pari viikkoa meni, että saatiin hankittua uudet kumit, ja sitten sai taas oman pyörän käyttöön.


Kävelylle pääseminen on ikuinen haave, jota olisi mukava harrastaa edes kerran viikossa - mieluummin hölkkäilyllä lisättynä. Valitettavasti kotityöt menee useammin tämän harrastuksen edelle. Edelleen kuitenkin haaveilen, että noita mustia möllyköitä noissa liikuntatilastoissa saisi tällä harrastuksella paikkailtua.


SATSin puolella oon edelleen pyrkinyt sen kaksi kertaa viikossa käymään (viime viikolla kalenteriin ei kuitenkaan millään saanut mahdutettua toista kertaa). Myös aikataulujeni vuoksi en aina oo päässyt niihin suosikkiryhmäliikuntoihin, ja oonkin pyrkinyt hakemaan jotain vaihtelevuutta näihinkin. Alkukuusta kävin pari kertaa Zumbassa, kun se sunnuntaipäivän ohjelmistoon sopivasti mahtui ja oli mukava testata tätäkin SATSin puolella. (Silti ikävä käväisi viime kevään zumbaohjaajien suuntaan!) Kerran kävin Speed n' Sportsissa, siellä olikin ohjaaja vaihtunut, mutta samalla kaavalla mentiin kuitenkin edelleen. Yhtä ihanan rankkaa. (Ehdin jo säikähtää, että tuota oltais ohjelmistosta tiputtamassa pois, kun eräs viikko oli tunti vaihtunut johonkin toiseen, mutta onneksi seuraavalla viikolla se löytyi taas tutulta paikaltaan.) Viime viikolla väsymys oli huipussaan, ja teki mieli skipata kaikki liikunnat - sen sijaan muistin, että on niitä kevyempiäkin liikuntamuotoja tarjolla, ja niinpä kävin pitkästä aikaa FLXssä eli lihasliikkuvuuteen keskittyvässä Flexing-tunnilla.


Toisen viikkokerran oon yleensä käynyt sitten kuntosalin puolella laitteita rääkkäämässä. Yleensä teen treenin melko kokonaisvaltaisesti sekä ylä-, keski- että alakropalle, mutta nyt kun esim. Speed n' Sportissa oli melko jalkapainotteinen tunti, niin sen jälkeen keskityin enemmän ylävartaloon. Myös eräälle viikolle tuli kaksi salikäyntiä, joten toisella kertaa otin käsittelyyn jalat, ja toisella sitten yläkropan ja kädet. Tälläkin saralla alkaa ilmeisesti kehitystä tapahtumaan, koska oon saanut laitteisiin ujuttaa pikku hiljaa enemmän painovastuksia, ja oon viimeistenkin laitteiden osalla päässyt niistä säälittävistä 5-kg vastuksista ihan oikeisiin painoihin (ja huomaan, että moni salilla kävijä tekee ohjelmaansa samoilla vastuksilla, jos jonnekkin laitteelle jonottaa :) ).

S on kulkenut minun mukana nyt sen kerran viikossa MiniSATSissa hyvin viihtyen ja muiden lasten kanssa leikkien, ja hän sai oman passinkin. Siihen kerätään leimoja ja passin täyttyessä, saa siitä jonkin pienen lahjan. :) Katsotaan, otanko jatkossa useammin mukaani. Muuten mulla ei oo mitään sitä vastaan, mutta kun meillä menee bussilla liikkuessa salireissuun vähintään yhteensä se 2,5 tuntia, tosin meneehän siinä pyörälläkin mennessä se sama aika, eli plus miinus nolla. Ei vaan jaksa kovin myöhään olla Sn kanssa menossa.
Vaikka välillä tuntuu, että ei saa mitään aikaan, niin kyllä tämä saldo kaiken kaikkiaan alkaa taas olla parempaan päin.
Yhteistyössä mukana SATS Heikinkatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!