Instagram @sarkkuk

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen

Meillä nyt ei yleensä mitään traditioita pääsiäiseen liity, mutta kuka tietää, jos tähänkin perheeseen niitä vuosien saatossa alkais pesimään. Ei olla (todellakaan) mitään hartaita uskovaisia. Ite oon aina kuitenkin tykänny pääsiäisestä, oon jotenkin mieltänyt sen sisimmässäni aina Kevään juhlaksi (lapsena toki oli kiva kerätä rasiaan suuri kokoelma pääsiäissuklaamunia). Nyt olikin aivan upea keväinen ilma, kävelyillä on tarttunut jo väriäkin naamaan.


Perhekahvilassa askarreltiin jo viikko sitten pääsiäisoksia. Pajunkissat rymysin tuolta vastapäätä pusikosta, muille askartelijoille niitä meni muutama, mutta lähes kaikki jouduin sitten itse askartelemaan ja kotiuttamaan. Pääsiäismunia jäi virpojille tarkoitetusta pussista yli, mutta olen pysynyt lujana enkä yhtäkään ole Kesäkirin aloituksen jälkeen (vielä?) syönyt! Miksi muuten nuo keltaiset tiput näyttää aina enemmän tai vähemmän kehityshäiriöisiltä?


Näköjään kotiäidin loma on sitä, että silloin ehtii siivoamaan. No, ehdin katsomaan vähän jopa telkkaria. (Ootteko muuten aatellu, että nyt pyörii hirveästi hyviä suomalaisia TV-sarjoja. Häirittee vaan, että kaikissa pyörii samat näyttelijät. :D ) Siivoamista piti harrastaa siksikin, että meille oli tulossa kyläilijöitä. Vissiin vähän kuin minun synttäreitä ja pääsiäistä juhlistamaan. Kuulemma isänikin synttärit meni näillä samoilla juhlilla. S sai mummolta ihania tuliaisia - mm. leluja ja kenkiä. Palikkapelejä (mikähän noiden oikea nimi on) S innostui tutkimaan, heittelemään palaset ympäriinsä ja palasia laittamaan suuhunsa tutiksi. :D Neiti oli muutenkin aivan innoissaan kaikesta saamastaan huomiosta.


Paparazzi sai näköjään minutkin kameraan sillä aikaa, kun tohkeissani häärin keittiössä.


Tämmöisen pääsiäisaterian valmistin. Lammasta uunissa kera kaupan minttuhyytelön (ens kerralla teen muuten hyytelön itse!), uunikasviksia, äitini toi kaupan kermaperunoita, joita isin kanssa yhdessä hieman tuunattiin sipuleilla. Lampaalle sain äidiltäni idean tehdä mokkakastikkeen, josta piti alkaa tekemään toista satsia, kun ensimmäisen jauhot paloi... Toinen satsi maistui minun kätteni jälkeen pelkästään jauhoille, äitini pelasti kastikkeen heittämällä sekaan mielensä mukaan mausteita. Äitini toi mukanaan myös naudan maksaa, joiden paistamisen nakitin isille ja tämä ruoka sai varmaan eniten kehuja koko pöydästä. Keitin kananmunia punajuurivedessä, no se keitinvesi päättikin muuttua kiehumisen aikana ruskeaksi. Vielä värkkäsin pöytään sitruunavettä heille, joilla ei muita juomia ollut.


Kahvipöytään värkkäsin puoliraakakakun, tosin kahvipöytään istahti lopulta enää puolet seurueesta, eli omiksi tarpeiksi jäi kakku taas. Pohja on siis raakakakkuohjeen mukainen, päällä sitruunainen rahkamössö, jonka tekeminen kaipaa jatkossa vielä tuunaamista - jätin siis liivatteet pois eikä kunnon hyydyttämiseen tarvittavia aineita oikein ollut, ens kerralla pitää panostaa enemmän. Päällä ihan vaan tölkkipersikoista soseutettu kuorrute ja suklaamunia (joita muuten löytyi jo lauantaina kaupasta puoleen hintaan). Tarkoitus oli siis tehdä kakku mahdollisimman vähällä sokerilla, nuo muutamat suklaamunat menee siis Kesäkirin #syntilistaan.


S onkin saanut tälle viikolle paljon lahjoja. Kummitädiltä saatiin viikolla mm. sandaalit, lakki (jota on pidettykkin jo), helistin (sai suosiota! :) sekä nalle. Äidiltäni saatiin vielä pupu. Nyt ei unikavereista ainakaan ole pulaa, jos se neiti alkais pikkuhiljaa viihtymään sängyssään pehmojen kanssa.


Sain se minäkin jonkun lahjan. Onneksi en viikolla ostanut niitä kaulakoruja, joita kattelin. Hopeinen kissariipus pääsikin heti käyttöön, ja pronssidelfiinikin varmasti jossakin vaiheessa. Menkööt sitten vaikka perintönä myöhemmin Slle.

Tänään onkin sitten luvassa ihanan pienen pojan kastejuhlat eli suunniteltua herkuttelua luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!