Instagram @sarkkuk

torstai 9. heinäkuuta 2015

11. raskausneuvola (39+4)

Vielä ollaan siis yhtenä kappaleena, vaikka LA on jo huomenna!! Tiistaina neuvolassa oli taas uusi terkka vastassa eli samoja asioita piti vähän kerrata. Olotiloihin sen verran tuli uutta, että nyt on alkanu liitoskivut vaivaamaan. Oon tässä joinakin päivinä käynyt kävelemässä, lauantaina peräti kaksi kauppareissua ja leikkipuistoon ja melko tuskallista oli illemmalla ja yöllä. Huolenaiheita nyt ei ole edelleenkään sen kummempia, sanoin vaan että kyllähän se mietityttää miten aika riittää kahden pienen lapsen hoitoon, mutta onneksi tuo isi on vielä kuukauden verran kotosalla, että sen puolesta apua ainakin on saatavissa. Synnytyksestäkin kyseli ja sanoin, että totta kai toivon, että kaikki menis hyvin mutta että eipä sitä ikinä tiedä niin en etukäteen jaksa asiaa stressailla. Ei tiedetä vielä, pääseekö tuo isukki synnytykseen mukaan, riippuu siitä milloin synnytys käynnistyy ja onko ketään saatavilla Saa katsomaan siihen aikaan (plus että minun kai pitää taksilla mennä sairaalaan ja tuleeko isi Sn kanssa sitten bussilla katsomaan?).

Kuva: Let's Foto 1.7. rv 38+5

Turvotusta taas mietittiin onko, ei ole enää niinkään öisin puutunut kädet, mutta jalat on melko pökkelönä - päädyttiin siihen että sekä että. (Mutta kotonapa hoksasin, että minun sormus, joka siis on minulle liian iso niin, että ei tarvi kuin kättä heilauttaa, niin sormus lentää kaaressa - vaan nytpä se ei liiku sormessa mihinkään!) Verenpaineet hyvät 115/73 p. 77 (120/79). Painoa sitten punnittiin taas eri puntarilla eli joku pieni heitto siinä saattaa olla edelliseen, mutta sen perustella painomuutos +1,7 kg (+400g) eli voipi sitä turvotusta hyvinkin olla. Terkkari sanoi, että lähtöpainoon sitä on tullut reippaasti (nyt lähentelee jo +25 kg ennen raskautta!) ja kysyi, miten edellisessä raskaudessa oli. Sieltähän mulla tuli se noin +13 kg, puolet jäi jo laitokselle ja imetin, ja lopputuloksenahan pääsin nopeasti kiloista eroon. Niinpä terkkari sitten lohdutteli, että hyvinkin saattaa nopeasti lähteä nyttenkin eikä ollut sen enempää huolissaan tuosta painonnoususta.



Tunnustellessa vauvan pää mahtui vielä hyvin liikkumaan, eli ei ole laskeutunut ja tämäkin terkka sanoi, että hyvin saattaa vasta ihan lopussakin laskeutua. Sf-mitaksi saatiin 33 (35) eli kuitenkin näyttäisi siltä, että alaspäin on tulossa. Vauva oli selkänsä ympäri pyörähtänyt nyt niin, että jalat on vasemmalla alhaalla ja peppu oikealla ylhäällä, onkin välillä melkoinen myllerrys käynyt että enpä ihmetellyt ollenkaan (yleensä siis potkut on tuntuneet tuonne oikealle puolelle).



Olotilojen puolesta ei siis vielä olla hetkeen synnyttämässä, ja vielä varattiin viimeinen neuvolakäynti ensi viikolle. Jos senkin jälkeen ei mitään ala kuulumaan, niin sitten tuleekin yliaikaiskontrolli, mutta toivotaan nyt, että ensi viikkoon mennessä jotain alkaisi tapahtua.

2 kommenttia:

  1. Ihana kuva!

    Ja uskomatonta että jo huomenna on laskettu aika. Hän on kohta täällä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ei kyllä vieläkään oo sisäistäny sitä, että kohta täällä on taas pikkuvauva! :)

      Poista

Ilahduta kommentillasi!