Instagram @sarkkuk

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Käynnistyksessä (41+5)

Täällä ollaan OYSissa! Heräsin aamulla jo neljän maissa vessaan, enkä tietenkään saanu enää unta. Vein Sn pyörällä puoli kasiksi hoitoon ja sitten isin kanssa treffattiin bussipysäkillä.

22.7.2015 rv 41+5
Aluksi otettiin pissanäyte ja verenpaineet muttasin itse. Molemmat hyviä.


Hoitajalle kerroin, että supistuksia ei juurikaan ole ollut - suunnilleen yksi illalla ja yksi aamulla, eikä kipeitä. Käyrille tuli muutama supistus, varsinkin sitten kun vähän piti stimuloida "näpläämällä". :D Samalla kyseli edellisen raskauden kulusta. Kuulemma hyvä mahdollisuus, että nyt piankin jotain tapahtuisi, edellinen raskaus kun puhkaistiin kalvoilla ja vauhditettiin oksitosiinilla ja alle 12h kesti sairaalaan tulosta, että lapsi jo syntyi. Imetyksestä oli muuten puhe, ja 5,5kk täysimetystä ja kaikkiaan 1v9-10kk oli kuulemma hyvä, että samalla lailla nytkin saa mennä! :)


Lääkäriä saatiin odotella pari tuntia. Kokoarvio n. 3,6 kg, ehkä vähän isompi. Lapsivettä on vielä jalkojen välissä. Sisätutkimuksessa sormelle auki, kohdunkaulaa vielä jäljellä. Esteitä etteikö vauva mahtuisi alateitse ei ole. Synnytys päätettiin käynnistää supistukset käynnistävillä pillereillä. Voi tapahtua jotain jo tänään tai sitten voi mennä parikin päivää. Jos ei aamulla ole synnytetty, katsotaan käynnistysmenetelmiä uudelleen.


Tässä vaiheessa mulla oli jo järjetön päänsärky. Siirrettiin toiselle osastolle ja pyynnöstä sain päänsärkylääkkeen. Ruoka-aika oli onneksi heti perään, ja nyt alkaa olla jo ihmisten kirjoissa, hetken aikaa.


Sydänkäyriä seurataan nyt. Muutama pieni supistus ollut lääkärin tutkimuksen jälkeen. Kohta saan lääkkeen, käyrää seurataan pari tuntia. Neljän tunnin päästä katsotaan sitten uudelleen, tarviiko lisää lääkettä, ja käyriä uudelleen.


Eli toivon mukaan tässä pian alkaa jotain tapahtumaan!!

2 kommenttia:

Ilahduta kommentillasi!