Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

maanantai 24. elokuuta 2015

1 kuukausi

Tästä alkaa jälleen postaussarja, jossa seurataan vauvan vaiheita kuukausittain.
Täältä pääset kurkistamaan Sn 1-kk -postausta! 1kk


Kuukausi on mennyt kyllä ihan pikavauhtia ohi ja pienestä vastasyntyneestä alkaa kehkeytyä jo iso pikkuvauva. Kotona oleminen kahden lapsen kanssa alkaa jo sujumaan rutiinilla ja isosiskokin alkaa olla tottunut pikkuvauvan läsnäoloon, vaikka pieniä mustasukkaisuuskohtauksia edelleen välillä esiintyykin. 


Imetys meillä on lähtenyt sujumaan hyvin. Ensimmäiset kaksi viikkoa oli minun puolelta yhtä tuskaa, mutta sittenpä on helpottanut. Vauva syö ja nukkuu hyvin. Sen sijaan oon kyllä diagnosoinut itselleni suihkutissit, jonka vuoksi vauva joutuu hotkimaan maitonsa ja ilmeisimmin tästä johtuen tällä esiintyy jonkun verran massuvaivoja. Pahimpia on illat, jolloin vauva huutaa eikä viihtyisi kuin sylissä tai olalla massulleen. Yöt kuitenkin onneksi nukkuu. Meillä oli tiheän imun kausi siinä 2-3 vk iässä, jolloin yölläkin syötiin parin tunnin välein, mutta muutoinhan vauva nukkuu pitkän unipätkän siinä 22-23 - 03-05 välissä eli minäkin saan jopa nukkua! Aamulla ja illalla vastaavasti tietysti tankataan, keskipäivästä iltapäivään on myös pitempi unipätkä, jolloin koitan joitakin omia hommia ajoittaa tehtäväksi. Pulloa ei ole vielä käytetty, mutta siihen olen varautunut, pakastimessa on litrakaupalla maitoa odottamassa sitä hetkeä, että tämä mamma porskuttaa ilman vauvaa ulkoilmaan! :)


Massuvaivoista johtuvan itkeskelyn vuoksi oon jonkun verran kantanut vauvaa kantoliinassa. Pitäisi vaan muistaa ottaa se mukaan uloskin mentäessä. Vauva viihtyy vaunuissakin nukkuen, ja ollaan käyty jo paljon vaunukävelyillä. Sisarusrattaatkin tosiaan ostin vähän ennen synnytystä ja ne on ollut kyllä korvaamattomat!


Vauva on isosiskoaan selvästi isokokoisempi tässä vaiheessa, taidetaan pian hännystellä jo viittä kiloa ja pituutta tulee ropinalla lisää. Kaikki 50-koon vaatteet jäi kyllä hetkessä pieneksi, nyt on rinnan käytössä 56-62 vaatetta. Keskiviikkona taisi olla neuvola, päivitetään sitten tänne mittojakin.

Mitat 26.8. (suluissa 14.8.)
Pituus 57,5 cm (56,4) | Paino 5110 g (4670)| Pää 38,8 cm (38,0)


Tuttiahan meillä nyt on syöty, aivan päinvastoin mitä suunnittelin, synnäriltä saakka. Ihmettelin tosiaan toisena yönä sitä hirveää rinnalla riuhtomista, ja väsyneenä suostuin sitten kätilön ehdotukseen tutista. Sepäs tepsi heti ja vauva nukahti. Kova imemisvimma vauvalla siis on, ja siihen ei mikään rinnalla olo tepsi, koska vauva riuhtoo itsensä kyllä pois rinnalta tultuaan kylläiseksi, mutta haluaa silti vielä imeä lupsuttaa tuttia.


Huolimatta pienistä massuvaivoista, on vauva siis muuten tyytyväinen tapaus ja iloinen veitikka. Hieman epäilin havaintokykyjäni, kun näin vauvan hymyilevän ensimmäistä kertaa 2 pv ikäisenä (!), mutta tullessaan isikin sanoi vauvan hymyilevän ja samaa asiaa ihmetteli neuvolantäti 1vk-neuvolassa. Nyt viimeisen viikon aikana on vauva alkanut myös "juttelemaan", "äöö" ja "guu-uu" huikkaa monesti vastaukseksi, ja etenkin hoitopöydän vieressä olevalle neuvolasta saadulle aurinko-julisteelle hymyillään ja jutellaan. :)


Nimiasiaakin on jo kuumeisesti pohdittu (enhän sitä olekkaan tehnyt kuin viimeiset 10 kuukautta...) - on muuten ollut vaikeaa, kun mulla oli hirveän tarkat kriteerit, millainen nimen piti olla. Nyt taitaa olla etunimi jo päätetty - kun niitä kriteereitä hieman hölläsi - kyllä se tuo "pikku-ukkeli" alkaa nimeänsä muistuttaa. Sen sijaan toinen nimi on vielä ihan auki, vaikka joitakin ei-niin-mieluisia vaihtoehtoja on niitäkin pitkä lista. Kolmas nimi sen sijaan on päätetty jo kauan ennen syntymää. Sukunimiasiakin tulee hoitumaan tällä kertaa ripeämmin kuin viimeksi, viikko sitten käytiin isyydentunnustamisessa eli nimiäisjuhlia voidaan alkaa senkin puolesta jo suunnittelemaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!