Instagram @sarkkuk

Instagram bloglovin photo box-32_zpsq2otsdvh.png  photo blogger_zpsmvnu0kem.png Google+

lauantai 3. lokakuuta 2015

2 kk -neuvola + jälkitarkastus

Niin ne neuvolakuulumiset! Kirjotetaas nyt jotain, kun vielä muistaa. Mennessämme neuvolaan kahden eri terkkarin voimin selvitettiin, oltiinko vauvalle annettu synnytyssairaalassa calmette-rokotetta. Muistaakseni siitä oli puhetta (jotain rokotetta oltiin laittamassa isin synnyinmaan vuoksi, mutta sekään ei lopulta kuulunu riskialueisiin eli ei annettu), vaan en muistanu miten lopulta kävi ja mitä tehtiin. Selvisi jostain kuitenkin, että ei ollut laitettu eli Rlle voitiin antaa rotarokote. Sitäpä hän tyytyväisenä maiskutteli. (Jotenkin tuli ihan puskista tuo rokotteen laitto, kun muistelin että se ois vasta 3kk, mutta samapa tuo sille).


Hyvin oli R kasvanut, keskikäyrää myötäillen meni sekä pituus että paino tasaisesti. Ja rintaruokinnalla vielä täysin.


Myös refleksit oli kaikki ikänsä mukaiset. Päätä alkaa jo hieman kannattelemaan, saapi kuulemma pitää lattialla enemmänkin. Nyrkkiä sopivasti tunki suuhun eli nekin on löytyneet, ja vähän on alkanut jo tutkailla omia käsiäänkin.


Sitten olikin minun jälkitarkastus. Kysyi lääkäri mm. mitä mietteitä jäi synnytyksestä, kerroin, että kipeäähän se teki mutta vielä voi ainakin seuraavalle vauvalle luvan antaa tulla (ainakin omasta puolestani). Otettiin nyt sitten samalla papakin (yök), kun edellisestä on pari vuotta aikaa. Nyt saa kuulemma huoletta jättää useamman vuoden väliin. Kaikki näytti parantuneen ja esim. estettä uimiselle ei ole. Liikuntaa saa harrastella oman kunnon mukaan. Verenpaineet oli normaalit ja painonkin terkka katsoi - lähes -15 kg loppuraskaudesta, kuulemma hyvin lähtenyt. (Miten se vaan itsestä tuntuu, että melkonen plösö sitä on - kova urakka vielä päästä Ennen raskautta -lukemiin...) Myös jotain työasioita juteltiin ja kerroin alkaneeni miettiä uutta kouluttautumista, kun ei tällä meidän alalla oikein (sopivia) töitä ole tarjolla... Eli saa nähdä milloin sitä vain ehtisi opiskelemaan!


Suloinen poika! Mainittakoon vielä, että massuvaivat on helpottaneet, "normaalia" iltahuutoa ei enää ole, vähän kitinää silloin tällöin mutta ohimenevää kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!