Instagram @sarkkuk

lauantai 2. tammikuuta 2016

(Blogi)vuosi 2015 1/2

Vuosi 2015 oli kaiken kaikkiaan melko mullistava. Eikä vähiten vain siksi, että perheen lapsilukumäärä tuplaantui puolessa välissä. Vuoteen mahtuu paljon kiirettä ja epäonnea, raskaita asioita, mutta myös onnekkaita ja hauskoja tapahtumia. Tässäpä kootusti vuoden blogini tärpit, ja lisäksi jotain ekstraa, joka ei aikaisemmin blogiin ole päätynyt taikka ehtinyt. Jaoin postuksen kahteen osaan, että saa lukijatkin välillä hengähtää. :)


TAMMIKUU

- Aloin virallisesti palkalliseksi työntekijäksi ja S vaihtoi hoitopaikkaa päiväkodista yksityiselle perhepäivähoitajalle. Vaihto sujuikin hyvin, vaikka jonkin aikaa muisteli entisiä päiväkotikavereitaan.
- Kävin alkuraskauden neuvoloissa ja ultrassa, jossa LA siirtyi peräti viikolla myöhemmäksi.
- Kirjoitin meidän kestovaippailusta.
- Aloin käymään sunnuntaisin uimassa Sn kanssa. Pian tästä tulikin odotettu rutiini, kun yleensä uimahallissa käydessämme samaan aikaan mukana oli myös Sn vanha päiväkotituttu, jonka näkemistä S aina innolla odotti.. (Myöhemmin paljastui, että tämä kyseinen tyttö onkin meidän sukulainen, minulle pikkuserkun lapsi eli Sn "pikkupikkuserkku".)
- Lisäksi palasia alkoi loksahdella paikalleen, kun alettiin käydä myös neuvolan perhetyöntekijän juttusilla silloin tällöin.



Kuinka pitkä on 1,5 vuotiaan muisti?


HELMIKUU

- Kuukausi työrintamalla alkoi mm. sillä, että pöläytin autolla peräkärryn kanssa ojanpenkkaan ja siihen tarvitsi traktorinkin jo nostoapuun. Seurauksena oli jokin letku poikki, auto keitti ja päästiinkin hinausauton kyydissä kotiin. Onneksi paljastui, että vika ei ollut tämän suurempi.
- Aloin jälleen liikkumaan aktiivisesti, aloin mm. uimaan ja hiihtämään, ja pidin tästä kirjaa bloginkin puolella.
- Omien neuvolakäyntieni lisäksi käytiin Sn puolitoistavuotisneuvolassa.
- Pohdin muutaman kuukauden kokemuksella päiväkodin ja perhepäivähoidon yhtäläisyyksiä ja eroja.
- Emännöin Nosh-kutsut, ja sain muutaman kaverinkin samalla hurautettua tähän vaatemerkkiin. :)




MAALISKUU

- Henkilökohtaisessa elämässä kuun alussa tulin pohtineeksi ristiriitaisia elämän ja kuoleman, perheen ja suvun merkityksen suuria kysymyksiä, kun toinen mummoni kuoli ja kävimme hautajaisissa. Jossitteluja ja huonoa omaatuntoa siitä, miksi ei löydy tarpeeksi aikaa omille läheisille? Miksi ei tule ns. "pidettyä yhteyksiä", miksi ei tapaa enemmän perheenjäseniä? Samaan aikaan minulla on perhe ja ystävät lähellä, ja jollakin toisella ne ovat toisella puolella maapalloa.
- Meidän pitkä imetystaival Sn kanssa tuli tiensä päähän luonnollisesti, tunsin tästä sekä helpotusta että haikeutta. Samalla S kuitenkin tuli riippuvaiseksi tutista!
- Käytiin Sn kanssa viimeisessä rokotetutkimuksen piikityksessä, ja kirjoitin tästä hieman mielipiteen tynkää.
- Minun talvilomalla mm. kävin Sn kanssa HopLopissa ("Hoppoppi"), ja siitä riitti iloa meillä kotona pitkään kuvaamieni videopätkien muodossa
- Tuskastelin raskaudenaikaista reipasta painonnousua ja sain lähetteen sokerirasitukseen.





HUHTIKUU

- Pääsiäisen aikaan lomailimme Sn ja äitini kanssa minun mummolassa, jossa ei oltu taas käyty pitkään aikaan. Laskettiin lumihangilla pulkkamäkeä ja minä kävin hiihtelemässä.
- Perhe-elämässä monenlaista myllerrystä, kun mm. isi päätti irtisanoutua töistä. Samaan aikaan vielä oma isäni joutui sairaalaan, onneksi selvisi pienellä. Neuvolan perhetyöntekijän tapaamisia tarvittiin taas, yksin ja yhdessä, että päästiin yli kaikesta tunteita kuohuttavasta ja jatkamaan taas eteen päin.
- Kävin ylimääräisessä ultrassa, koska aijemmin ultrassa oli näkynyt pientä (normaalia) häikkää, osaamatta olla kovinkaan huolissani. Ihan oikeassa olivat tuntemukseni, kun kaikki oli massussa kunnossa.



Pääsiäinen mummolassaKevätpäivä
Ultraäänikontrolli (+sokerirasituksesta) 27+5



TOUKOKUU


- Slle koitti ihania tapahtumia: Vappuna käytiin poniratsastuksessa ja voi pikkutytön riemua! Samalle kuulle sattui myös sekä meidän MLL paikallisyhdistyksen Lastenkonsertti että TitiNallen konsertti, josta neiti oli ihan haltioissaan (ja muistelee edelleen, kun näki TitiNallen)
- Talven yli meidän pihaa katselleena, oli aika kääriä hihat ylös eli mm. laitettiin meidän pihapolku uuteen uskoon ja värkkäsin kukkapenkin kimpussa
-  Itse jatkoin vielä loppuraskaudesta huolimatta hyvinvoivana työrintamalla raksalla, vaikka työmiehet vähän toppuutteli, etten kantelisi itse tavaroita. :)




KESÄKUU

- Äitiysloma alkoi. Rempattiin kotia, mm. laitettiin olohuoneen lattia ja seinät uuteen uskoon, puhkaistiin OH-ET väliseen seinään aukko, keittiössä ja eteisessä vaihdettiin kalusteiden paikkaa. Alotettiin kylpyhuoneen remppa (Ja jälkiviisaana hyvähän se on todeta, että oisko voinut enää huonompaa ajankohtaa tälle valita!)
- Yritin järjestää Slle kahdenkeskistä aikaa vielä niin paljon kuin mahdollista, ja käytiinkin mm. Edenin kylpylässä uimassa ja Raxin buffetissa syömässä. Leikkipuistoiltiin myös ahkerasti.
- Koska helteitä ei kuulunut, ostin Slle pihalle puhallettavan uima-altaan (Ja myöhemmin voitettiin näillä kuvilla Thrill Me Tonight -blogin järjestämästä Libero-kampanjan kuvakilpailusta meille kilpikonnapyyhe, josta S on tykännyt kovasti).
- Juhlittiin Sn kaksivuotissynttäreitä, ja neiti sai taas paljon kivoja lahjoja ja kavereita meille kylään.
- Reippaan painonnousun ja SF-mitan vuoksi jouduin vauvan kokoarvioon, mutta senkin perusteella kaikki oli hyvin ja ihan normaalikokoinen poika olisi tulossa







Tämmöinen oli meidän alkuvuosi. Seuraavassa postauksessa lisää sitten loppuvuodesta ja kuinka radikaalisti se muuttui. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!