Instagram @sarkkuk

torstai 21. tammikuuta 2016

Mageen magenta imetystunika

Vihdoinkin sain aikaiseksi tehdä myös itselle jonkun vaatteen. Tällä hetkellä vaatekaapissa on aukko oikeasti hienoihin imetysvaatteisiin, sellaisia kun ei hirveästi ole tarjolla ja (ymmärrettävästi) mihinkään huokeaan hintaan. Pitemmän aikaa on ollut haaveissa tehdä imetysvaatteita, ja nyt kun olen jonkun verran harjotellut noilla pienemmillä vaatteilla, niin uskalsin lopulta tarttua haasteeseen. Ja kankaaseen, jota luonnollisesti tulisi enemmän menemään - myös hukkaan jos ompelus epäonnistuisi...



Noshin magenta Anemone Paisley on syys-talven '14 kangasmallistosta, ja minulle se päätyi hyppysiini Kangashamstereista ostetun tilkku- tai ennemminkin aarrepussin mukana. Samoin magenta-harmaa maksiraidallinen kangas. Näitä siis oli pussissa erikokoisia paloja, niinpä oikeastaan ei ollut muuta mahdollisuutta kuin koota vaate useammasta pienemmästä palasesta. Kaavaksi valikoitui OB:n Loving-imetystoppi. Kietaisutyyppisellä yläosalla tätä kun kehtaa pitää myös imetysajan jälkeen.

Vaikka ensin aijoin tuotakin kaavaa lähteä vähän soveltamaan, ei kangasta ollut kuitenkaan yhtään enempää. Kyllä oli kaavojen osissa melkoista kääntämistä ja sovittelua nytkin ja osa on aivan sentilleen kankaan ehdoilla (muutama pieni kaistale vielä jäi johonkin projektiin). 



Mallista poiketen tein hihat pitkänä, ja alaosan samoin hieman pidempänä. Mittoihin en oikeastaan joutunut sen kummemmin koskemaan, kuin että vähän suuremmilla saumavaroilla tein nuo etukappaleet (sikäli kun kangasta riitti!)

Toinen raitakangas on niin ikään jo loppuunmyyty Noshin syksyn '15 mallistosta Maxiraidat magenta-hiekka, ja tosiaankin jotenkin muistelin tuon aarrepussukan kankaan olleen samaa. Niinhän ei kuitenkaan ollut, minkä huomasin aloittaessani projektia, eli tämäkin vaati vielä vähän miettimistä, miten sijoittaa erikokoiset ja -väriset ja vielä materiaaliltaan erikokoiset kankaat samaan vaatteeseen.



Omasta mielestäni hyvin onnistui näin ensimmäiseksi isommaksi projektiksi - ainahan sitä on pientä hiomisen varaa näin aloittelevana ompelijana. Mutta itse tykkään ja vieläpä odotan innolla uutta ompeluprojektia itselle! Ainoastaan harmittaa, ettei tätä kangasta ole enempää - mutta samaa löytyy kuitenkin keltaisena!! <3



PS. Magenta on ehkä nyt mun uusi lempiväri!

PPS. Virheen huomaavalle papukaijamerkki. ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta kommentillasi!